高一期末考试1v1

高一

101教育热线电话
400-6869-101
微信
当前位置: 首页 > 高一> 高一英语> 高一英语知识点

高中英语句式句型专题(七)

来源:101教育网整理 2015-05-14 字体大小: 分享到:

句式句型【专项训练】:

一、陈述句和疑问句:

1、They happy when they hear the news.

A.will B.will be C.were D.don’t

2、—— “Is your uncle a driver?”

—— “.”

A.No, but my aunt is B.Yes, but my anut is

C.No, he doesn’t D.Yes, he does

3、We satisfied with their work.

A.don’t B.are not C.won’t D.weren’t being

4、He coffee at all. He tea.

A.doesn’t like, prefers B.likes, doesn’t prefer

C.would like, not prefers D.prefers, is not fond of

5、She me only twice since last year.

A.sees B.was seeing C.has seen D.have seen

6、My grandma in the country. Now she in the city.

A.used to live, lives B.used to living, lived

C.uses to live, is living D.was used to live, lives

7、You make such mistakes again.

A.should never B.should not always

C.would always not D.would not forever

8、 “Can you drive a car?” “.”

A.Yes, and Jim can’t too B.Yes, but Jim can’t

C.No, but Jim can, too D.No, but Jim can’t

9、 “Are you going to the super market?” “No, .”

A.I cycle there B.I walk there

C.to the work D.I’ve already been there

10、In England tea with milk or sugar in it.

A.usually drinks B.is usually drunk

C.usually is drunk D.drank usually

11、 “Is she going to the post office?” “No, .”

A.she doesn’t B.she goes by bike

C.to the shops D.she’s on the bike

12、Tom like reading at all. He interested in playing basketball.

A.doesn’t, is B.doesn’t, were C.is, does D.was, is

13、When home from work?

A.do your parents come B.does your parents come

C.have your parents D.our parents come

14、Which of the students the examination?

A.not pass B.didn’t pass C.pass D.didn’t passed

15、They trouble lifting the heavy box.

A.didn’t have many B.hadn’t a lot of

C.didn’t have much D.haven’t a great deal of

16、—— “Did you have breakfast this morning?

—— “.”

A.Yes, I had B.Yes, I did C.No, I hadn’t D.No, I didn’t have.

17、 colour is the cover of the dictionary?

A.What B.Which C.How D.Whose

18、 “does he brush his teeth a day?” “Twice.”

A.What time B.How long C.When D.How many times

19、There are many pictures on the wall.

do you like best?

A.What B.Which one

C.Which of the picture D.Which one picture

20、Since when her?

A.did you know B.have you known

C.do you know D.you know

21、 “That ten pound note belongs to me.” “.”

A.Yes, it is B.Yes, it belongs C.No it doesn’t D.No, it isn’t

22、 “Would you rather wait or come back later?” “.”

A.I’d rather come back B.Yes, I’d rather not wait

C.No, I’d rather wait D.to come back

23、 “shoes do you take?” “Size 42.”

A.Which number B.What number

C.What size D.What

24、 “is the weather like today?” “It’s windy.”

A.What B.How C.What kind D.Which

25、Would you read my composition and correct the mistakes, ?

A.if have B.if any C.if ever D.if not

26、 is the distance between these two villages?

A.How far B.What C.How long D.How much

27、 do you go to the cinema? Twice a month.

A.How many time B.How much

C.How long D.How often

28、How it in English?

A.you say B.do you speak C.do you say D.to speak

29、 is the population of the city?

A.How much B.How many C.How D.What

30、 did she get this information?

A.Whom B.Who C.Where D.What

31、 does your watch cost? Two hundred yuan.

A.How many B.What price C.What D.How expensive

32、About do you want to know more?

A.Whom B.who C.which D.what

33、——We haven’t heard from Jane for a long time.

——What do you suppose to her.

A.was happening B.to happen

C.has happened D.having happened

34、——Have you heard the news about Jim?

——No. What ?

A.is it B.it is C.are they D.they are

35、——Would you rather go there by train or by air?

—— .

A.Yes, I would B.No, I wouldn’t

C.Yes, by air D.By air

36、 I go or you go yourself?

A.Will…will B.Shall…shall C.Shall…will D.Will…shall

37、——Do you think the question easy or not?

—— .

A.Yes, I do B.No, I don’t C.It is easy D.Yes, it’s easy

38、Shall we stay at home or to the park?

A.to go B.going C.go D.will go

39、 writer is better known in China, Charles Dickens or Mark Twain?

A.Whichever B.Whether C.What D.Which

40、—— was the Nanjing-Changjiang Bridge open to traffic?

——It was open to traffic in 1968.

A.What B.What time C.How long D.When

二、感叹句、祈使句

41、 from Beijing to London!

A.How long way it is B.What a long way it is

C.What a long way is it D.How long a way is it

42、Oh, John, you gave us!

A.How a pleasant surprise B.How pleasant surprise

C.What a pleasant surprise D.What pleasant surprise

43、 terrible weather we’ve been having these days!

A.How a B.What a C.How D.What

44、 girl she is!

A.What bright a B.How a bright

C.How bright a D.What a bright

45、 we have today?

A.How fine day B.What fine day

C.How a fine day D.What a fine day

46、How flowers are!

A.beautiful B.beautifully C.beautiful the D.beautiful that

47、How !

A.does time fly B.times fly C.time flies D.flies time

48、What work he does!

A.harder B.hard C.hardly D.hardest

49、 careful our monitor is!

A.How a B.How C.What a D.What

50、 advice he gave us!

A.What a B.How good C.What good D.How

51、 picture it is!

A.What wonderful B.How a wonderful

C.What wonderful a D.How wonderful a

52、 I wish to pay a visit to Hongkong!

A.How do B.What do C.What D.How

53、 hardworking students they are!

A.What B.What a C.What an D.How

54、 long time it lasted!

A.What B.What a C.How D.How a

55、 down the radio. The baby’s sleeping in the next room.

A.Turning B.To turn C.Turn D.Turned

56、Let’s football in the street.

A.not to play B.not play C.don’t play D.not playing

57、 careful when you cross the street.

A.Don’t be B.Do be C.Being D.Do

58、 the child all day long!

A.Let, not to cry B.Not let, cry

C.Don’t let, to cry D.Don’t let, cry

59、 afraid of make mistakes!

A.Don’t be B.Not to be C.Not being D.Be not

60、 me again before coming.

A.Calling B.To call C.Do calling D.Call

三、反意疑问句

61、You’d like some coffee, ?

A.weren’t you B.wouldn’t you C.hadn’t you D.shouldn’t you

62、I don’t think he will come to the meeting, ?

A.will he B.won’t he C.do I D.am I

63、Harry and his brother promised to work harder, .

A.do they B.don’t they C.did they D.didn’t they

64、His father knows little about it, he?

A.does B.doesn’t C.is he D.isn’t

65、We all like reading story books, ?

A.do we B.do you C.don’t we D.don’t you

66、My sister seldom goes to the theatre she?

A.doesn’t B.does C.is D.isn’t

67、Your father promised to buy a computer for you, he?

A.often, did B.never, didn’t C.already, did D.never, did

68、Be sure to write to us, ?

A.will you B.aren’t you C.would you D.can you

69、Don’t smoke in the meeting room, you?

A.do you B.will you C.would D.can

70、It’s fine today. Let’s go fishing, ?

A.will we B.shall we C.do we D.don’t we

71、Mary has few friend in Japan, she?

A.has B.don’t C.doesn’t D.hasn’t

72、There is a beautiful lake in this city, ?

A.isn’t it B.isn’t there C.is it D.hasn’t it

73、There is nothing wrong with my bike, ?

A.is it B.isn’t there C.isn’t it D.is there

74、He comes late sometimes, ?

A.isn’t he B.comes he C.doesn’t he D.is he

75、——You are not a new comer, are you?

—— . I came here only yesterday.

A.No, I am B.Yes, I am C.No, I’m not D.Yes, I’m not.

76、She could hardly believe it, ?

A.couldn’t she B.could she C.didn’t she D.did she

77、You needn’t go, ?

A.can you B.must you C.need you D.may you

78、You must work hard from now on, ?

A.can you B.won’t you C.mustn’t you D.needn’t you

79、After walking so long a way, you must have been tired, you?

A.were B.have C.haven’t D.mustn’t

80、He must have left home yesterday, he?

A.hasn’t B.didn’t C.mustn’t D.needn’t

81、You don’t think I’m going out in such wet weather, ?

A.am I B.do you C.don’t you D.do I

82、You’d better call in a doctor for your mother, you?

A.had B.would C.hadn’t D.wouldn’t

83、You need to come earlier, you?

A.don’t you B.needn’t C.don’t D.won’t

84、You dare not go alone, you?

A.don’t B.do C.dare D.daren’t

85、He shouldn’t drink so much, he?

A.should B.ought C.would D.will

86、Nothing can stop us doing that, ?

A.can we B.can’t we C.can’t it D.can it

87、I’m late for the meeting, ?

A.amn’t I B.aren’t I C.don’t I D.aren’t you

88、Nobody but I knows Japanese in my class, ?

A.does he B.doesn’t he C.do they D.don’t they

89、None of the workers attended the party, ?

A.did they B.did he C.didn’t he D.didn’t they

90、Everything is right here, ?

A.isn’t it B.aren’t they C.are they D.is it

91、A lovely day, ?

A.is it B.does it C.isn’t it D.doesn’t it

92、He isn’t a diligent boy, for it is the second time he has been late, ?

A.isn’t it B.is he C.has he D.is it

93、My sister often needs help with her study, ?

A.need she B.needn’t she C.doesn’t she D.does she

94、You should have watered the flower earlier, ?

A.shouldn’t you B.didn’t you C.don’t you D.haven’t you

95、Learning a foreign language well is not easy, ?

A.is it B.isn’t it C.does it D.doesn’t it

96、What a pretty girl, ?

A.isn’t it B.is it C.is she D.isn’t she

97、Wang Ping can’t be in the bedroom, ?

A.can she B.is she C.can’t he D.isn’t he

98、I wish to visit the Palace Museum next week, ?

A.do I B.Shall I C.may I D.can I

99、Let us do it for you, ?

A.will you B.won’t you C.shall we D.shan’t we

100、They have to face the difficulty, they?

A.do B.don’t C.haven’t D.won’t

【答案】:

1、B 2、A 3、B 4、A 5、C 6、A

7、A 8、B 9、D 10、B 11、C 12、A

13、A 14、B 15、C 16、B 17、A 18、D

19、B 20、B 21、C 22、A 23、C 24、A

25、B 26、B 27、D 28、C 29、D 30、C

31、C 32、A 33、C 34、A 35、D 36、C

37、C 38、C 39、D 40、D 41、B 42、C

43、D 44、D 45、B 46、C 47、C 48、B

49、B 50、C 51、D 52、D 53、A 54、B

55、C 56、B 57、B 58、D 59、A 60、D

61、B 62、A 63、D 64、A 65、C 66、B

67、D 68、A 69、B 70、B 71、A 72、B

73、D 74、C 75、B 76、B 77、C 78、C

79、C 80、B 81、B 82、C 83、A 84、C

85、A 86、D 87、B 88、C 89、A 90、A

91、C 92、A 93、C 94、B 95、B 96、D

97、B 98、C 99、A 100、B

上一篇:高一英语课文翻译第五课:银屏

下一篇:高中英语语法讲解:very 用法“七忌”

高一期末考前辅导
标签: 句型 (责任编辑:101教育小编)

免费领取体验课

姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
免费预约
高一暑期狂补习