高一期末考试1v1

高一

101教育热线电话
400-6869-101
微信
当前位置: 首页 > 高一> 高一英语> 高一英语知识点

英语句式句型专题(七)

来源:未知 2013-04-08 字体大小: 分享到:

  句式句型【专项训练】:

  一、陈述句和疑问句:

  1、They happy when they hear the news.

  A.will B.will be C.were D.don’t

  2、—— ; Is your uncle a driver?;

  —— ; .;

  A.No, but my aunt is B.Yes, but my anut is

  C.No, he doesn’t D.Yes, he does

  3、We satisfied with their work.

  A.don’t B.are not C.won’t D.weren’t being

  4、He coffee at all. He tea.

  A.doesn’t like, prefers B.likes, doesn’t prefer

  C.would like, not prefers D.prefers, is not fond of

  5、She me only twice since last year.

  A.sees B.was seeing C.has seen D.have seen

  6、My grandma in the country. Now she in the city.

  A.used to live, lives B.used to living, lived

  C.uses to live, is living D.was used to live, lives

  7、You make such mistakes again.

  A.should never B.should not always

  C.would always not D.would not forever

  8、 ;Can you drive a car?; ; .;

  A.Yes, and Jim can’t too B.Yes, but Jim can’t

  C.No, but Jim can, too D.No, but Jim can’t

  9、 ;Are you going to the super market?; ; No, .;

  A.I cycle there B.I walk there

  C.to the work D.I’ve already been there

  10、In England tea with milk or sugar in it.

  A.usually drinks B.is usually drunk

  C.usually is drunk D.drank usually

  11、 ;Is she going to the post office?; ;No, .;

  A.she doesn’t B.she goes by bike

  C.to the shops D.she’s on the bike

  12、Tom like reading at all. He interested in playing basketball.

  A.doesn’t, is B.doesn’t, were C.is, does D.was, is

  13、When home from work?

  A.do your parents come B.does your parents come

  C.have your parents D.our parents come

  14、Which of the students the examination?

  A.not pass B.didn’t pass C.pass D.didn’t passed

  15、They trouble lifting the heavy box.

  A.didn’t have many B.hadn’t a lot of

  C.didn’t have much D.haven’t a great deal of

  16、—— ;Did you have breakfast this morning?

  —— ; .;

  A.Yes, I had B.Yes, I did C.No, I hadn’t D.No, I didn’t have.

  17、 colour is the cover of the dictionary?

  A.What B.Which C.How D.Whose

  18、 ; does he brush his teeth a day?; ;Twice.;

  A.What time B.How long C.When D.How many times

  19、There are many pictures on the wall.

  do you like best?#p#分页标题#e#

  A.What B.Which one

  C.Which of the picture D.Which one picture

  20、Since when her?

  A.did you know B.have you known

  C.do you know D.you know

  21、 ;That ten pound note belongs to me.; ; .;

  A.Yes, it is B.Yes, it belongs C.No it doesn’t D.No, it isn’t

  22、 ;Would you rather wait or come back later?; ; .;

  A.I’d rather come back B.Yes, I’d rather not wait

  C.No, I’d rather wait D.to come back

  23、 ; shoes do you take?; ;Size 42.;

  A.Which number B.What number

  C.What size D.What

  24、 ; is the weather like today?; ; It’s windy.;

  A.What B.How C.What kind D.Which

  25、Would you read my composition and correct the mistakes, ?

  A.if have B.if any C.if ever D.if not

  26、 is the distance between these two villages?

  A.How far B.What C.How long D.How much

  27、 do you go to the cinema? Twice a month.

  A.How many time B.How much

  C.How long D.How often

  28、How it in English?

  A.you say B.do you speak C.do you say D.to speak

  29、 is the population of the city?

  A.How much B.How many C.How D.What

  30、 did she get this information?

  A.Whom B.Who C.Where D.What

  31、 does your watch cost? Two hundred yuan.

  A.How many B.What price C.What D.How expensive

  32、About do you want to know more?

  A.Whom B.who C.which D.what

  33、——We haven’t heard from Jane for a long time.

  ——What do you suppose to her.

  A.was happening B.to happen

  C.has happened D.having happened

  34、——Have you heard the news about Jim?

  ——No. What ?

  A.is it B.it is C.are they D.they are

  35、——Would you rather go there by train or by air?

  —— .

  A.Yes, I would B.No, I wouldn’t

  C.Yes, by air D.By air

  36、 I go or you go yourself?

  A.Will;will B.Shall;shall C.Shall;will D.Will;shall

  37、——Do you think the question easy or not?

  —— .

  A.Yes, I do B.No, I don’t C.It is easy D.Yes, it’s easy

  38、Shall we stay at home or to the park?

  A.to go B.going C.go D.will go

  39、 writer is better known in China, Charles Dickens or Mark Twain?

  A.Whichever B.Whether C.What D.Which

  40、—— was the Nanjing-Changjiang Bridge open to traffic?

  ——It was open to traffic in 1968.#p#分页标题#e#

  A.What B.What time C.How long D.When

  二、感叹句、祈使句

  41、 from Beijing to London!

  A.How long way it is B.What a long way it is

  C.What a long way is it D.How long a way is it

  42、Oh, John, you gave us!

  A.How a pleasant surprise B.How pleasant surprise

  C.What a pleasant surprise D.What pleasant surprise

  43、 terrible weather we’ve been having these days!

  A.How a B.What a C.How D.What

  44、 girl she is!

  A.What bright a B.How a bright

  C.How bright a D.What a bright

  45、 we have today?

  A.How fine day B.What fine day

  C.How a fine day D.What a fine day

  46、How flowers are!

  A.beautiful B.beautifully C.beautiful the D.beautiful that

  47、How !

  A.does time fly B.times fly C.time flies D.flies time

  48、What work he does!

  A.harder B.hard C.hardly D.hardest

  49、 careful our monitor is!

  A.How a B.How C.What a D.What

  50、 advice he gave us!

  A.What a B.How good C.What good D.How

  51、 picture it is!

  A.What wonderful B.How a wonderful

  C.What wonderful a D.How wonderful a

  52、 I wish to pay a visit to Hongkong!

  A.How do B.What do C.What D.How

  53、 hardworking students they are!

  A.What B.What a C.What an D.How

  54、 long time it lasted!

  A.What B.What a C.How D.How a

  55、 down the radio. The baby’s sleeping in the next room.

  A.Turning B.To turn C.Turn D.Turned

  56、Let’s football in the street.

  A.not to play B.not play C.don’t play D.not playing

  57、 careful when you cross the street.

  A.Don’t be B.Do be C.Being D.Do

  58、 the child all day long!

  A.Let, not to cry B.Not let, cry

  C.Don’t let, to cry D.Don’t let, cry

  59、 afraid of make mistakes!

  A.Don’t be B.Not to be C.Not being D.Be not

  60、 me again before coming.

  A.Calling B.To call C.Do calling D.Call

  三、反意疑问句

  61、You’d like some coffee, ?

  A.weren’t you B.wouldn’t you C.hadn’t you D.shouldn’t you

  62、I don’t think he will come to the meeting, ?

  A.will he B.won’t he C.do I D.am I

  63、Harry and his brother promised to work harder, .

  A.do they B.don’t they C.did they D.didn’t they

  64、His father knows little about it, he?

  A.does B.doesn’t C.is he D.isn’t#p#分页标题#e#

  65、We all like reading story books, ?

  A.do we B.do you C.don’t we D.don’t you

  66、My sister seldom goes to the theatre she?

  A.doesn’t B.does C.is D.isn’t

  67、Your father promised to buy a computer for you, he?

  A.often, did B.never, didn’t C.already, did D.never, did

  68、Be sure to write to us, ?

  A.will you B.aren’t you C.would you D.can you

  69、Don’t smoke in the meeting room, you?

  A.do you B.will you C.would D.can

  70、It’s fine today. Let’s go fishing, ?

  A.will we B.shall we C.do we D.don’t we

  71、Mary has few friend in Japan, she?

  A.has B.don’t C.doesn’t D.hasn’t

  72、There is a beautiful lake in this city, ?

  A.isn’t it B.isn’t there C.is it D.hasn’t it

  73、There is nothing wrong with my bike, ?

  A.is it B.isn’t there C.isn’t it D.is there

  74、He comes late sometimes, ?

  A.isn’t he B.comes he C.doesn’t he D.is he

  75、——You are not a new comer, are you?

  —— . I came here only yesterday.

  A.No, I am B.Yes, I am C.No, I’m not D.Yes, I’m not.

  76、She could hardly believe it, ?

  A.couldn’t she B.could she C.didn’t she D.did she

  77、You needn’t go, ?

  A.can you B.must you C.need you D.may you

  78、You must work hard from now on, ?

  A.can you B.won’t you C.mustn’t you D.needn’t you

  79、After walking so long a way, you must have been tired, you?

  A.were B.have C.haven’t D.mustn’t

  80、He must have left home yesterday, he?

  A.hasn’t B.didn’t C.mustn’t D.needn’t

  81、You don’t think I’m going out in such wet weather, ?

  A.am I B.do you C.don’t you D.do I

  82、You’d better call in a doctor for your mother, you?

  A.had B.would C.hadn’t D.wouldn’t

  83、You need to come earlier, you?

  A.don’t you B.needn’t C.don’t D.won’t

  84、You dare not go alone, you?

  A.don’t B.do C.dare D.daren’t

  85、He shouldn’t drink so much, he?

  A.should B.ought C.would D.will

  86、Nothing can stop us doing that, ?

  A.can we B.can’t we C.can’t it D.can it

  87、I’m late for the meeting, ?

  A.amn’t I B.aren’t I C.don’t I D.aren’t you

#p#分页标题#e#

  88、Nobody but I knows Japanese in my class, ?

  A.does he B.doesn’t he C.do they D.don’t they

  89、None of the workers attended the party, ?

  A.did they B.did he C.didn’t he D.didn’t they

  90、Everything is right here, ?

  A.isn’t it B.aren’t they C.are they D.is it

  91、A lovely day, ?

  A.is it B.does it C.isn’t it D.doesn’t it

  92、He isn’t a diligent boy, for it is the second time he has been late, ?

  A.isn’t it B.is he C.has he D.is it

  93、My sister often needs help with her study, ?

  A.need she B.needn’t she C.doesn’t she D.does she

  94、You should have watered the flower earlier, ?

  A.shouldn’t you B.didn’t you C.don’t you D.haven’t you

  95、Learning a foreign language well is not easy, ?

  A.is it B.isn’t it C.does it D.doesn’t it

  96、What a pretty girl, ?

  A.isn’t it B.is it C.is she D.isn’t she

  97、Wang Ping can’t be in the bedroom, ?

  A.can she B.is she C.can’t he D.isn’t he

  98、I wish to visit the Palace Museum next week, ?

  A.do I B.Shall I C.may I D.can I

  99、Let us do it for you, ?

  A.will you B.won’t you C.shall we D.shan’t we

  100、They have to face the difficulty, they?

  A.do B.don’t C.haven’t D.won’t

  【答案】:

  1、B 2、A 3、B 4、A 5、C 6、A

  7、A 8、B 9、D 10、B 11、C 12、A

  13、A 14、B 15、C 16、B 17、A 18、D

  19、B 20、B 21、C 22、A 23、C 24、A

  25、B 26、B 27、D 28、C 29、D 30、C

  31、C 32、A 33、C 34、A 35、D 36、C

  37、C 38、C 39、D 40、D 41、B 42、C

  43、D 44、D 45、B 46、C 47、C 48、B

  49、B 50、C 51、D 52、D 53、A 54、B

  55、C 56、B 57、B 58、D 59、A 60、D

  61、B 62、A 63、D 64、A 65、C 66、B

  67、D 68、A 69、B 70、B 71、A 72、B

  73、D 74、C 75、B 76、B 77、C 78、C

  79、C 80、B 81、B 82、C 83、A 84、C

  85、A 86、D 87、B 88、C 89、A 90、A

  91、C 92、A 93、C 94、B 95、B 96、D

  97、B 98、C 99、A 100、B

  

上一篇:英语句式句型专题(四)

下一篇:英语句式句型专题(五)

高一期末考前辅导
标签: 句型 (责任编辑:101教育小编)

免费领取体验课

姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
免费预约
黄金6月 逆袭期末