1.____________ n.罪行;犯罪→____________ adj.犯罪的;刑事上的 n.罪犯，犯人
2.____________ n. 部门;部;处;系
3.____________ adj.精确的;正确的→____________ adv.→____________ n.
5. _____________ vt.赞成;认可;批准→_____________(反义词) v.不赞成，不批准→____________ n.
6. ____________ vt.加工;处理 n.过程;程序;步骤
7.____________ n.底片;否定 adj.否定的;消极的
8.____________ n.约会;任命→____________ vt.
答案：1.crime;criminal 2.department 3.accurate;accurately;accuracy 4.polish 5.approve;disapprove;approval
6.process 7.negative 8.appointment;appoint
2.________________ 在......前面 m
答案：1.get the wrong end of the stick 2.ahead of 3.set out to do/set about doing sth. 4.pass...on to... 5.make an appointment with sb. 6.polish the style 7.be senior to... 8.be/get absorbed in 9.defend...against...
10.cover sth./interview sb.
1.We need it in this edition to ________________________________________________________________________
答案：be ahead of the other newspapers
2.Last of all, ________________________________________________________________________
答案：the chief editor read it and approved it
3.All the information was then ready to ____________________________(被制成胶片).
答案：be processed into film negatives
1.He removed his glasses and began ________(擦亮)them with his handkerchief.
2.She made a(n) ________(约会) for her son to see the doctor.
3.She’s ________(年长的) to me，so I have to do what she tells me.
4.It was said that Ellison was head of the ________(部)of Education at that time.
5.She was able to give the police a(n) ________(精确的) description of her attacker.
1.I tried to think about all the problems that were ahead ________me.
2.I’m afraid he is not happy ________ your work this term.
3.Pass the book on ________ me when you’ve finished it.
4.It was difficult to sort ________ the lies from the truth.
5.The reporter was still excited after an interview ________ the President.
1.(2011年浙江嘉兴一中高二上学期测验)Occasions are quite rare ________I have time to spend a day with my kids.
2.(2009年高考天津卷)—We’re organizing a party next Saturday，and I’d like you to come.
—________! I have another one that day.Thank you just the same.
A.Good luck B.What a pity
C.Never do it again D.Well done
解析：选B。Good luck祝你好运;What a pity真遗憾;Never do it again以后别这样做了;Well done干得好。句意：——我们正组织下周六的一次聚会，我想邀请你参加。——真遗憾!那天我还有另一个聚会。仍然谢谢你。故选B。
3.If my plan isn’t ________of by the committee, all my work will have been wasted.
解析：选A。approve of“批准，通过”;consent，agree, admit三词均表示“允许，同意”，但不能与of搭配。
4.The old couple have been married for 40 years and never once ________ with each other.
A.they had quarreled B.they’ve quarreled
C.have they quarreled D.had they quarreled
5.In space technology, there is no doubt that the US is ________ China.
A.in return for B.ahead of
C.in exchange for D.in case of
解析：选B。在航天技术方面，毫无疑问美国领先于中国。ahead of“在......的前面;优于”，符合题意。in return for“为了回报;报答”;in exchange for“交换”;in case of“以免，万一”。
6.In the north of our town ________， which dates back to the Ming Dynasty.
A.an old temple standsw
B.an old temple does stand
C.does an old temple stand
D.stands an old temple
7.—You ________ have finished your composition.
—I had meant to，but before I could，the bell rang and we had to hand in our test papers.
A.were supposed to B.were able to
C.bad to D.were determined to
解析：选A。be supposed to意为“应当”，与不定式完成时连用时表示“理应做过某事(但可能没有做)”，有虚拟的含义。
8.President said he hopes to get Congress to ________ the free trade agreement.
9.-Could I ask you a rather personal question? www.xkb1.com
A.pardon me B.go ahead
C.good idea D.forget it
解析：选B。句意为：——我可以问你一个私人问题吗?——当然可以，说吧。pardon me请再说一遍;go ahead干吧，说吧，用吧;good idea好主意;forget it没关系，不必在意;(表示不想重复说过的话)别提它了;住嘴。
10.________in thought，he did not notice me come into the room.
C.Absorbed D.All the above
This was my grandmother’s first Christmas without Grandfather. When we reached her house, it did seem a little __1__without Grandfather.
Grandfather had always said the Christmas __2__was the most important. So we set to work assembling(组装) the beautiful __3__tree that was stored in Grandfather’ s closet(储藏室). After we finished, we stepped back to __4__our work. It looked wonderful. But something was __5__.
“Where’s the star?” I asked. It was my grandmother’s __6__. As we emptied box after box and found no star, my grandmother’s eyes__7__with tears. Grandfather had given it to Grandmother fifty years ago. Now, on her first Christmas without __8__， the star was gone, too.
“Let’s __9__in the closet where the tree was，” my sister Donna said. We __10__under beds and over shelves, inside and outside __11__we had exhausted every possibility. We could see Grandmother was __12__， although she tried not to show it. By now, it was __13__outside, and time for bed, as Santa would soon be here.
The next morning, my sisters and I __14__early to see what Santa had left under the tree. After breakfast, the family sat together to __15__presents. “The last gift is to Grandmother from Grandfather.” Father said, in a puzzled voice.
“From who?” There was __16__in my grandmother’s voice.
“I found that __17__in the closet when we got the tree down，” Mother explained.
My grandmother opened it. Her face lit up when she pulled out a(n)__18__golden star. There was a note attached. Her voice trembled (颤抖) as she read it：
Don’t be __19__with me, dear. I broke your star while putting away the tree. Thought it was time for a new one.I hope it brings you as much __20__as the first one. Merry Christmas.
解析：选A。由When we reached her house可知作者一家也不和奶奶住在一起，爷爷又去世了，因此在他们到家的时候，家里有些空，因此要用empty。
解析：选B。根据下文中的tree that was stored in Grandfather’s closet可知此处指圣诞树是最重要的，因此要用tree。
解析：选B。根据前面的So we set to work assembling可知圣诞树是“人工的”，因此要用artificial。
解析：选D。从下文的Grandfather had given it to Grandmother fifty years ago可知，那是50年前爷爷送给奶奶的。因此奶奶把那星星当作宝贝。故选treasure。
解析：选D。从下文的and time for bed, as Santa would soon be here可知到睡觉的时间了，据此我们不难得知天变黑了，因此要用darkening。
14.A.cheered up B.came up
C.woke up D.looked up
解析：选B。大家都收到了礼物，围坐在一起打开礼物看。因此要用open。另外下文的My grandmother opened it也是暗示。
解析：选C。因为爷爷早已去世，居然还有爷爷给奶奶的礼物，故听到父亲的话The last gift is to Grandmother from Grandfather，奶奶会很吃惊，因此选surprise。
(2011年临沂高二期中测试)IQUIQUE, Chile (Reuters)— Rescue workers at the San Jose gold and copper mine in northern Chile had reason to sing this week. A small hole drilled into the earth became a passage to freedom for 33 trapped miners, who spent 69 days underground. “Never have people been trapped for so long so deeply，” says a doctor at NASA, the American space agency, which helped in the rescue.
But the chief medical officer for the miners said most are in good enough health to leave the hospital within a day or so. The first three recovered and went home Thursday night.
For much of the day the miners relaxed with Chilean President Sebastian Pinera. The 32 Chileans and I Bolivian still wore special sunglasses to protect their eyes.
A partial mine collapse on 5th August trapped them more than half a kilometer underground. They had to stretch a twoday food supply. For two weeks no one knew if they were alive or dead. Later, they received supplies.
The first miner rescued on Wednesday was Florencio Avalos. The second was Mario Sepulveda, who talked about how the experience tested his faith. The last miner up was Luis Urzua, who was the shift leader when his crew became trapped.
Rescuers used a metal cage to pull the miners to safety in less than 24 hours-faster than expected. The rescue capsule was a halfmeter wide and known as the Phoenix, an imaginary bird from ancient stories. It bursts into flames but is continually reborn and rises from the ashes.
Chile’s Navy built the capsule with advice from mining experts and NASA engineers. It worked like an elevator, traveling up and down on a cable through a shaft(竖井)drilled 622 meters into the rocks.
Millions of people around the world watched the rescue. More than one thousand journalists traveled to the mine in the Atacama Desert to report on the rescue. They joined family members of the miners and rescue crews housed in an area of tents known as Camp Hope.
1.What would be the best title for the passage?
A.Rescued miners speak out
B.Miners’ life deep underground
C.A rebirth for 33 rescued miners in Chile
D.Chilean president honors rescued miners
2.How many rescued miners are still in hospital?
解析：选B。细节理解题。根据第二段The first three recovered and went home Thursday night.可知还有30名矿工在住院。
3.We can infer from the passage that ________.
A.all the trapped miners are Chileans
B.the Chileans rescued the miners alone
C.the rescue caught the world’s attention
D.the trapped miners lived easily underground
4.Which of the following is true of the Phoenix?
A.It was a wooden cage like a capsule.
B.It worked efficiently in the rescue.
C.It was named after a real Chilean bird.
D.It was built by NASA engineers.
解析：选B。细节推断题。营救矿工的金属笼子被称为凤凰，取凤凰涅盘之意。在本次营救中the rescue capsule发挥了作用。
5.The rescue is great for the reason that ________.
A.33 trapped miners were saved
B.the American space agency took part
C.Chilean President was on the rescuing spot
D.it lasted so long and the miners were trapped so
解析：选D。推断题。根据第一段Never have people been trapped for so long so deeply...及全文可知，本次事故发生在地下1公里，被困持续时间69天，故选D。