高一期末辅导

高一

101教育热线电话
400-6869-101
微信
当前位置: 首页 > 高一> 高一英语> 高一英语知识点

高一英语复习资料:下册第四学段模块检测试题(有答案)

来源:101教育网整理 2014-11-14 字体大小: 分享到:

  第4学段模块检测

  高一英 语 试 题

  本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。第一卷1至8页。第二卷9至10页。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  例: How much is the shirt ?

  A.£19.15. B.£9.15. C.£9.18.

  答案是B。

  1. What did the man do this morning?

  A. He attended a meeting.

  B. He flew to London.

  C. He met his aunt at the airport.

  2. How much will the woman pay?

  A. Eight yuan. B. Six yuan. C. Four yuan.

  3. What will they have for supper?

  A. Chicken soup.

  B. Fried chicken and tomato soup.

  C. Tomato and some soup.

  4. What will the girl do tomorrow?

  A. Write a composition.

  B. Go home.

  C. Have some classes.

  5. What do we know about the boy?

  A. He’s clever. B. He’s stupid. C. He’s dishonest

  第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6至8题。

  6. What can you find in the shop?

  A. Cigarettes. B. food. C. Picture books.

  7. What time can you close the shop weekdays?

  A. At 8 am. B. At 6 pm. C. At 7:30 pm.

  8. How much will the woman get for a week’ s work?

  A. 1,600 dollars. B. 400 dollars. C. 1,400 dollars.

  听第7段材料,回答第9至11题。

  9. Who will go to Australia?

  A. Mary. B. Mr White. C. Mr Smith and his wife.

  10. How much will the woman pay if she learns two hours a day?

  A. 35 dollars. B. 70 dollars. C. 45 dollars.

  11. How long is the man go to learn every day?

  A. Tow hours every day. B. One hour a day. C. Three hours a day.

  听第8段材料,回答第12至14题。

  12. How many subjects is the boy good at?

  A. Three. B. Four. C. Five.

  13. Why can" t the boy remember English words?

  A. Because he seldom writes them.

  B. Because he seldom reads them.

  C. Because he tries to remember too many words in one day.

  14. When can the boy borrow grammar books from the girl?

  A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.

  听第9段材料,回答第15至17题。

  15. How many kinds of vegetables can you find on the farm this year?

  A. Four. B. Six. C. Eight.

  16. How long do the workers usually work every day?

  A. At most 5 hours. B. At least 7 hours.

  C. 5 to 8 hours.

  17. Who takes the vegetables to the markets?

  A. Some of the man"s workers.

  B. People from the markets. C. The man himself.

  听第10段材料,回答第18至20题。

  18. How many old people has Dr Smith studied ?

  A. More than 20. B. Over 100. C. Five.

  19. What will the old people do if something makes them angry?

  A. They will do some exercise.

  B. They try to forget about it.

  C. They try to eat something nice.

  20. What is the fourth piece of advice mentioned in Dr Smith’ s article?

  A. Never worry too much.

  B. Never get angry.

  C. Do things like those old people.

  第二部分:英语知识运用(共两节,满分35分)

  第一节:语法和词汇(共15小题:每小题1分,满分15分)

  从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  21.I looked under _____bed and found ______book I lost last week.

  A.the; a B.the; the C.不填; the D.the; 不填

  22.Health problems are closely connected with bad eating habits and a _____ of exercise.

  A.limit B.lack C.need D.demand

  23.—There is still a copy of the book in the library. Will you go and borrow ?

  —No, I’d rather buy in the bookstore.

  A.it; one B.one; oneC.one; it D.it; it

  24.The weather was ______ cold that I didn’t like to leave my room.

  A.really B.suchC.too D.so

  25.Jenny nearly missed the flight______ doing too much shopping.

  A.as a result of B.on top of C.in front of D.in need of

  26.—I saw Jane and her boyfriend in the park at eight yesterday evening.

  —Impossible. She TV with me in my home then.

  A.watched B.had watchedC.would watch D.was watching

  27.____ he had not hurt his leg, John would have won the race.

  A.IfB.Since C.ThoughD.When



  28.—She looks very happy. She ______ have passed the exam.

  —I guess so. It’s not difficult after all.

  A.should B.could C.must D.might

  29. parents say and do has a life-long effect on their children.

  A.That B.WhichC.What D.As

  30.Many children, ______ parents are away working in big cities,are taken good care of in the village.

  A.their B.whose C.of them D.with whom

  31.—Did you return Fred’s call?

  —I didn’t need to ____ I’ll see him tomorrow.

  A.though B.unless C.when D.because

  32.You have failed two tests. You’d better start working harder, ____ you won’t pass the course.

  A.and B.so C.but D.or

  33.Mary went to the box office at lunch time, but all the tickets ____out.

  A.would sell B.had sold C.have sold D.was selling

  34.—Have you ___________?

  —No. I had the wrong number.

  A.got in B.got away C.got off D.got through

  35.—Could I use your computer for a few moments, please?

  — . I’m not using it myself.

  A.Come on B.It depends C.Go ahead D.That’s great

  第二节:完形填空(共20小题,每小题1分, 满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55题各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  In the past, man did not have to think about the protection of his environment. There were few people on the earth, and natural resources seemed to be  36  .

  Today things are  37  , the world has become too  38 . We are using up our natural resources too quickly, and at the same time we are  39  our environment with dangerous chemicals. If we continue to do this, human life on the earth  40  survive(生存).

  Everyone  41  today that if too many fish are taken from the sea, there will soon be none left. Yet, with modern fishing 42, more and more fish are caught. We know that if too many trees are cut down,  43  will disappear and nothing will grow on the land. Yet, we  44  to use bigger and more powerful machines to  45  more and more trees.

  We realize that if rivers are polluted with waste products from factories, we will die. 46  , in most countries wastes are 47  put into rivers or into the sea, and there are 48 laws to stop this.

  We know, too, that if the  49  of the world continues to rise at the present rate, in a few years there will not be enough  50  What can we do to solve these problems ?

  It we eat more vegetables and less  51  , there will be more food available for everyone. Land that is used to grow crops  52  five times more people than land where animals are kept.

  Our natural resources will  53  longer if we learn to recycle them. The world population will not rise so quickly if people use modern methods of birth 54 .Finally, if we educate people to think about the problems, we shall have a better and clearer 55  in the future.

  36.A. beautiful B. unlimited C. rare D. valuable

  37.A. commonB. the sameC. changeable D. different

  38.A. crowded B. smallC. dirtyD. busy

  39.A. protectingB. savingC. pollutingD. fighting

  40.A. may notB. will notC. shall notD. could not

  41.A. wondersB. realizesC. considerD. discovers

  42.A. polesB. boatsC. methodsD. ideas

  43.A. mountainsB. the seaC. treesD. forests

  44.A. continueB. haveC. oughtD. go on

  45.A. growB. plantC. saveD. cut down

  46.A. ThusB. However C. Generally speakingD. Therefore

  47.A. stillB. evenC. alsoD. certainly

  48.A. too manyB. a fewC. someD. few

  49.A productionB. pollutionC. populationD. revolution

  50.A. housesB. vegetables C. foodD. lives

  51.A. fruitB. meat C. fish D. grain

  52.A. feedsB. increasesC. suppliesD. helps

  53.A. useB. stayC. keepD. last

  54.A. controlB. born C. planD. reward

  55.A. nature B. sea C. planetD. forest

  第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳选项。

  A

  A good teacher is many things to many people. In my own experience, the people I respect the most and think about the most are the teachers who demanded (要求) the most discipline (纪律) from their students.

  I miss one teacher in particular that I had in high school. I think she was a good teacher because she was a very strict person. I remember very vividly (清晰地) a sign over her classroom door. It was a simple sign that said, “Laborato¬ry—in this room the first five letters of the word was emphasized (强调), not the last seven.” In other words, I guess, labor for her was more important than oratory, which means making speeches.

  She prepared her work very care¬fully and demanded us to do the same. We got lots of homework from her. Once she had broken her arm, and everybody in the class thought that maybe the home¬work load would be reduced, but it con¬tinued just the same. She checked our work by stamping her name at the bot¬tom of the papers to show that she had read them.

  I think sometimes teachers who de¬mand the most are liked the least. But as time goes by, this discipline really seems to benefit (有益于) the students.

  56. Which of the following is considered a good teacher by the writer?

  A. A patient teacher. B. An honest teacher.

  C. A strict teacher. D. A hard-working teacher.

  57. The teacher put up the sign over her classroom door ___.

  A. to remind the students that this room was a laboratory

  B. to advise the students to follow the disciplines

  C. to warn the students not to be careless

  D. to tell the students to work hard in the classroom

  58. When the teacher’s arm was broken, she ___.

  A. gave her students the usual am¬ount of homework

  B. gave her students less homework

  C. asked her students to check the homework themselves

  D. gave her students more homework

  59. What’s the writer’s opinion of dis¬cipline?

  A. It makes the students dislike their teachers.

  B. It does good to the students in the long run.

  C. It’s too much for young children.

  D. It does more harm than good to the students.

  B

  We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people.“Did Jerry really care when I broke up with Helen?” When I got that great job, did Jim really feel good about it, as a friend? Or did he envy(嫉妒)my luck?”“And Paul-why didn’t he pick up that he was friendly just because I had a car?”When we look back, doubts like these can make us feel bad. But when we look back, it’s too late.



  Why do we go wrong about our friends or our enemies? Sometimes what people say hides their real meaning. And if we don’t really listen we miss the feeling behind the words. Suppose someone tells you, “You’re a lucky dog.”that’s being friendly. But“lucky dog”?There’s a bit of envy in those words. Maybe he doesn’t see it himself. But bringing in the “dog” bit puts you down a little. What he may be saying is that he doesn’t think you deserve your luck.

  “Just think of all the things you have to be thankful for ”is another noise that says one thing and means another . It could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life as a whole. But is he? Wrapped up(包藏) in this phrase is the thought that your problem isn’t important. It’s telling you to think of all the starving people in the world when you haven’t got a date for Saturday night.

  How can you tell the real meaning behind someone’s got a date for Saturday night? Good look at the person talking. Do his words fit the way he looks? Does what he says agree with the tone of voice? His posture(姿态)?The look in his eyes? Stop and think. The minute you spend thinking about the real meaning of what people to you may save another mistake.

  60.This passage is mainly about_____.

  A. how to interpret(understand) what people say

  B. what to do when you listen to others talking

  C. how to avoid mistakes when you communicate with people

  D. why we go wrong with people sometimes

  61.According to the author, the reason why we go wrong about our friends is that_______.

  A. we fail to listen carefully when they talk

  B. we tend to(倾向)doubt what our friends say

  C. people usually state one thing but means another

  D. people tend to be annoyed when we check what they say

  62.In the sentence“Maybe he doesn’t see it himself.”In the second paragraph, the pronoun“it”refers to____.

  A. being friendly B. a bit of envy C. lucky dog D. your luck

  63.When we listen to a person talking , the most important thing for us to do is _______.

  A. notice the way the person is talking

  B. take a good look at the person talking

  C. mind his tone, his posture and the look in his eyes

  D. examine the real meaning of what he says based on his manner, his tone and his posture

  C

  Mr Parker was born in a small village. His father was so poor that he couldn’t send him to school. The boy had to help his parents to do some farming and learned English and maths by himself when he was free. Later on he was made to leave his home village and hoped to find a job in a city. And as soon as war broke out, he joined the army(军队). He couldn’t forget his terrible past and fought with the enemies bravely(勇敢的). So he became a general when he was fifty. He was honest and friendly to his soldiers and often punished those who tried to pocket a portion of the soldiers’ pay(克扣军饷). And his soldiers liked him very much.

  Once Mr Parker heard from a soldier. In the letter the young man said the food in their military camp(军营)was very bad and he wished the general could go to find out the reasons. The old man went there at once without telling anybody. He went in the kitchen and examined everything carefully and found it was very dirty. Then he went in the soldiers’ bedrooms and found there were a lot of fleas. He became angry and asked the soldiers, “What do you think of your food, young men?”

  The soldiers saw their officer standing by the general and said nothing. Only a new soldier said, “Very bad, sir!”

  “What did you have for lunch today?” asked Mr Parker.

  “A fried chicken, some fish and pork, a cake, six eggs and I had three cups of wine(酒).”

  “Really?” Mr. Parker called out in surprise. “It’s the King’s(国王)lunch, I think!”

  “So do I, General,” said the young man. “But it’s my birthday today. I paid three hundred dollars for them all in the restaurant!”

  64. Mr. Parker was respected because .

  A. he was strict with the officers B. he cared about his soldiers

  C. he was friendly to everybody D. he paid attention to the soldiers letters

  65. Mr. Parker went to the military camp to .

  A. look for the soldier who wrote to him B. punish the cooks

  C. inspect the kitchens D. find out if the matter in the letter was true

  66. The soldiers didn’t say anything because .

  A. they were afraid of the general B. they thought their foods were good

  C. the officer followed the general D. the general didn’t agree with them

  67. Which of the following is true?

  A. Mr. Parker found nothing in the military camp.

  B. The new soldier had a birthday dinner in the restaurant.

  C. The officer wanted to frighten the soldiers.

  D. The general no longer believed the soldiers.

  D

  Life gets noisier every day and very few people can be free from noise of some sort or another. It doesn’t matter where you live- in the middle of a modern city, or a faraway village the chances that you will be disturbed by jet aeroplanes, transistor radios, oil-powered engines, etc, are almost everywhere. We seem to be getting used to noise, too. Some people feel quite lonely without background music while they are working.

  Scientific tests have shown that total silence can be very frightening experience for human beings. However, some people enjoy listening to pop music which is very loud, and this can do harm to their eardrums(耳鼓). The noise level in some disco is far above the usual safety level for heavy industrial areas.

  One recent report about noise and concentration(专心) suggested that although a lot of people say that any noise disturbs their concentration , what really affects their ability to concentrate is a change in the level of noise. It goes on to say that a background noise, which doesn’t change too much (music, for example ) may even help people to concentrate.

  68. The best title for this passage is________.

  A. Noisy Life B. Background Noise

  C. Disturbed Concentration D. Changeable Noise

  69. From this passage, the pollution of noise__________.

  A. doesn’t matter much B. has become worse everywhere

  C. has become better in big cities D. has become better in villages

  70. “Background music” in the passage means___________.

  A. music played in the concert

  B. a kind of noise coming into your ears

  C. music helps people to concentrate

  D. music played while people are working



  71. Scientists have discovered that what prevents people from concentrating is _________.

  A. any kind of noise B. great changes in level of noise

  C. background noise D. various background music

  (E)

  Without mutual(相互的)respect, any relationship will be an unhappy one . People who respect each other: a) value each other’s opinions, b) listen to each other, and c) disagree without screams or insults(侮辱). And remember, your parents have lived longer than you—don’t discount their experience and knowledge.

  Your parents want to know what’s going on in your life. If you don’t tell them they won’t know when you need their help or whether they can trust you. Tell them what you’re doing, share your thoughts and feelings with them, and ask for their advice for your problems( you don’t have to follow it). Communication builds closeness. Trust is your key to freedom. The way to build trust is through honesty and responsibility. Honesty means you don’t lie or manipulate(作假). Responsibility means that you are reliable(可依赖的) and make good choices to use good judgment. When your parents trust you, it’s a lot easier for them to say “Yes.”

  These guidelines(指导方针) work both ways. If sometimes, your parents break any of these guidelines, talk to them about it. Pick a time when you are both calm and feeling good toward each other(never when you are angry). Then , explain to them what they did, how it makes you feel, and what you’d like them to do instead.

  Unfortunately, these guidelines don’t always work. Since we can only control what we do, and not what our parents do, sometimes we just cannot change a bad relationship. If this is the case, try to use these guidelines to at least improve things a little, and talk with a trusted adult who may be able to help you

  72. What’s the probable meaning of the underlined word” discount” in the first paragraph?

  A.To think or say that something is not important or not true.

  B.To disagree with somebody’s opinions.

  C.To respect somebody’s opinions

  D.To accept somebody suggestions.

  73. The main idea of the second paragraph is about_______

  A. feelings B. advice C. closeness D. communication

  74. From this passage we know that the writer may be________.

  A. an editor B. an expert C. a doctor D. a teacher

  75.The main purpose of the passage is_______.

  A. to show that your parents want to know what’s going on in your life.

  B. to discuss how to have great relationship with your parents.

  C. to discuss how to talk with a trusted adult who may be able to help you

  D. to discuss how to respect your parents.

  第四部分:书面表达(共三节,满分45分)

  第一节:单词拼写, 用词的正确形式填空(共10小题每小题1分,共10分)

  76.The most popular place for tourists is the Eiffel Tower, the famous ______ (象征) of Paris.

  77.Have you ever _______________ (经历) a flood?

  78.They can ___________ (毁掉) houses, but leave the furniture inside exactly where it was.

  79.It was the most frightening and the most ___________ (危险的) situation I’ve ever been in.

  80.___________(古代的)China was a place where states were often at war each other.

  81.No one knows for sure, and making ____________(预测)is a risky business.

  82.Trains are fast and _____________(方便的),but rush hours can be terrible..

  83.As a result of Yuan Longping’s discoveries Chinese rice ____________(产量) rose by 47.5 percent in the 1990’s..

  84.Mencious was a __________(思想家) whose teachings were very similar to that of Confucius.

  85.The gorge _________(变狭窄)to 350 feet as the river rushes through the two-mile-high mountains.

  第二节:语法填空(共5小题:第小题2分,满分10分)

  阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填人一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为86-95的相应位置上。

  He should be clean-shaven, goodlooking and drive a silver Mercides. And, most important of all, (86) should be more than 178cm. (87) (high) is obviously (88) (important) than looks to women looking for Mr Right, a survey reports. With blue eyes, short dark-brown hair and medium build, the ideal partner would appear to be the film star Jake Gyllenhaal. Besides looks, the perfect partner must also love (89) (pet), appreciate fine wine, theatres and nice restaurants and have (90) sense of humor, according to the study of 40,000 women by Ukdating.com. Only 1 percent of the women questioned would date(约会) a man who hates pets. Mr Right (91) (wear) smart jeans and a T-shirt, weighs exactly 80.5kg and is a doctor (92) a lawyer who owns a home (93) a good position. A university education is also important. The majority------66 percent------want to find a partner (94) is fit. Even more-------68 percent------are looking for humourous partners. David Brown, managing director of Ukdating.com, said, “The female daters on our website certainly know (95) they want and they are not afraid to let the men know.

  86. _________ 87. __________ 88. ____________89._____________ 90. _____________

  91.__________92.___________93. ____________94._____________ 95. _____________

  第三节:写作 (满分25分)

  通过在班级内进行调查,我们发现很多同学在生活和饮食方面都存在一些影响健康的习惯,请你根据下面提示以Form a Good Living Habit为题写一篇短文。

  现象:一些同学不吃早饭,课间吃一些零食(snacks)充饥;不喜欢吃蔬菜而喜欢吃一些高热量的食物,平常也缺乏锻炼。

  结果:有些同学体重开始增加,不时出现一些健康问题。

  建议:要养成有规律的生活习惯,按时吃早饭,多吃些健康食品,并加强锻炼。

  说明:1、文章开头已给出,不记入总词数。2、120字左右。

  ________________________________________________________________________________ __________________

  参 考 答 案

  第一部分:听力(共两节,满分30分)

  1—5 ABCAB 6—10 CABCB 11—15 CABCB 16—20 ACACB

  第二部分:英语知识运用(共两节, 满分35分)

  第一节21. B 22. B 23. A 24. D 25. A 26. D 27. A 28. C 29. C 30. B 31. D 32. D 33.B34. D 35. C

  第二节 完形填空:36、B 37、D 38、A 39、C 40、B 41、B 42、C 43、D 44、A 45、D

  46、B 47、A 48、D 49、C 50、C 51、B 52、A 53、D 54、A 55、C

  第三部分 阅读理解

  56-60 CDABC 61-65 CBDBD 66-70 CBABD 71-75 BADBB

  第四部分

  第一节:76. symbol 77. experienced 78. destroy 79. dangerous 80. Ancient 81. predictions 82. convenient 83.production 84. thinker 85. narrows

  第二节:86. he87. Height 88. more important 89. pets 90. a 91. wears 92. or 93. in 94. who/that 95. what

  第三节:写作(满分25分)

  【参考范文】

  Form a Good Living Habit



  Through the survey we find that many students have some bad habits in life and diet. For example, some students don’t eat breakfast . When they feel hungry, they eat some snacks between classes. And also some others don’t like to eat vegetables but enjoy eating the kind of food rich in calories. What’s worse they did not do enough exercise. As a result many of them begin to gain weight and often have some health problems.

  In order to keep healthy, therefore, we should realize the importance of healthy diet and try to develop good living habits. It will benefit us to eat breakfast on time and have more healthy food. Besides, we should also take more exercise.

  附:听力原文

  Text 1

  M:You really seem to enjoy your literature class.

  W:You’re right. It has opened a new world for me. I’m exposed to the thoughts of some of the world’s best writers. I’ve never read so much in my life.

  Text 2

  M:I hear you drive a long way to work every day.

  W:Oh, yes. It’s about sixty miles. But it doesn’t seem that far, the road is not bad, and there’s not much traffic.

  Text 3

  M:Excuse me. I’m photographer. May I take a picture of you and your little boy?

  W:What’s it for?

  M:It’s for a book of pictures. I call it Family Album. U.S.A.

  W:Oh, that’s a nice idea. Well, it’s fine if you take our picture.

  M:Thank you. I really appreciate your help.

  Text 4

  W:Mike, there’s not much left in the refrigerator.

  M:Well, I might be able to pick up a few things after work, but I will be back rather late today.

  W:In that case, we’ll make do with a meal out at McDonalds.

  Text 5

  M:Are you from New York?

  W:No, I’m from Greece. I’m an exchange student.

  M:When did you come here?

  W:Three months ago.

  M:Your English is very good.

  W:Thanks. I studied English at school.

  Text 6

  W:Well, what do you think of the movie?

  M:I really enjoyed it. How about you?

  W:I liked it, too. The last part was really exciting.

  M:Yes, it was. And now I’m really hungry. Let’s have something to eat.

  W:OK. What do you want to eat?

  M:Anything is good with me. Do you like Chinese food?

  W:Yes, but I had Chinese food last night.

  M:Well, then, What about curry and rice?

  W:I’m sorry, but I don’t like curry and rice that much. What about pizza?

  M:That sounds good. Do you know any good pizza parlor around here?

  Text 7

  W:Excuse me. Is this seat taken?

  M:No, it’s not taken.

  W:Oh, thank you.

  M:Do you want to sit by the window?

  M:No, no, no. I like the side seat better. Please, you sit by the window.

  W:Do you live in New York.

  W:No, no. I’m from Florida.

  M:I am, too. But didn’t you just get on?

  W:No, no. I just changed my seat. A man next to me was smoking, and smoke really bothers me. Where are you from?

  M:Titusville. It’ s near Orlando.

  W:Small world. I’m from Titusville, too.

  M:Really? What part?

  W:My husband and I live near Spaceport.

  M:I know that area. My house is only a few miles from Spaceport. Do you still live there?

  W:Oh yes, yes. My husband’ s there now. He couldn’t take time off to come to New York with me. Do you still live there?

  M:No. I sold the house and the furniture, put a few personal things in an old trunk, and shipped it to my children in New York. That’s my destination.

  Text 8

  W:Hello, George! I wanted to speak to you yesterday, but you weren’t at your usual place for lunch.

  M:No, I had a free day from the newspaper office because I worked overtime last week.

  W:Oh, I see. You had a holiday?

  M:Well! I stayed at home and looked after the baby.

  W:What! You took care of the baby? Whose baby?

  M:Oh, it was my sister’s. She went shopping in the morning. So I stayed at home and did a lot of things.

  W:Oh?

  M:Yes. I mended my radio, washed a shirt and some socks, and cleaned out the drawers of my desk.

  W:I don’t call that a holiday. I wanted to ask you to a concert last night. The one at the Town Hall near where we lived.

  M:That’s funny! My office called me in the afternoon and asked me to go and write an article about the concert. I noticed that you weren’t there, but your friend Mary was.

  W:Was she indeed? That’s very strange.

  Text 9

  W:The mailman just dropped some mails in our box.

  M:Probably a lot of advertising and bills. Why don’t you write to me, so I can get some interesting mail?

  W:You won’t believe it, but there’s a letter here addressed to you, and it looks like a personal letter. The return name and address is Peter Wales.

  M:You’re joking. Peter Wales? He was my roommate in college. He visited your Grandma and me in Florida about five years ago.

  W:What does he say in his letter? Is he OK?

  M:Yeah, he’s fine. Just fine. He’s writing to invite me to spend a weekend with him at his farm. He’s planning a get-together with two or three other college friends.

  W:Won’t it be exciting to see all your college friends there again?

  M:Yes, of course. I’m kind of excited about going now. Next weekend…sleep over Friday and Saturday night and come back Sunday. I can’t wait!

  W:Don’t you think you ought to call Pete and tell him you’re coming?

  M:You’re reading my mind.

  Text 10

  Now let’s go on with the topic about “My Interests”. When my interest changed from space to the sea, I never expected that my friends would be so surprised and puzzled. Yet I can understand their feelings. As I have been writing and talking about space flight for the best part of 20 years, a sudden switch of interest to the depth of the sea does seem rather strange. To explain, I’d like to share my reasons behind this unusual change of mind. The first excuse I give is an economic one. Underwater exploration is so much cheaper than space flight. The first round-trip ticket to the moon is going to cost at least 10 billion dollars if you include research and development. By the end of this century, the cost will be down to a few million. On the other hand, the diving suit and a set of basic tools needed for skin – diving can be bought for 20 dollars. My second argument is more philosophical. The ocean, surprisingly enough, has many things in common with space. In their different ways, both sea and space are equally hostile environment. If we wish to survive in either for any length of time, we need to have special equipment. The diving suit helped the design of the space suit. The feelings and the emotions of a man in the deep sea will be much like those of a man out in space.

上一篇:高一英语复习资料:下册Unit2 基础训练题

下一篇:高一英语复习资料:2012下册第一次阶段考试试题

高一期末考前辅导
标签: 高一 英语 听力 语法 (责任编辑:101教育小编)

期末资料限时领

姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
免费预约
网校期末提升