初中试题
当前位置: 首页 > 初二> 初二英语> 初二英语知识点

八下英语Unit 2单元训练题

来源:101教育网整理 2014-10-27 字体大小: 分享到:

  第Ⅰ卷 听力部分 (15分)
  Ⅰ.听句子,选择与其意思相符的图片 (有两幅多余图片) (5分)
  1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
  Ⅱ.听对话及问题,选择正确答案 (5分)
  6.A.Makes noise.       B.Does lessons.      C.Tells stories.
  7.A.He isn"t a policeman.
  B.He doesn"t know the way.
  C.He doesn"t want to tell her.
  8.A.The daughter. B.The father. C.The mother.
  9.A.By learning to forget. B.By joining a club. C.By seeing a doctor.
  10.A.In a library.  B.In a supermarket.  C.In a post office.
  Ⅲ.听短文,选择最佳选项 (5分)
  11.What"s wrong with the boy?
  A.He is ill. B.He argued with Kim. C.His clothes are out of style.
  12.When did they argue?
  A.Last week. B.Yesterday afternoon. C.The day before yesterday.
  13.Who tells him to call up his teacher for advice?
  A.His mother. B.His brother. C.His sister.
  14.How can the boy say sorry to Kim?
  A.By writing to him. B.By telephoning him. C.By sending him an e?mail.
  1 5.How many people give the boy advice in this passage?
  A.Three. B.Four. C.Five.
  第Ⅱ卷 笔试部分 (85分)
  Ⅳ.单项选择 (10分)
  16. (2011?河南中考) ______you wait a few more minutes?It will be your turn soon.
  A.Must      B.Could      C.Should     D.Might
  17.Anna is my best friend,but we often argue ______ each other.
  A.with B.about C.at D.and
  18.I don"t have any money with me.He doesn"t,______.
  A.either B.too C.also D.but
  19.I need to get some money to ______ summer camp.
  A.pay on B.pay in C.pay with D.pay for
  20.I"ll______the address,and ring you back.
  A.look out B.look for C.find D.find out
  21.We were ______ when we heard the ______ news.
  A.surprised;surprising B.surprising;surprised
  C.surprising;surprising D.surprised;surprised
  22.—You could call him ______.
  —I don"t want to talk about it ______ the phone.
  A.up;in B.up;on C.on;on D.up;by
  23.—______?
  —I had a fight with my brother.
  A.How are you B.What"s wrong
  C.Can I help you D.What will you do
  24.Here is a ticket ______ you ______ the football match.
  A.for;for B.for;to C.to;for D.to;to
  25.—My best friend is more popular than me.What should I do?
  —You should ______.
  A.try to be funny B.say sorry to him
  C.argue with him D.not be like him
  Ⅴ.完形填空 (10分)
  Dear Peter,
  Without knowing more about you,it is hard for me to give you some good advice.
  But first,I am sure that you are __26__.You said that nobody would care if you left h ome.What about your __27__?And other family members?It seems that you are very __28__.You"d better go to see a doctor or talk __29__ your parents.They will be able to help you.
  Second,I"m sure there"s someone else in your class who feels lonely,__30__.You never know __31__ other people feel.Try to make friends with your classmates.And you could __32__ a club to meet new people and make friends,too.
  You __33__ find happiness by yourself.So my __34__ advice is to write a list of all the good things about yourself,learn to like yourself,and then __35__ will see your confidence (信心) and like you,too.
  Editor
  26.A.right B.wrong C.OK D.well
  27.A.teachers B.classmates C.friends D.parents
  28.A.popular B.tired C.sad D.kind
  29.A.to B.about C.of D.on
  30.A.too B.either C.also D.as well
  31.A.why B.how C.when D.where
  32.A.take part in B.join C.join in D.take
  33.A.mustn"t B.shouldn"t C.couldn"t D.need to
  34.A.finally B.last C.end D.one
  35.A.other B.the other C.another D.others
  Ⅵ.阅读理解 (20分)
  A
  We often find the advice column (栏) in the magazine.Here are some of the questions and the answers.
  Q: I often can"t fall asleep at night.What should I do?—Bob
  A: You can"t be too excited.You can count (数) the numbers again and again until you fall asleep.
  Q: I am always late for school.I try not to,but I am still late.I am very sad.Please tell me what to do.—Mary
  A: You are late for school.I think it"s because you go to bed too late.You should go to bed early,and I don"t think you like school.You should find ways to love school.
  Q: I don"t get on well with my classmates.Please tell me what I should do.—Jack
  A: I think you may be too shy,or you are too bold (冒失的) .I think you should be friendly to your classmates,and you should get on well with your classmates as much as possible.
  36.What"s Bob"s problem?
  A.He can"t fall asleep at night. B.He is always late for school.
  C.He doesn"t get on well with his classmates. D.He is very tired.
  37.Who should count numbers?
  A.Mary. B.Bob. C.Jac k. D.The adviser.
  38.Why is Mary always late for school?
  A.Maybe she goes to bed late. B.Maybe she doesn"t like school.
  C.She walks to school. D.A and B.
  39.What does Jack want to do?
  A.He wants to go to school on time. B.He wants to sleep well.
  C.He wants to get on well with his classmates. D.He wants to go to bed earlier.
  40.Which of the following is TRUE?
  A.The advice column is in the magazine.
  B.The magazine doesn"t answer Mary"s question.
  C.All the people can"t fall asleep at night.
  D.If you want to get on well with your classmates,you should give them some presents.
  B
  Sometimes we feel good,for example when we get good grades or when something good happens.Sometimes we feel bad,for example when we argue with our classmates or when the teachers criticize us.Both kinds of feelings are common.Of course,we all enjoy good feelings,but when we feel unhappy,sometimes we don"t know what to do about it.Here is a plan that will help you when something is bothering you.
  ACCEPT your feelings.Say to yourself,“I am sad.”“I am scared.”“I am angry.”“I am embarrassed.” It"s all right to have these feelings.
  RELAX and have a rest before you act.Take slow deep breaths (呼吸) and relax your body.Imagine that you are in a safe place.You can listen to some music or sing a beautiful song!
  THINK about ways to help yourself.Thinking helps you do something smart instead of hurting yourself or making things worse.
  DO something to help yourself.Maybe you can talk to someone,or do something you enjoy.If_it_doesn"t_work,go back to Step 3.
  41.We feel unhappy when ______.
  A.we get good grades B.everything goes well
  C.someone is proud of us D.we have a fight with our classmates
  42.If you want to relax yourself before you act,you can ______.
  A.say to yourself, “I am sad.” B.listen to some music or sing a beautiful song
  C.think about ways to help yourself D.watch thrillers with your friends
  43.The underlined part (画线部分) “If_it_doesn"t_work,”in the passage probably means “______”.
  A.If it is broken B.If it can"t interest you
  C.If it is wrong D.If it can"t help you
  44.Which of the following is NOT true according to the passage?
  A.We felt good when we won the prize in the competition.
  B.We felt bad when we lost our expensive things.
  C.We can say to ourselves that we are pleased when we feel bad.
  D.We can tell someone about our bad feelings when are sad.
  45.The passage tells us ______.
  A.what we can do when we feel unhappy
  B.we can do nothing when we feel bad
  C .we all enjoy good feelings,but bad feelings are unusual to us
  D.what we can do when we feel happy
  Ⅶ.任务型阅读 (10分)
  Mom and dad are two of the most important people in your life.46.    If your mom loves to read,you may like to take a book wherever you go,just like she does.
  But many kids can"t get on well with their parents.The kids don"t think that their parents can understand them.49.Some kids always say their parents are too strict with them.How can kids get on with their parents?Here are some tips.
  Spend more time together.Don"t spend so much time playing computer games or watching TV.You can ask one of your parents to play with you.Go out to do something,try some new games,or just read a book together.
  Share your feelings and ask for help.Many kids want their parents to help them when they feel sad,but your mom and dad may not know that you are having a problem.Tell them what"s the matter with you and they will be glad to help you.
  Do your best in all things.You don"t have to be perfect (完美的),but if you do your best,50.    (你将会使得你父母很高兴).
  根据短文内容,完成下列 任务。
  任务1: 根据上下文,选择恰当的句子填入空白处。 (1分)
  46.A.They love you more than anyone else you will meet.
  B.They may do for you more than anyone else you will meet.
  C.They may influence (影响) you more than anyone else you will meet.
  任务2: 列出孩子与父母相处不融洽的原因。 (2分)
  47.A.__________________________________________________________________
  ________________________________________________________________________
  B.____________________________________________________________________
  ________________________________________________________________________
  任务3: 列出孩子与父母相处的建议。 (3分)
  48.A.____________________________________________________________________
  B._______________________________________________________________________
  C._______________________________________________________________________
  任务4: 将文中画线句子译成汉语。 (2分)
  49.____________________________________________________________________
  ________________________________________________________________________
  任务5: 将文中汉语句子译成英语。 (2分)
  50._____________________________________________________________________
  49.一些孩子总是说他们的父母对他们要求太严。
  50.you"ll make your parents very happy
  Ⅷ.根据对话内容及首字母提示补全对话 (10分)
  A: Hi,Gina!Why do you w______ (51) a hat?
  B: Because I don"t like my haircut.
  A: What"s w______ (52) with your hair?
  B: It"s short and ugly.
  A: Let me have a l______ (53).Wow,you look so cool!You are smarter than b______ (54).
  B: But it looks l______ (55) boys" hairstyle.I wear a hat so tha t nobody can see it.
  A: But now it" s summer.It"s too h______ (56) when you wear a hat.
  B: What s______ (57) I do then?
  A: I have an i______ (58).You could wear sunglasses instead of a hat.
  B:Oh,no.I don"t like to do that.
  A: Then I t______ (59) you could wear a wig (假发).It is very p______ (60) now.
  B: That"s a good idea.
  Ⅸ.词汇运用 (10分)
  A.用方框内所给词语的适当形式填空
  out of style call sb.up pay for keep out,the same ... as in style
  61.I think we should ______ the dog ______ of the room.It"s so dirty.
  62.Lucy is of____________ age ______ Lily.They are twin sisters.
  63.Forgive me to______you______so early.
  64.Dresses may be____________one year and____________the next.
  65.He ____________ the ticket to the movie last week and it cost him $35.
  B.根据句意及首字母提示完成单词
  66.There is something w______ with my eyes.I want to see a doctor.
  67.You must r______ the book to me tomorrow because I want to use it.
  68.The boys enjoyed t______ on the Great Wall last Sunday.
  69.We didn"t begin our English class u______ eight o"clock this morning.
  70.I"ll be very excited if I can get a t______ to the 2012 London Olympic Games.
  Ⅹ.书面表达 (15分)
  学校的“English Center”是同学们练习英语的场所,这里的“Teenager Hotline”每天都能收到不少同学的咨询电话。作为热线的一名志愿者,请你根据当时的记录,首先说明其中两位同学遇到的问题,然后给一位同学提出具体建议并说明原因。 (词数: 80左右)
  Student: Mary
  Problem: There are so many rules in my family.For example,I have to do chores after school.
  Student: Lucy
  Problem: Pet dogs in my neighborhood make the ground dirty.
  Student: Tom
  Problem: My parents want me to be a lawyer.But I want to be a pop singer.
  Student: Mike,the captain of the school soccer team in Junior 3
  Problem: I can"t decide to play or not to play on the team.
  We"ve got ma ny calls from teenagers.They have met different problems.____________
  ________________________________________________________________________
  ________________________________________________________________________
  参考答案
  Ⅰ.1.D 2.B 3.A 4.F 5.G
  Ⅱ.6.A 7.B 8.C 9.B 10.A
  Ⅲ.11.B 12.B 13.C 14.B 15.B
  Ⅳ.
  16~25 BAADD ABBBA
  Ⅴ. 26.B 27.D 28.C 29.A 30.A 31.B 32.B 33.D 34.B 35.D
  Ⅵ.
  A
  36.A 37.B 38.D 39.C 40.A
  B
  41.D 42.B 43.D 44.C 45.A
  Ⅶ. 46.C
  47.A.Kids don"t think that their parents can understand them.
  B.Some kids always say their parents are too strict with them.
  48.A.Spend more time together.
  B.Share your feelings and ask for help.
  C.Do your best in all things.
  Ⅷ. 51.wear 52.wrong 53.look 54.before 55.like 56.hot 57.should 58.idea 59.think 60.popular
  Ⅸ.
  A
  61.keep;out 62.the same;as 63.call;up 64.in style;out of style
  65.paid for
  B
  66.wrong 67.return
  68.themselves 69.until 70.ticket
  Ⅹ.
  We"ve_got_many_calls_from_teenagers.They_have_met_different_problems.A girl named Mary said there were many rules in her family.For example,she had to do chores after school.Another girl called Lucy felt worried because the pet dogs in the neighborhood made the ground dirty.
  Here,I have some suggestions for Mary.From your call,I know you have a different idea about your family rules from your parents.You can have an honest talk with your parents,because you can exchange opinions and then understand each other better.Or why not consider writing a letter?Maybe that"s a good solution.I guess you must be a lovely girl and your parents just want you to be successful.I believe they will feel proud of you.Good luck!

猜你喜欢

精品学习资料

扫描二维码注册领取

精选常考文言文考点,专注提升古文修养,更多学习资料尽在101辅导APP