初中试题
当前位置: 首页 > 初二> 初二英语> 初二英语知识点

2014八年级英语上册第1单元同步训练题附答案(牛津版)

来源:101教育网整理 2015-05-26 字体大小: 分享到:

  初二上册英语Unit 1 Friends(附答案牛津版)

  (学习100分,考试时间 45分钟)

  班级________ 姓名_________ 得分_________

  一、选择填空 (共15小题,每小题1分,学习15分)

  ( ) 1. What _______ honest boy! He is _______ best student of all.

  A. a; a B. an; the C. a; the D. the; the

  ( ) 2. The Changjiang River is _____ in the world .

  A. the longer river B. the long river

  C. one of the longest rivers D. one of the long river

  ( ) 3. Our teacher made my sister_______ in class yesterday afternoon.

  A. to stand B. stands C. stood D. stand

  ( ) 4. This question is ______ than that one .

  A. very easier B. much easy C. very easy D. much easier

  ( ) 5. Sally has a good _______ and she sings very well.

  A. noise B. sound C. voice D. whisper

  ( ) 6. He is a _____ boy and he often knocks my books ______ the ground.

  A. careful; over B. careless; over C. careful; onto D. careless; onto

  ( ) 7. — Which is _______, the sun, the moon or the earth? —Of course the sun is.

  A. smaller B. the smallest C. bigger D. the biggest

  ( ) 8. — Every time I hear this song, I _______ my hometown.

  — Country music makes me feel warm, too.

  A. talk about B. think of C. think about D. worry about

  ( ) 9. When winter comes, the nights get ________.

  A. long and long B. short and short C. longer and longer D. shorter and shorter

  ( ) 10. The boy under the tree has big eyes and a square face. He looks ________.

  A. pretty B. dangerous C. handsome D. beautiful

  ( ) 11. I didn’t know which T-shirt was ________, so I took them both.

  A. good B. the cheapest C. nicer D. the best

  ( ) 12. Millie is better than _______ in her class.

  A. any other girls B. any other girl C. any girls D. any of the other girl

  ( ) 13. —What’s your brother like? —__________.

  A. He likes cakes and eggs. B. He is a student.

  C. He is short and fat. D. He is like his father,

  ( ) 14. Tom ______ long legs and they do not fit ______ the school de sk.

  A. have; under B. has; under C. has; above D. has; on

  ( ) 15. — How old are you, madam? —_______

  A. I don’t know. B. Sorry. I don’t want to tell you.

  C. Oh, it’s a secret. D. Don’t ask me such a question.

  二、完形填空(共10小题,每小题1分,学习10分)

  Hello, everyone. I have a lot of friends. One of them is Millie. She is my best friend.

  She and I ___1___15 years old. She is a little shorter than I, and she is ___2____ than I, too. She ____3___ a pair of glasses but I don’t. Her mother is a ____4____ in No.1 Hospital. Her father is a teacher in No. 2 Middle School and he has a lot of work ___5____ every day.

  Millie likes to eat snacks. She is ____6___ , so when she has snacks, she will share them ____7___ us. Millie and I are in the same class. So we can help ____8____. We always play together after school. We have the same hobbies.

  I live very far from our school and Millie lives near it, so she ___9____ comes to my home, but I always go to her at weekends.

  We usually have a ___10___ time when we are together.

  ( ) 1. A. are all B. all are C. both are D. are both

  ( ) 2. A. thin B. more thin C. thinner D. the thinnest

  ( ) 3. A. pulls on B. put on C. dresses D. wears

  ( ) 4. A. teacher B. policewoman C. doctor D. waiter

  ( ) 5. A. doing B. to do C. does D. do

  ( ) 6. A. clever B. handsom e C. generous D. polite

  ( ) 7. A. from B. to C. with D. by

  ( ) 8. A. another B. each other C. other D. the other

  ( ) 9. A. seldom B. often C. usually D. always

  ( ) 10. A. beautiful B. good C. pretty D. funny

  三、阅读理解(共10小题,每小题2分,学习20分)

  ( A )

  Dear Alice

  Thank you for your last letter. I enjoyed reading it very much. Thank you for telling me about your best friend. In this letter I will tell you about mine. Her name is Kitty.

  Kitty has long, dark brown hair and green eyes. She is the same age as me, but a little taller. She is always happy and cheerful.

  We sit together in class, and help one another with our schoolwork. We always go home together after school and play computer games for an hour. Kitty thinks very quickly and usually wins. Kitty is learning to play the piano. I’m learning to play the flute (笛子). We practise together every day. We play simple duets for piano and flute. They are fun.

  Sometimes Kitty stays overnight at my apartment (公寓), or I stay overnight at her house. We always have a lovely time. Do you ever stay overnight at your best friend’s house?

  Write soon

  Yours, Millie

  ( ) 1. Who is Millie’s best friend?

  A. Kitty. B. Alice. C. Daniel. D. She doesn’t have one.

  ( ) 2. What is Kitty’s hair like?

  A. Long and green. B. Long and dark brown.

  C. Short and dark brown. D. Short and black.

  ( ) 3. How tall is Millie?

  A. A little taller than Kitty. B. The same height as Kitty.

  C. A lot shorter than Kitty. D. A little shorter than Kitty.

  ( ) 4. When do Kitty and Millie play computer games?

  A. Before school. B. On the weekend. C. At lunchtime. D. After school.

  ( ) 5. What do Kitty and Millie practice every day?

  A. Writing letters. B. Singing.

  C. Playing the piano and flute. D. Using the computer.

  ( B )

  I have a good friend called Mr Black. He is a good doctor in a hospital. He’s often busy and has no time to do the housework. His wife knows him well and does all at home.

  Bad luck! Their daughter was hurt in a traffic accident last month and has to be in hospital now. Mrs Black has to look after her there and she can’t go home. Mr Black often eats something in the restaurant. As he never did any tidying, the rooms were all in a mess(混乱).

  Yesterday morning, before Mr Black got up, the telephone rang. He sat up to answer it. His friend told him to write down an important telephone number. But he could find neither a pen nor a piece of paper. He found there was much dust (灰尘) on the table and wrote the number on it. But soon he forgot it and went to work. Two hours later his wife came back and looked for a sweater for her daughter. Her husband came in while she was tidying the rooms. He couldn’t see the number and shouted, “Who let you tidy the room? ”

  ( ) 6. Where does Mr Black work?

  A. In a school. B. In an office. C. In a hospital. D. In a restaurant.

  ( ) 7. Who does the housework at home?

  A. Mr Black B. Mrs Black C. Mr Black’s mother D. Mr Black’s father

  ( ) 8. Why is Mr Black’s daughter in hospital?

  A. She fell off her bike. B. She was hurt in a traffic accident.

  C. She fell off the tree. D. She had a bad cold.

  ( ) 9. Where did Mr Black write the important telephone number?

  A. In a book. B. On the paper. C. On the desk. D. On the wall.

  ( ) 10. Which sentence is right?

  A. Mr Black cleans the rooms every day.

  B. Mrs Black came back home yesterday afternoon.

  C. Mr Black never eats anything in the restaurant.

  D. Mrs Black looks after her daughter in the hospital.

  四、词汇(共15小题,每小题1分,学习15分)

  A. 根据汉语提示、英文释义和句意,写出所缺单词。(共5分)

  1. Dick is a _______ (耐心的) teacher and he often helps me.

  2. Simon often reads books or _________ (杂志) in the reading room.

  3. Simon’s father is an _______ (very good) teacher in my new school.

  4. Jim is ________ (working very hard) and he is a top student in his class.

  5. My cousin is about 1 .75 metres in ________.

  B. 从方框中选择合适的单词,并用其正确形式填空。(共5分)

  6. The boy has big and ________ eyes and I like him.

  7. Our English teacher is the best ________ in our school.

  8. Sam looked _________ because he lost his new watch.

  9. Hi, Jim. Can you tell me the _______ of the little boy?

  10. The young man is _________ and I often talk with him.

  C. 将下列词组翻译成英语。(共5分)

  11. 关怀 ________________ 12. 很有幽默感 ____________________

  13. 任何时候 ______________ 14. 保守秘密 ________ _______________

  15. 我最好的朋友之一 ________________________________

  五、按要求改写下列句子。(共5小题,每小题1分,学习5分)

  1. We need another five students to help us. (改为同义句)

  We need _______ _______ students to help us.

  2. Millie is tall and slim. (对划线部分提问)

  What _______ Millie ________?

  3. I think English is more interesting than any other subject. (改为同义句)

  I think English is ________ _______ _______ subject of all.

  4. My aunt is 35 twelve years old. My uncle is 35, too. (合并为一句)

  My aunt is ________ ________ _______ my uncle.

  5. Are you ready to help my sister? (改为同义句)

  _______ you _______ _______ help my sister?

  六、将下列汉语翻译成英语句子。(共5小题,每小题2分,学习10分)

  1. 小汽车里的男人是个社会工作者。

  ____________________________________________

  2. 妈妈,我可以喝点什么吗?

  ____________________________________________

  3. 这个男孩从不说谎,因此你可以信任他。

  ____________________________________________

  4. 它们的学校图书馆比我们的小得多。

  ____________________________________________

  5. 米莉既是我的同班同学,又是我的好朋友。

  ____________________________________________

  七、短文首字母填空 (共10空,每空1分,学习10分)

  It’s hard to make friends if you stay home alone all the time. Get out of the house and do

  t ___1___ that will put you in touch with(接触) other people. It’s e___2__ to make friends when you have similar interests.

  Don’t be afraid to show people w___3____ you’re really good at. Talk about the things you like and do best. People will be interested in you if there is something interesting about you.

  Look at the people in the eye w___4__ you talk to them. That way, they’ll find it easier to talk to you, or people may think you’re not interested in them and may stop b____5__ interested in you .

  Be a good listener. Let people talk about t ____6____ before talking about “me, me, me”. Ask lots of questions. Show an interest in their a ____7___.

  Try to make friends with the kind of people you really like, respect (尊敬), and admire (羡慕) not j ____8____with those who are easy to meet. Be f____9____ with a lot of people. That way, you’ll have a bigger group of people to c___10____ from and have more chances for making friends.

  1.__________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.__________6. __________

  7. __________ 8. _________ 9.__________ 10.__________

  八、阅读与回答问题(共5小题,每小题1分,学习5分)

  Bob is one of my friends. He can run very fast indeed. He is proud of (引以为豪) this and he is always ready to show people how fast he can run.

  One day, a thief (小偷) broke into his house, took some of his things and ran out of the house as fast as he could. Bob ran after him, shouting, “Hey! Stop! Don’t you know you can’t get away from me? ”

  But the thief ran even faster. Bob got angry. He tried to speed up. He was soon several miles away from his home. He was still rushing along. When he knocked into me. “Why are you in such a hurry? ” I asked.

  “I’m trying to catch a thief.” said Bob. “But where is the thief? ” asked, “mile and miles behind” said Bob with a laugh. “He thought he could run faster than I, you see, he is wrong. ”

  根据短文内容,回答下列问题。

  1. Is Bob good at running?

  ____________________________________

  2. What happened in his house?

  ____________________________________

  3. What did Bob do then?

  ____________________________________

  4. What does the underlined phrase “knock into” mean in Chinese?

  ____________________________________

  5. What do you think of Bob?

  ____________ ________________________

  九、书面表达 (学习10分)

  根据下面提供的简历,写一篇短文介绍你的好朋友Millie。词数:60左右。

  Name Millie

  Class Class Two, Grade Eight

  Come from England

  Appearance round face, big smiling eyes, straight and shoulder-length hair, pretty, slim

  Personality friendly, helpful, have a sense of humour

  Abilities hard-working, smart, clever

  ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  牛津8A Unit 1 综合测试卷

  一、

  1. C 2. C 3. D 4. D 5. C 6. D 7. D 8. B 9. C 10. C 11. C 12. B 13. C 14. B 15. C

  二、

  1. D 2. C 3. D 4. C 5. B 6. C 7. C 8. B 9. A 10. B

  三、

  1. A 2. B 3. D 4. D 5. C 6. C 7. B 8. B 9. C 10. D

  四、

  1. patient 2. magazines 3. excellent 4. hard-working 5. height 6. smiling 7. swimmers 8. unhappy 9. weight 10. humorous 11. care about 12. have a good sense of humour 13. any time 14. keep a secret 15. one of my best friends

  五、

  1. five more 2. is; like 3. the most interesting 4. as old as 5. Are; willing to

  六、

  1. The man in the car is a social worker

  2. Can I have something to drink, Mum?

  3. The boy never tells lies, so you can trust him.

  4. Their school library is much smaller than ours.

  5. Millie is both my classmate and my good friend.

  七、

  1. things 2. easy 3. what 4. when 5. being 6. themselves 7. activities 8. just 9. friends 10. choose

  八、

  1. Yes, he is. 2. A thief broke into his house, took some of his things and ran out of the house

  3. He ran after him. 4. 撞上 5.He is foolish/not clever.

  九、

  Let me tell you something about my best friend Millie. She is in Class Two, Grade Eight. She comes from England. She has a round face and big smiling eyes. She has straight and shoulder-length hair. She is pretty and slim. She is friendly and helpful. She has a good sense of humour. She is hard-working. She is smart and clever. We all like her very much.

猜你喜欢

精品学习资料

扫描二维码注册领取

精选常考文言文考点,专注提升古文修养,更多学习资料尽在101辅导APP