初一数学训练营

初一

101教育热线电话
400-6869-101
APP下载
当前位置: 首页 > 初一> 初一英语> 初一英语知识点

七下英语Unit 1 Dream homes复习题

来源:101教育网整理 2014-10-16 字体大小: 分享到:

  一、 听力测试(满分20分)
  I. 听句子,选择适当的答语。句子读两遍。(5分)
  1. A. Yes, I would. B. Yes, please. C. Yes, I’d like to.
  2. A. Don’t say so. B. Thank you. C. I’m not good.
  3. A. It’s from Japan. B. It’s interesting. C. It’s Daming’s.
  4. A. Yellow. B. Fish. C. Playing basketball.
  5. A. Tom is not at home. B. I’m sorry. C. This is Tom.
  II. 听对话,判断句子正(T)误(F)。对话读两遍。(5分)
  6. New York City is the capital of the USA.
  7. Andy doesn’t have his own bedroom.
  8. Jack can’t go swimming.
  9. It may be a sunny winter day today.
  10. Neil’s dog is eating in the garden.
  III. 听句子,选出与其意思相同或相近的选项。句子读两遍。(5分)
  11. A. I like vegetables best.
  B. Carrots are healthy vegetables.
  C. I like tomatoes best.
  12. A. My brother and I live in one bedroom.
  B. I have a nice bedroom.
  C. My father and I live in the same room.
  13. A. The computer is mine.
  B. The printer is next to the computer.
  C. The printer is on the computer.
  14. A. There are more than fifty students in our class.
  B. There are less than fifty students in our class.
  C. There are about fifty students in our class.
  15. A. The clothes look really bad.
  B. All the clothes look nice.
  C. The clothes are from Russia.
  IV. 听短文,判断句子正(T)误(F)。短文读两遍。(5分)
  16. Janet is at No.4 Middle School in Shanghai.
  17. Janet lives on the 14th floor in the building.
  18. Janet goes up by lift and walks down every day.
  19. Janet likes listening to music in the balcony.
  20. Janet usually goes to school by bike.
  二、单项填空(每小题1.5分,满分15分)
  16. It is birthday of the boy.
  A. nine B. the nine C. the ninth D. ninth
  22. —Would you like TV?
  —Yes, I’d like to, but I have lots of homework to do.
  A. watching B. to watch C. seeing D. to see
  23. —Who is the boy Simon?
  —T ony, my new classmate.
  A. over B. next to C. next D. in front
  24. I’ll ask him you back.
  A. call B. calls C. to call D. calling
  25.Now,everybody,please turn to Page(页) and look at the picture.
  A. Fifth; five B. Five; fifth C. Fifth; fifth D. Five; five
  26. There are students in our school.
  A. one thousand, nine hundred and forty-five
  B. one thousand, nine hundred and fourty-five
  C. one thousand and nine hundred, forty-five
  D. one thousand and nine hundred and fourty-five
  27. Eleven and one is .
  A. twelfth B. twelve C. thirteen D. second
  28.Football is so exciting(令人兴奋的)that people in the world play it.
  A. million of B. millions of C. two millions of D. two millions
  29. Your home is really different mine.
  A. to B. from C. with D. of
  30. Gina’s birthday is the first of June.
  A. in B. on C. at D. for
  三、完形填空(每小题1.5分,满分15分)
  Do you live in a big house? How many 31 does you r house have? If you live in a big place with enough room (空间),you’re the 32 one. In China, many people don’t have big houses to live in.
  I have a penfriend in Anhui Province. His family live in a small house 33 only two rooms. The house is far away from his school. But he 34 to school every day because he has no bike. At home, he doesn’t have his own 35 .The four members of his family sleep in the same room. They have no kitchen or dining room. He even(甚至)can’t 36 a place to do his homework. And he 37 work for his family after school. His sister, a 15-year-old girl, has to 38 school because their family doesn’t have enough money for two 39 schooling.
  My penfriend is one of the millions of poor children in China. Those children need our help. 40 can we help them? We can donate(捐赠)some money to Project Hope. They will help the poor children in many ways. It’s always nice to help others, right?
  31. A. houses B. rooms C. tables D. desks
  32. A. lucky B. good C. sad D. sorry
  33. A. by B. with C. in D. for
  34. A. rides B. drives C. walks D. goes
  35. A. dining room B. balcony C. bathroom D. bedroom
  36. A. make B. build C. find D. need
  37. A. must B. can C. could D. may
  38. A. stay at B. leave C. teach in D. go to
  39. A. children’s B. teachers’ C. parents D. girls’
  40. A. What B. Why C. When D. How
  四、阅读理解(每小题2分,满分20 分)
  A
  My name is Claire. I live in a small house in a town called Kingston.
  I love to visit Highgrove Road. This road has a lot of big houses, and some even look like palaces. Highgrove Road is next to a beach. I love to sit on the beach and dream what these houses look like inside.
  My favourite house is a pink house at the end of the road. In my dreams this house has at least four sitting rooms and two dining rooms, all on the ground floor. One dining room is for the family and the other one is for friends. It has a really big kitchen next to the dining rooms. The house has three bedrooms on the first floor and five bedrooms on the second floor. Each bedroom has a bathroom with a toilet, a sink, a bath and a shower. The house is very tidy and quiet. In front of the house, there is a big garden with a swimming pool. It is the biggest swimming pool in the whole town. A friendly family lives in this h ouse and they often invite friends over to use their swimming pool.
  My dream is to live in a house just like this. My mother thinks I should stop dreaming and start studying for my e xams!
  41. Highgrove Road is next to .
  A. a beach B. Claire’s school C. a palace D. a big house
  42. What is the colour of Claire’s favourite house?
  A. Red. B. Purple. C. Pink. D. Blue.
  43.How many bedrooms does Claire imagine(想象)there are in this house?
  A. Eight. B. Ten. C. Five. D. Three.
  44. Claire’s dream is to .
  A. pass her exams
  B. buy this house
  C. use the swimming pool
  D. live in a similar (相似的) house
  45.What may (可能)Claire’s real house look like?
  A. It is new. B. It is very small. C. It is very big. D. It is clean.
  B
  This is Lily’s bedroom. It is not very big, but the window is very large, and the bedroom is bright(明亮的).I can see some pictures on the wall. Lily’s bed is small. A beautiful desk is near the window. A lamp is on the desk. She does her homework at the desk. The desk i s small. Lily puts all her books, and some clothes in it. There are some flowers on Lily’s desk. They are in different colours. They are very nice. I want to have a bedroom like hers.
  根据短文内容判断下列句子的正(T)、误(F)。
  46. Lily does her homework at her desk.()
  47. Near the window, there is a small beautiful desk.()
  48. The desk is big. Lily puts all her clothes in it.()
  49. Lily’s bedroom is small but bright.()
  50. There’re some flowers on Lily’s desk.()
  五、根据句意及首字母提示完成句子(每小题1分,满分10分)
  51. I’d like (live) in a house with nine rooms.
  52. Simon with his parents lives on the (nine) floor.
  53. There are twelve (shower) in this bathroom.
  54. Is your classroom in the tall (build) over there?
  55. Our new flat has two (balcony).
  56. The stories are (real) interesting. I like them very much.
  57. I’ll ask her (clean) the classroom after school.
  58. Thank you for (bring) me the book.
  59. David is always the first (come) to school in his class.
  60. June is the (six) month of the year.
  六、根据汉语意思完成句子(每小题1分,满分5分)
  61.那张书桌在床的前面。
  That desk is the bed.
  62.你家的房子确实与上海的公寓不一样。
  Your house is the flats in Shanghai.
  63.他的花园很小,但看起来很漂亮。
  His is very small, but very beautiful.
  64.看!这个盒子里满是书。
  Look! The box books.
  65.阳台是种植物最好的地方。
  A balcony is the best place plants.
  八、书面表达(满分15分)
  根据所给内容提示,以My home为题,写一篇80~100词的短文。
  提示:
  1.120-square-metre flat on the fourth floor
  2. three bedrooms(for my parents, grandparents and me)
  3. a study, a computer
  4. a bathroom and a shower, a large balcony, a kitchen
  My home
  ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________
  Unit 1检测题听力原文及参考答案
  听力原文:
  I. 听句子,选择适当的答语。句子读两遍。
  1. Would you like to come to my birthday party?
  2. You are the first in the game. Congratulations!
  3. Which country is this photo from?
  4. What is your favourite colour?
  5.Who’s speaking, please?
  II. 听对话,判断句子正(T)误(F)。对话读两遍。
  6. W: Is Washington D.C. the biggest city of the USA?
  M: No, though it’s the capital of the USA. The biggest city of the USA is New York City.
  7. W: Andy, do you share the bedroom with your brother?
  M: Yes.
  8. W: Hi, Jack. Would you like to go swimming?
  M: Yes, I’d like to, but I’m busy.
  9. W: It’s a sunny day. Let’s go out for a walk.
  M: Yes. It’s so cold here. Let’s go.
  10.W: Neil, where is your dog? Is it eating in the kitchen?
  M: Oh, it’s sleeping in the garden.
  W: Great! See you in a few minutes.
  III. 听句子,选出与其意思相同或相近的选项。句子读两遍。
  11. Tomatoes are my favourite vegetables.
  12. I share the bedroom with my brother.
  13. The printer is beside the computer.
  14. There are over fifty students in our class.
  15. All the clothes look really good.
  IV. 听短文,判断句子正(T)误(F)。短文读两遍。
  Janet is a Grade 7 student at No.1 Middle School. She lives in a tall building in the city of Shanghai. There are 30 floors in the building, and she lives on the 14th floor. She uses a lift to go up and come down. Her bedroom is big and clean. She often listens to music in it. She works hard at school. Usually she takes a No.4 bus to school. Sometimes she goes there by bike. At weekends she goes shopping with her mother.
  参考答案:
  1~5 CBAAC 6~10 FTTTF 11~15 CABAB 16~20 FTFFF
  21.C 本题考查序数词。表达第几个生日要用序数词,并且序数词前一般加定冠词the。句意:这是这个男孩的第9个生日。故选C。
  22.B would like后接动词不定式作宾语,即would like to do sth.。
  23.B next to是固定短语,意为“紧邻,在……近旁”。
  24.C ask sb.to do sth.“让某人做某事”,动词不定式作宾补。
  25.B 在表达编号时,可用“名词+基数词”或者“the+序数词+名词”。Page Five“第五页”;the fifth picture“第五幅图”。
  26.A 表达数字时,百位和十位之间用and连接,千位和百位之间不用and,故排除C、D两项;B项中的fourty拼写错误,也排除。
  27.B 由数学知识可知,11加1等于12,表示数目用基数词。
  28.B 当million与具体的数字连用时,用单数,而且其后也不接of;当million不与具体数字连用,而是表示不确定的泛指数目时,则要用复数,而且后面要接of。故选B。
  29.B be different from意为“与……不同”,是固定搭配。
  30.B 在具体的某一天前用介词on。
  31.B 从后文可以看出,本句询问“你家有多少房间?”。
  32.A 和许多没有大房子住的人相比,住在一所大房子里,是一个幸运的人。lucky“幸运的”,符合句意。
  33.B with“具有,带有”。介词短语with only two rooms作后置定语。
  34.C 因为没有自行车,所以不得不步行去上学。
  35.D 由后句“家中四个人睡在同一个房间里”可知他没有自己的卧室。
  36.C 他甚至找不到一个地方做作业。find“找到”,与句意相符。
  37.A 放学后他必须为家里干活。
  38.B 由后句“因为他们家没有足够的钱……”可推知,他的姐姐离开了学校。
  39.A 指“我”的笔友和他姐姐的学费,故使用childrens作定语。
  40.D 由下文可知此处用how表示方式。句意:我们怎样来帮助他们呢?47.C 由第三段的第一句可知,Claire最喜欢的房子的颜色是粉红色。
  41.A 由第二段中“Highgrove Road is next to a beach.”可知答案。
  42.C 由第三段的第一句可知,Claire最喜欢的房子的颜色是粉红色。
  43.A 由第三段中“The house has three bedrooms on the first floor and five bedrooms on the second floor.”可知,Claire想象在这所房子里有8个卧室。
  44.D 由第四段的第一句可知,Claire的梦想是住在一所和自己想象中相似的房子里。
  45.B 由文章内容可知,Claire希望自己拥有一所大房子,由此推知Claire现实中的房子可能很小。
  46.T 由“Lily does her homework at the desk.”可知答案。
  47.T 由“A beautiful desk is near the window.”可知答案。
  48.F 由“The desk is small. Lily puts all her books, and some clothes in it.”可知答案。
  49.T 由“It is not very big, but the window is very large, and the bedroom is bright(明亮的).”可知答案。
  50.T 由“There are some flowers on Lily’s desk.”可知答案。
  51.to live 52.ninth 53.showers 54.building 55.balconies
  56.really 57.to clean 58.bringing 59.to come 60.sixth
  61.in front of 62.really different from 63.garden, it looks 64.is full of 65.to grow
  One possible version:
  My home
  My family live in a 120-square-metre flat on the fourth floor. It has three bedrooms—one is for my grandparents, one is for my parents and another is for me. There is a study in our flat. It is small but comfortable for me to study in, and I have a computer in it. We have a bathroom and a shower. It’s easy for us to take a bath or shower. Our balcony is very large. There is also a kitchen. Look! My mother is busy cooking lunch for us.

标签: 数学 (责任编辑: 101教育小编 )
猜你喜欢

资料下载

  • 政史地生复习提纲

    下载
  • 文言文考点清单

    下载
  • 初中英语常用词组

    下载
  • 语文总复习基础百题

    下载
  • 中考化学易错归纳

    下载
  • 2020全科模拟试卷

    下载

期末冲刺体验课

获取验证码
免费预约
预约成功!
我们将会以010开头的座机联系您 请注意接听电话。
更多免费好课,请访问https://www.chinaedu.com/ke/

精品学习资料

已有人下载

扫描二维码注册领取

精选常考文言文考点,专注提升古文修养,更多学习资料尽在101辅导APP