高一暑期畅学

高一

101教育热线电话
400-6869-101
APP下载
当前位置: 首页 > 高一> 高一英语> 高一英语知识点

动物能预感到自然灾难

来源:未知 2013-04-08 字体大小: 分享到:

  Animals Can Sense Natural Disasters 动物能预感到自然灾难)

  难度:*****  词数:268 标准时间:5分钟  完成时间:______  正确数:______

  Among the dead in South Asia's tsunami① were many tourists at Sri Lanka's national wildlife park at Yala. But very few of the park's animals - elephants, buffaloes, monkeys and wild cats - appear to have died. There are theories that animals can sense natural disasters and flee to safety. First, it's possible that the animals may have heard the quake before the tsunami hit. The underwater rupture likely produced sound waves known as infrasound② or infrasonic sound. Humans can't hear infrasound, but many animals including dogs, elephants, tigers and pigeons can. A second early warning sign the animals might have sensed is ground vibration③。 The massive quake would have produced vibrational waves known as Rayleigh waves. These vibrations move through the ground like waves move on the surface of the ocean but faster. They travel at ten times the speed of sound. The Rayleigh waves would have reached SriLanka hours before the water hit. Mammals, birds, insects and spiders can sense Rayleigh waves. So the animals at Yale might have felt the Rayleigh waves and then run to higher ground. But what about humans? While we can't hear infrasound, we can feel it, although we don't necessarily know we're feeling it. We also experience Rayleigh waves by special sensors in our joints, which exist just for that purpose. Sadly, it seems we don't pay attention to the information when we get it. Maybe we screen it out because there's so much going on before our eyes and in our ears. Humans have a lot of things on our minds and usually that works out OK.

  Notes:

  ① tsunami n. 海啸

  ② infrasound n. 次声

  ③ vibration n. 振动,颤动

  Choose the best answers according to the above:

   ) 1. Why did few animals at Yala die when the tsunamis that caused a huge number of human deaths hit?

  A. Because the animals were staying at a higher place in the park.

  B. Because the animals were able to run much faster than human beings.

  C. Because human beings cannot hear the infrasonic sound.

  D. Because the animals might have picked up the danger signals and ran away.

   ) 2. Which of the statements about ;Ravleigh waves; is true?

  A. Rayleigh waves are massive vibrational waves that usually cause quakes or tsunamis.

  B. Rayleigh waves move on the ocean surface at a speed ten times that of sound waves.

  C. Rayleigh waves can be felt both by animals and human beings.

  D. Rayleigh waves, just like infrasonic sound, can only be felt by animals.

   ) 3. When a tsunami hits, it is possible that ____

  A. we can't feel the infrasound so we can't be informed of the danger#p#分页标题#e#

  B. we can feel Rayleigh waves as well as infrasound so we are able to escape the danger like animals

  C. we were so busy with things on our minds that we feel neither infrasound nor Rayleigh waves

  D. we think nothing of the information of its coming even though we can also get it

   ) 4. What does the underlined word ;that; in the last sentence refer to?

  A. Screening out the information.

  B. There being so much going on before our eyes and in our ears.

  C. Having a lot of things on our minds.

  D. Paying attention to the information.

  「解析」

  1. D 细节理解题。从第二、三段可知,动物能提前感知到危险临近,逃到安全地方去。

  2. C 细节理解题。从第三、四段可知,人和动物都能感觉到Rayleigh waves. 3. D 细节理解题。从最后一段第四句可知。

  4. A 词义猜测题。该词指代的意思从前一句Maybe we screen it out because ;可以确定。

  
猜你喜欢

资料下载

  • 高考文言文常识

    下载
  • 中国古代史解析

    下载
  • 高考预测密卷

    下载
  • 客观题解题策略

    下载
  • 诗歌鉴赏阅读题

    下载
  • 揭秘定语从句

    下载

暑期精品好课抢先领

获取验证码
免费预约
预约成功!
我们将会以010开头的座机联系您 请注意接听电话。
更多免费好课,请访问https://www.chinaedu.com/ke/

精品学习资料

扫描二维码注册领取

精选常考文言文考点,专注提升古文修养,更多学习资料尽在101辅导APP