4小时期中特训营

高一

101教育热线电话
400-6869-101
微信
当前位置: 首页 > 高一> 高一英语> 高一英语知识点

英语报刊文章阅读(一)

来源:未知 2013-04-08 字体大小: 分享到:

  在高考试卷中,我们常常会碰到一些从世界各国有名报刊杂志中精选的阅读理解文章。在日常生活中我们要有意识的培养自己阅读报刊的能力,我们去读,不为侥幸的碰到那篇可能会被选为高考题的文章,只为提高自己的英语阅读能力,让英语真正能成为我们学习交流的工具,当然这也在无形中为我们的高考增添了砝码,毕竟阅读是高考中的一块大蛋糕。在阅读的过程中可能你会经常碰到生词,这个时候你要动起手来查一查,也许不经意间你就记住了很多,当然这是一个长期的过程,坚持下来你会发觉自己有收获的!

  Liu Xiang Will Resume Training 刘翔即将恢复训练)

  难度:****  词数:244 标准时间:5分钟  完成时间:______  正确数:______

Athens Olympic 110m hurdle champion Liu Xiang felt so relieved to return to racetrack after getting out of the great number of social activities.

Liu arrived in hometown Shanghai Wednesday night and was about to resume① training shortly after.

;I am so exhausted② from so many social activities, which made me even more tired than training,; said the 21-year-old Liu, who wrote a new chapter in China’s Olympic history by winning the country’s first ever athletics short-distance running title in the men’s 110m hurdles in Athens in August.

;I am happy that I will resume my training soon back in Shanghai,; said the Shanghai native. He turned into an instant national hero with the Olympic glory③ and one of the most popular Olympic gold medalists, taking part in scores of celebration activities since he returned to China early September.

;My regular training has been interrupted for such a long time that I think I can only run at about 13.5 seconds now,; said Liu, who clocked a world record-tying time of 12.91 to clinch the title.

;I would rather forget what I have achieved in the past and try my best to realize a higher goal,; he said.

Liu already missed the Berlin Golden League Series on Sunday and won’t be able to catch the IAAF Grand Prix final slated for September 18-19 in Monaco.

He plans on attending an IAAF all-star tournament in Japan at the end of this month.

  Notes:

  ① resume v. 恢复

  ② exhausted adj. 疲惫的

  ③ glory n. 荣誉,光荣

  Choose the best answers according to the above:

   ) 1. This passage mainly talks about ________.

  A. victory of Liu Xiang

  B. Liu Xiang’s resumption to the racetrack

  C. dream of Liu Xiang

  D. Liu Xiang’s high aim

   ) 2. From the passage we can see ________.

  A. Liu Xiang is content to go back to training

  B. Liu Xiang will win Golden League Series on Sunday

  C. Liu Xiang wasn’t good at social activities

  D. Liu Xiang was refreshed after so many social activities#p#分页标题#e#

   ) 3. The underlined word ;relieved; means ________.

  A. sad B. glad C. worried D. disappointed

   ) 4. Which of the following is NOT wrong?

  A. Liu Xiang has had a quiet life for as long as half a month.

  B. Liu Xiang has missed two races because of his social activities.

  C. Liu Xiang has made up his mind to stop his social activities.

  D. Liu Xiang has deserted his present career.

  【解析】

  1. B 主旨大意题。从前两段可知,文章主要讲述的是刘翔重新开始田径训练。

  2. A 细节理解题。从第四段第一句I am happy that I will resume my training soon back in Shanghai可知,刘翔很高兴重新回到训练场。

  3. B 词义猜测题。从下文内容可知,刘翔回到训练场感到很欣慰,很高兴。

  4. B 细节理解题。从倒数第二段可知,由于参加各种社会活动,刘翔错过了两次比赛。

  

上一篇:必修3Unit3 课堂导学(人教新课标)

下一篇:英语报刊文章阅读(四)

高一期末考前辅导
标签: 英语 (责任编辑:101教育小编)
4小时期中特训营
10秒填写领取春季规划方案
姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
提交