暑期期系统班仅199元 9天通关新学期

高一

101教育热线电话
400-6869-101
微信
当前位置: 首页 > 高一> 高一英语> 高一英语知识点

湖北省宜昌市2015学年高一下学期暑假英语试卷

来源:101教育网整理 2015-07-22 字体大小: 分享到:

高中是人生中的关键阶段,大家一定要好好把握高中,编辑老师为大家整理了2015学年高一下学期,希望大家喜欢。

英语A卷答案及录音稿

命题人:审题人:第I卷

第一部分 听力

1 CACBA 6—10 ABBCA 11—15 BCBAC 16—20 CBACC

听力原文

第一节

1.

W: Tom, what’s your opinion about my lecture?

M: My view of the matter is that you are not convincing in…

W: Tom, to my knowledge, you slept rather well when the lecture was going on.

M: Oh, sorry, Ms Smith. I didn’t think you notice that.

2.

W: How was your dinner party?

M: I think it went pretty well. People really seemed to enjoy themselves.

W: That’s good.

M: Yeah, but we shouldn’t have invited Bob again. We can never get him to leave.

3.

W: Do you have to work hard in Canada?

M: Yes, if I don’t, I might lose my job.

W: So you only work hard to keep your job!

M: Oh. Heavens, no. I enjoy the challenge.

4.

W: Good morning. We are so happy to have you see the progress on the new building.

M: So am I, but do I have to wear this hardhat?

W: You do, it will protect you from any falling objects.

5.

M: Go really fast, Cindy.

W: I can’t. The speed limit is 30miles an hour.

M: What a pity! I love going fast.

W: How do you usually get to school?

M: We never go by car. We usually walk or go by bus.

第二节

6-7

M: Er, what about the next two days?

W: Let me see. Tomorrow at 8:30 am in the meeting room, meet managers from four departments. At lunch, host Mr. Turner from the MG company. Nothing special in the afternoon and evening. You can have a good rest.

M: Mmm, not bad.

W: But the day after tomorrow you’ll have a busy day. Visit the products exhibition in the morning, have a quick lunch, and attend your management classes from 1:30 to 5:00 o’clock. Don’t forget the party at the Century Palace at 6 o’clock. Your whole family is going.

M: What a day!

8-9

W: Hi, Bob. Haven’t seen you for weeks. What’s happened to you?

M: I have been in hospital.

W: Oh, sorry to hear that. But for what?

M: Er…I had a car accident two weeks ago.

W: Really? So you were injured and treated in the hospital?

M: Yes. But luckily, only my left arm was broken. And I can move it now.

W: Good. But how did it happen?

M: I was driving to work on Broad Street and crashed into a pole.

W: You drove too fast, I suppose.

M: Yes, and I regret it.

W: Remember the lesson. I hope you will return to work soon.

M: Thanks a lot.

10-12

W: May I come in, sir?

M: Yes please. You are Jane, I suppose?

W: Yes sir. I was told to see you at your office after class.

M: Oh, yes. Well, I was told that you had had some trouble attending your English class on time during the past few days. Can I help you in any way?

W: Uh…yes. I really hate to be late for classes, sir. But I have to deliver 20 bottles of milk to 20 houses every morning before I come to school since both my parents fell ill two months ago.

M: Oh, I am sorry to hear that. But don’t you have any other people to help you?

W: I’m afraid not. I am the only child in my family. I have to do something to help my family to pay for my school fees.

M: I see. I think we can do something to help you. What if I give you a scholarship?

W: It’s very kind of you, sir. It would be a great help to me.

M: Would you please tell me where you stand in your class?

W: I am always on the top 10% list sir.

M: That’s great. Everything will be OK, little girl. I will give a week’s time to stop your delivering milk.

W: Thanks a lot sir. I will not let you down.

13-16

M: Hi, what are you doing?

W: I am cleaning the house.

M: Can you go to the movies with me this afternoon?

W: I don’t think so. Right now I am sweeping the floor. Then I have to wash the floors and wash and iron all the clothes.

M: Aren’t your sister and your mother helping you?

W: No. They usually help, but today my sister is playing tennis and mother is writing.

M: That’s too bad. Asian Sun is playing at the theater. They say it’s good. And I want to go to that new Chinese restaurant.

W: Well, you could come over later this afternoon and watch TV with me.

M: I have a good idea. Why don’t I come over and help you with your work?

W: Would you?

M: Sure, why not? I will be over in half an hour.

17-20

Let children learn to judge their own work. A child learning to talk doesn’t learn by being corrected all the time; if corrected too much, he will stop talking. He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use. Bit by bit, he makes the necessary changes to make his language like other people.

In the same way, child learn to do all the other things they learn without being taught — to talk, run, climb, whistle, ride a bike — compare their own performance with those of more skilled people, and slowly make the needed changes.

But in school, we never give a child a chance to find out his own mistakes for himself. We do it all for him. We act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to. Soon he becomes dependent on the teacher. Let him do it himself.

第二部分 阅读理解

A篇

21. C 细节理解题。答案见文章第一,二段。

22. C 细节理解题。答案见文章第一段I would try to be a loving husband and father, 第二段To myself, I had to admit that I had been a selfish husband. Well, for two weeks that would change.

23. D 细节理解题。答案见文章倒数第二段Tom, you’ve been so good to me…am I dying?

24. B 推理判断题。答案见文章第二段I had to admit that I had been a selfish husband. Well, for two weeks that would change.

B篇

25. A细节理解题。根据Sleep Phones中They also have a wireless version if you prefer.可知该款电子产品有两个版本。

26. A 推断句意题。根据Onion Goggles中avoiding onion tears,可知切洋葱会使眼睛流泪。

27. B 细节理解题。根据2D-Glasses中Now you have a pair of glasses that can save you from the headache caused by wearing 3D-glasses which are popular in our movie theaters.可知该款眼镜可以避免头痛。

C篇

28. A。 细节判断题。根据第一段Recently, woman drivers have been drawing increasing public attention, and given their gender bias, some people even consider woman drivers "killers behind wheels"可知,女性司机因为性别偏见被误认为是“马路杀手”。

29. D。细节推理题。根据第二段, 虽然从整体上来说女性的空间位置感要差一些,但并非所有女性这方面都很差,很多女仍然可以通过努力成为优秀的司机。

30. D。细节判断题。根据最后一段一、二句可知,媒体的夸大其词导致人们误以为女司机是“马路杀手”。

31. C。意图题。根据全文综合判断,本文主要通过传统工作,性别偏见以及媒体误导等方面分析了女司机被误解的原因,从而帮助消除女司机是“马路杀手”的误解,即作者想证明女性并非“马路杀手”。

D篇

32. B 第三段中“ They found classes uninteresting;…”说明学生辍学的原因是“课堂没有兴趣,学生觉着乏味。

从倒数第一段第二句及中的miss the point可知答案。

从前文内容和后面的词组get through 可推断出stick out 的意思为完成从第三段They didn’t see any direct connection between what they were learning in the classroom to their own lives”得知答案C。

When people move to America, they bring their cooking styles with them.”

39. 见后文“If it can fit between two slices of bread, Americans probably make a sandwich out of it.”

40. 见上下文“Americans represent a wide range of backgrounds and ways of thinking.及The food may be international or regional.”

第三部分 英语知识运用第一节:完形填空第II卷

短文改错’ve been in the new class for a few month. Everything goes smooth. Don’t worry about me. months smoothly

I like my new classmates and teachers very much. Much to my satisfied, my classmates are all satisfaction

friendly and helpful, ^ all my teachers are devoted to teach, especially my English teacher. Her and teaching

class is really interesting and lively! She likes telling jokes to us, through that she impresses us with which

the key points. She followed the rule of combining education with entertainment. My class are follows is

indeed a great one. With the direction of my class teacher, we students have made a great progress on Under

all sides. ...

书面表达version:

Dear Editor,

I am Lily, a student from Class Two, Senior One. I am writing to draw your attention to some improper behavior among us students : littering and scribbling. It makes our school dirty and unpleasant, and does harm to the image of our school. I always feel ashamed whenever I see this. It is clearly not appropriate for a student to litter and scribble about. I wonder if the school could place more dustbins around and set up specific rules against such behavior. At the same time, students should be encouraged to develop good habits and better behave themselves. I believe that, with the joint efforts of both teachers and students, our school will become a more enjoyable place in the near future. I hope you will take my advice into consideration.

Best wishes for your good work and health!

Sincerely yours,

Lily

这篇2015学年高一下学期就为大家分享到这里了。希望对大家有所帮助!

上一篇:2015高中一年级英语暑假练作业练习题

下一篇:最新高一英语暑假作业试题精炼

高一期末考前辅导
标签: 高一 英语 听力 (责任编辑:101教育小编)

免费领取0元体验课

姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
免费预约
高一期末考前1v1辅导