初中试题
当前位置: 首页 > 初二> 初二英语> 初二英语知识点

八下英语Unit1单元训练题

来源:101教育网整理 2014-10-27 字体大小: 分享到:

  Ⅰ.听句子,选择与其意思相符的图片 (5分)
  Ⅱ.听对话及问题,选择正确答案 (5分)
  6.A.Robots.         B.Cars.          C.Cards.
  7.A.In America. B.In France. C.In Australia.
  8.A.A dog. B.A bird. C.A fish.
  9.A.Yes,she will. B.Yes,it will. C.No,it won"t.
  10.A.They will play tennis.
  B.They will play ping-pong.
  C.They will play bowling.
  Ⅲ.听短文,选择最佳选项 (5分)
  11.People will probably spend their holidays______.
  A.under the sea B.at home C.on the moon
  12.Some people will live ______.
  A.under the sea B.on the moon C.at home
  13.Women will have more free time because they won"t have to ______.
  A.go to work B.do housework C.look after babies
  14.We will be able to do shopping when we ______.
  A.are at home B.leave home C.are in shops
  15.Children can study at home ______.
  A.with robots B.on TV C.on the radio
  第Ⅱ卷 笔试部分 (85分)
  Ⅳ.单项选择 (10分)
  16.After so many years" hard work,Li Na"s dream ______ in June,2011.
  A.gave up     B.built u p      C.came true      D.worked out
  17.—When will the train D51 arrive?
  —______a few minutes.
  A.In B.After C.For D.Since
  18.Everyone will have a cred it card (信用卡) .There ______ any paper money.
  A.isn"t B.aren"t C.haven"t D.won"t be
  19.In some foreign countries,such as Canada,children usually leave their parents when they grow up.It makes the old feel ______.
  A.alone B.lonely C.enjoyable D.excited
  20.Please pick up the ______.Don"t keep it on the floor.
  A.water B.paper C.books D.bottles
  21.His sister is too young to ______ herself.
  A.dress B.wear C.put on D.have
  22.—Do you think it"s easy to ______ fish?
  —No.You have to know something on how to feed them.
  A.buy B.look C.keep D.find
  23.— Do you like the city life or the country life?
  —It"s hard to say.In the city there is ______fun,but in the country there is ______ pollution.
  A.less;more B.more;less C.more;fewer D.much;less
  24.The boss makes the workers ______ long hours every day.
  A.work B.to work C.works D.working
  25.There are three ______ students in their school.
  A.hundreds of B.hundred of C.hundreds D.hundred
  Ⅴ.完形填空 (10分)
  Today more and more families have their own computers.Parents buy computers  26  their children.They  27  computers can help them improve their studies in school.However,many children __28__computers to play games,to watch videos __29__ to sing karaoke instead of (而不是) studying.So many teachers and parents complain (抱怨) that computers can not help children study __30__ make them fall behind.So computers are put away (收拾,放好) __31__ parents.
  In __32__ countries,even some scientists also __33__ computers.They say computers let many people __34__ their jobs or __35__ them a lot of trouble (麻烦) .
  26.A.to B.on C.with D.for
  27.A.hope B.want C.thinks D.let
  28.A.make B.get C.use D.have
  29.A.and B.or C.but D.so
  30.A.and B.or C.but D.so
  31.A.for B.by C.with D.in
  32.A.other some B.some else C.else some D.some other
  33.A.like B.want C.hate D.buy
  34.A.to lose B.lose C.have D.to have
  35.A.take B.get C.bring D.find
  Ⅵ.阅读理解 (20分)
  A
  Mr Green made a robot.He could say only one sentence —“There is no doubt (疑问) about it.”The robot always repeated the same words when you spoke to him.
  One day,Mr Green needed lots of money and he took the robot to the market to sell him.“Who will buy my robot?He is very smart,” he shouted,“Twenty thousand dollars for my robot!”
  A man was surprised that he was asking for so much money.Instead of asking Mr Green why he wanted so much money,he decided to speak to the robot.“Are you worth (值) twenty thousand dollars?” he asked the robot.“There is no double about it,” answered the robot.
  The man liked the robot"s answer so much that he bought him and carried him home.But very soon he found that the robot could say nothing else.He was sorry he bought the robot.He stood in front of the robot and said,“How foolish (愚蠢的) I was to throw so much money away!”
  “There is no doubt about it,” said the robot.
  36.How many sentences could the robot say?
  A.Only one sentence. B.One word.
  C.Ten sentences. D.Hundreds of sentences.
  37.Why did Mr Green sell the robot?
  A.The robot was bad. B.Mr Green didn"t like it.
  C.Mr Green needed much money. D.The robot was old.
  38.When the man heard Mr G reen"s words,he thought ______.
  A.the robot was unusual B.Mr Green needed lots of money
  C.the robot was cheap D.Mr Green didn"t want to sell the robot
  39.The man was sorry that ______.
  A.he met Mr Green B.he went to the market
  C.he spoke to the robot D.he bought the robot
  40.At the end of the story,the man probably felt the robot was ______.
  A.sorry for him B.afraid of him
  C.laughing at him D.trying to surprise him
  B
  Life in the 2020s will be different from it is now,because many changes will take place.What will the changes be?
  The population is growing fast.There will be more and more people in the world and most of them will live longer.
  Computers will be much s maller and more useful,and there will be at least one in every home.And computer study will be one of the most important subjects in school.
  People will work fewer hours,and have more free time f or sports,TV and traveling.Traveling will be much cheaper and easier.And many people will go to other countries for holiday.
  There will be changes in our food,too.Because more and more people know the importance of healthy diet,maybe no one will eat meat.They will eat more vegetables and fruit.S o people will be healthier.Work in the future will be different,too.Dangerous and hard work will be done by robots.Because of this,many people won"t have enough work to do.This will be a problem.
  41.In the 2020s,there will be ______.
  A.more trees B.more people C.few countries D.more work to do
  42.In the future,people will not have to ______.
  A.travel B.study C.work long D.eat meat
  43.Every family will have at least one ______ in the 2020s.
  A.computer B.house C.TV D.robot
  44.Traveling will be ______ in the 2020s.
  A.less interesting B.more difficult
  C.more expensive D.much cheaper and easier
  45.People in the 2020s may not have as much ______ as we do now.
  A.fruit B.milk C.bread D.meat
  Ⅶ.任务型阅读 (10分)
  根据短文内容完成以下任务:
  Here is a page from a magazine called Future.Read the following information about things that may happen in ten years.
  48.Cars will run on solar power (太阳能) and will be much cleaner. They will be much safer.For exampl e,if you are too close to another car or if you are driving dangerously,your car will slow down or stop by itself.
  New cities will have to be built in the sea.Some of them will have two levels (层) .People will live on the upper level;the lower level will be used for traffic,shops and factories.
  Biotechnology (生物技术) will make food better and healthier.Plants without insects or illnesses (病虫害) will be developed.49.The taste of fruit and vegetables will be better and food will be kept longer.
  Many new ways to cure (治愈) illnesses will be found.People will use products of genetic engineering (基因工程产品) to cure more illnesses.However,some new illnesses will appear.
  (一) 根据短文内容简要回答问题。
  46.What will be made better and healthier by biotechnology?
  ________________________________________________________________________
  47.Where will new cities have to be built in the future?
  ________________________________________________________________________
  (二) 将短文中画线的英语句子译成汉语。
  48.________________________________________________________________________
  49.________________________________________________________________________
  ________________________________________________________________________
  (三) 请给短文拟一个适当的标题。
  50.________________________________________________________________________
  Ⅷ.从方框内选择适当的选项补全对话 (有两个多余选项) (10分)
  A: Hi,Mike.51.______
  B: Oh,I think I"ll be an astronaut.
  A: You mean you will fly into space?52.___________
  B: No,I"m serious.53.________
  A: T hat"s great!54.________
  B: I will work on the moon.It must be very interesting.
  A: Oh.55.____________
  B: I"ll live on a space station.
  A.Where will you work?
  B.Are you kidding?
  C.I"ll fly to the moon.
  D.Where will you live?
  E.What do you think you will be in ten years?
  F.How will you go there?
  G.Are you serious?
  Ⅸ.词汇运用 (10分)
  A.根据句意及首字母提示完成单词
  56.Mooncakes have many different s______.
  57.He tries his best to do e______ well.
  58.—I think we will have less free time.
  —I don"t a______ with you.
  59.I think there will be more tall b______.
  60.John likes to keep a parro t as a p______.
  B.用括号内所给词的适当形式填空
  61.Zhang Ming wants to be a ______ (science) when he grows up.
  62.You should often help your parents do some ______ (housework) .
  63.It is ______ (possible) for us to finish the work in such a short time.
  64.My cousin went t o Beijing last year and ______ (fall) in love with it.
  65.It ______ (seem) that he is unhappy today.
  Ⅹ.书面表达 (15分)
  将来,机器人会给人们的生活带来很多惊喜。请你根据所给图片提示并适当发挥想象,写一篇有关未来机器人的文章。70词左右。
  ________________________________________________________________________
  ________________________________________________________________________
  ________________________________________________________________________
  ________________________________________________________________________
  ________________________________________________________________________
  ________________________________________________________________________
  参考答案
  Ⅰ.1.D 2.A 3.B 4.E 5.C
  Ⅱ.6.B 7.B 8.C 9.B 10.C
  Ⅲ.11.C 12.A 13.B 14.A 15.B
  Ⅳ.
  16~25 CADBB ACBAD
  Ⅴ. 26.D 27.A 28.C 29.B 30.C
  31.B 32.D 33.C 34.B 35.C
  Ⅵ.
  A
  36.A 37.C 38.A 39.D 40.C
  B
  41.B 42.C 43.A 44.D 45.D
  Ⅶ.
  46.Food. 47.In the sea.
  48.汽车将利用太阳能来运行并且干净得多。
  49.水果和蔬菜的味道将会更好,并且食物将能保存更长时间。
  50.Get ready for the future.
  Ⅷ. 51.E 52.B 53.C 54.A 55.D
  Ⅸ.
  A.
  56.shapes 57.everything 58.agree 59.buildings 60.pet
  B.
  61.scientist 62.housework 63.impossible 64.fell 65.seems
  Ⅹ.
  There will be more robots in our homes in the future.These robots will have many different shapes.Some will look the same as humans.Some robots might look like snakes.After an earthquake,a snake robot could help look fo r people under buildings.Robots will become our friends in 100 years.They will dance and sing.They will talk with us every day if we are free.

猜你喜欢

精品学习资料

扫描二维码注册领取

精选常考文言文考点,专注提升古文修养,更多学习资料尽在101辅导APP