初一课程 夯实基础

初一

101教育热线电话
400-6869-101
APP下载
当前位置: 首页 > 初一> 初一英语> 初一英语试题

张家界市2015七年级英语上册期中测试卷(含答案解析)

来源:101教育网整理 2016-01-12 字体大小: 分享到:
  张家界市2015七年级英语上册期中测试卷(含答案解析)
  B) 听对话(共5小题,满分5分)
  根据所听内容从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题。
  6. How do most people get around this city?
  A. On foot.
  B. By bike.
  C. By bus.
  7. What is Megan doing?
  A. She is reading.
  B. She is calling.
  C. She is singing.
  8. Does the girl want an iced coffee or a hot coffee?
  A. An iced coffee.
  B. A hot coffee.
  C. Neither.
  9. Why doesn"t the boy want the shirts?
  A. Because they are too old
  B. Because he doesn"t like their color.
  C. Because he can"t wear them.
  10. When"s the school trip?
  A. Today.
  B. Tomorrow.
  C. The day after tomorrow.
  C) 听对话(共5小题,满分5分)
  根据 所听内容从A、B、C三个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。
  11. ______ don"t like to play soccer.
  A. The man B. The boys C. The girls
  12. The jacket must belong to ______.
  A. Sam B. Larry C. Don
  13. Who does the sun hat belong to?
  A. Anna. B. Maria C. Larry.
  14. Anna bought the ______ on the way here.
  A. magazine B. jacket C. sun hat
  15. ______ brought the CDs to the picnic.
  A. Don B. Sam C. Brad
  D) 听短文(共5小题,满分10分)
  根据所听内容填空,完成电话留言。
  The message is from Ann to David.
  Ann"s problem: Her 16. ______ is broken. So she can"t 17. ______ him at l8.______ o"clock
  today.
  Message: Ann will meet David at 5:30 on 19. ______
  Ann"s phone number: 20. ______.
  II. 知识运用(两个部分,共25小题,满分25分)
  A ) 单项选择(共15小题,满分15分)
  从A、B、C三个选项中,选择最佳选项填空。
  21. Turn down the music. It hurts my ______.
  A. nose B. eyes C. ears
  21. C【解析】考查名词辨析。句意:"关小音乐。它伤害我的 _____"根据语境,太大声的音乐应该伤害是耳朵,而不是鼻子或者眼睛,故选C。
  22. Eat your own food. Don"t eat ______.
  A. me B. mine C. it
  22. B【解析】考查代词辨析。句意:"吃你自己的食物。不要吃我的"根据语境,这里名词性物主代词mine=my food,故选B。
  23. A quarter to four is ______.
  A. 3:15 B. 3:45 C. 4:15
  23. B【解析】考查数词 辨析。A quarter to four是再过一刻钟就到4点,即3:45,故选B。
  24. Alex, look ______ you! You"re wet.
  A. at B. for C. after
  24. A【解析】考查动词词组词义辨析。句意:"亚历克斯,你看你!都湿了。"look at看,look for寻找,look after照顾;根据语境,故选A。
  25. I didn"t go surfing ____ __ it was too cold
  A. though B. so that C. because



  25. C 【解析】考查连词辨析。句意:"我没去冲浪因为太冷" though虽然;so that因此; because因为。根据语境,故选C。
  26. The car is ______. It needs washing.
  A. clean B. dirty C. old
  26. B【解析】考查形容词辨析。句意:"汽车是________。它需要洗。"根据语境,应该是脏了需要洗,而不是干净或者旧了需要洗,故选B。
  27. ______ is your grandmother? Is she fine?
  A. What B. How C. Where
  27. B【解析】考查疑问代词辨析。句意:"你的祖母怎样?她好吗?"what什么;how怎样; where哪儿。根据语境,故选B。
  28. The answer is wrong. There are ______ mistakes.
  A. some B. no C. much
  28. A【解析】考查代词辨析。句意:"答案是错误的。这里有些错误。"根据语境,应该是有错误而不是没错误,而mistake是可数名词,much修饰不可数名词,故只能选A。
  29. You ______ tell anybody about this--it"s a secret.
  A. can B. must C. mustn"t
  29. C【解析】考查情态动词辨析。句意:"关于这个,你____告诉任何人--这是个秘密。"根据语境,因为是秘密,所以不可以告诉任何人。A. can能够;B. must必须;C. mustn"t不可以;故选C。
  30. The money ______ real. In fact, it"s not.
  A. is B. looks C. must be
  30. B【解析】考查动词辨析。句意:"这钱……真的。事实上,它不是真的。"因为不是真的,所以只能是看起来是真的。A. is是;B. looks看起来;C. must be一定是。根据语境,故选B。
  31. He almost fell down. But he ______.
  A. didn"t B. doesn"t C. won"t
  31. A【解析】考查动词时态辨析。句意:"他几乎摔倒。但是他_____。"根据语境,摔倒是过去时,故选A。
  32. ______ this kind of question often asked in your class, Ann?
  A. Is B. Does C. Has
  32. A【解析】考查被动语态。句意:"安,在你的班级,这种问题经常被问吗?"根据语境,问题只能是由人或者学生来问,所以是被问,所以用被动语态,故选A。
  33. People who won"t work should be made ______.
  A. work B. to work C. working
  33. B【解析】考查非谓语动词。句意:"不工作的人应该是去工作。"因为make sb do sth句式改成被动式时,省略的to要还原,即sb be made to do sth,而working则表示一直工作(若是一直工作就有点不够人道了),故选B。
  34. I like sweet-and-sour pork ribs (糖醋排骨) ______ my mother cooks.
  A. that B. who C. what
  34. A【解析】考查定语从句关系代词辨析。句意:"我喜欢我妈妈烧的糖醋排骨。"此处考查的是定语关系代词辨析,糖醋排骨是东西,所以用that;who指代人;what用在名词性从句,如主语从句,宾语从句,同位语从句和表语从句中,故只能选A。
  35. Gina always asks ______, because her things are everywhere.
  A. where are her keys B. her keys are where C. where her keys are
  35. C【解析】考查宾语从句。句意:"吉娜总是问她的钥匙在哪,因为她的东西到处都是。"宾语从句的句型是:关系代词或关系副词+陈述语序,故选C。
  B) 完形填空(共10小题,满分10分)
  通读下面的短文,从A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项填空,使短文意思通顺、结构完整。
  Are there aliens? In the movie Home there  36  . The Boov are aliens. But their enemies ruined their planet.  37  the Boov have to find a new planet. They choose to go to  38  and drive people away.
  Earth is a good place. The Boov are  39  there. They have a party to celebrate. But a Boov named Oh makes a big  40 . He asks everyone to come to their party, including their enemies. Other Boov think Oh is  41 spy(间谍). Oh  42  run away. He meets Tip, the last  43  on Earth. Tip is smart. The Boov can"t catch her.
  Both Oh and Tip are on the run. They become friends and go on adventures. On the way, the
  44   change each other"s world. And they get to understand the true meaning of "_45_".
  36. A. be B. is C. are
  37. A. So B. But C. Or
  38. A. Moon B. Earth C. Sun
  39. A. happy B. afraid C. angry
  40. A. surprise B. mistake C. joke



  41. A. a B. the C. /
  42. A. can B. have to C. has to
  43. A. toy B. girl C. boy
  44. A. one B. two C. three
  45. A. home B. planet C. Boov
  【主旨大意】本文是一篇电影简介。文章描述了电影《家》里外星人Boov的故事。
  36. C【解析】考查there be句型。根据上文are there…,可知答案为C。
  37. A【解析】考查连词辨析。A. So 因此;B. But 但是;C. Or否则;或者。根据上文"但是敌人毁了他们的星球",因此the Boov不得不找一个新的星球。故答案为A。
  38. B【解析】考查名词辨析。A. Moon月球;B. Earth地球;C. Sun太阳。根据下文"Earth is a good place."地球是一个好地方。可知答案为B。
  39. A【解析】考查形容词辨析。A. happy 开心的;B. afraid 害怕的;C. angry生气的。根据下文"They have a party to celebrate."他们聚会庆祝,可知他们过得很开心,故答案为A。
  40. B【解析】考查名词辨析。A. surprise 吃惊;B. mistake错误;C. joke玩笑。根据下文"He asks everyone to come to their party, including their enemies.",他要求每个人都来参加他们的聚会,包括他们的仇敌。可知他犯了个错误,故答案为B。
  41. A【解析】考查冠词辨析。spy(间谍)是可数名词。根据语境,其他Boov认为Oh是个间谍。而表达一用"a",故答案为A。
  42. C【解析】考查情态动词辨析。can能够;have/has to不得不;第三人称单数用has to。根据上文"其他Boov认为Oh是个间谍",所以Oh不得不逃跑。(Oh是一个人,)故答案为C。
  43. B【解析】考查名词辨析。A. toy 玩具;B. girl 女孩;C. boy男孩。根据下文"The Boov can"t catch her.",Boov抓不住她。可知Tip是个女的,故答案为B。
  44. B【解析】考查数词辨析。根据上文"Both Oh and Tip are on the run",可知总共就两人Oh and Tip,故答案为B。
  45. A【解析】考查名词辨析。根据第一段"In the movie Home",可知他们开始理解"家"的真正含义。故答案为A。
  III. 阅读技能(共20小题,满分45分)
  A) 选择题(共 15小题,满分30分)
  阅读下面的材料,从A、B、C三个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。
  A
  A thirsty crow (乌鸦) comes across(偶然遇到) a bottle of water, but the water le vel is out of its reach. The bird then drops some stones into it and gets the water.
  "It"s just a story," you may think. But new research has found that crows" brains may sometimes be better than those of 6-year-old children.
  In a recent experiment, American scientist Corina Logan and her team caught six crows to test them. The crows and children had to choose between two sets of tubes(试管). They had to drop stones in and get water.
  With the red set, when they dropped a stone into a wide lube, the water level raised in a connected narrow tube. The blue set of tubes, however, had no connection between them.
  Children aged 7 to 10 were able learn the rule. Children aged 4-6, however, failed. Five of the six crows failed the test. But Kitty, a 6-month-old crow, passed it. She put most of the stones into the red tubes.
  So, could a bird be more clever than a kindergartner? Don"t be too quick to say no.
  46. The first paragraph is ______ about crows.
  A. a piece of news B. a story C. a tr uth
  47. ______ failed the test?
  A. Kitty B. Children aged 7 to 10 C. Children aged 4 to 6
  48. From the text, we know crows" brains may ______ be better than those of 6-year-old children.
  A. sometimes B. always C. never
  49. How many crows did the team do the experiment on?
  A. 5 B. 6 C. 7
  50. What does the underlined word kindergartner mean?
  A. 幼儿园小明友 B. 幼儿园老师 C. 幼儿园
  【主旨大意】本文是科学报道。讲述了科学研究表明乌鸦的脑袋,有时候比6岁的孩子厉害。
  46. B【解析】主旨大意题。根据第一段讲述的是乌鸦喝水的故事,故选择B。



  47. C【解析】细节理解题。根据原文"Children aged 4-6, however, failed." 4 - 6岁的儿童,然而,失败了。故选择C。
  48. A【解析】细节理解题。根据第二段"But new research has found that crows" brains may sometimes be better than those of 6-year-old children."但是新的研究发现,乌鸦的大脑可能有时比6岁的孩子厉害。故选择A。
  49. B【解析】计算题。根据原文 "Five of the six crows failed the test. But Kitty, a 6-month-old crow, passed it." 六只乌鸦中的五只测试失败了。但是凯蒂,一个6个月大的乌鸦,通过了。可知总共是六只乌鸦参加测试,故选择B。
  50. A【解析】词意猜测题。根据原文"those of 6-year-old children"那些六岁的小孩,可知是幼儿园小朋友,故选择A。
  B
  Are you a good helper in the kitchen? Flynn McGarry, from the US, does more than that. The 15-year-old boy began cooking at the age of ten. And now he has his own restaurant.
  McGarry practiced his cookery skills after school. He taught himself from books and the internet. The boy really loves cooking. In his room, there are no video games but cooking tools. He turned his room into an experimental kitchen called Club Eureka.
  Today, many famous people pay around $ 160 per person to eat in McGarry"s Club Eureka. The New York Times magazine described his food as "creative".
  As for the future, McGarry wants to open a Michelin-Starred restaurant. He hopes to make it one of the world"s 50 Best and "maybe top 5".
  51. When did McGarry begin to learn cooking?
  A. When he was five.
  B. When he was ten.
  C. When he was fifteen.
  52. Who taught McGarry cookery skills?
  A. His parents.
  B. His teachers.
  C. He himself.
  53. Why did McGarry learn cooking?
  A. Because he loves cooking.
  B. Because he wanted to make money.
  C. Because his parents asked him to learn cooking.
  54. Which of the following is NOT true about Club Eureka?
  A. McGarry is the owner.
  B. McGarry is the cook.
  C. The food is free.
  55. What does McGarry want to do in the future?
  A. To have an experimental kitchen.
  B. To have a world"s top restaurant.
  C. To cook for famous people.
  【主旨大意】本文是人物报道。报道了十五岁男孩Flynn McGarry开餐馆的故事。
  51. B【解析】细节理解题。根据第一段原文"began cooking at the age of ten"十岁开始烹饪,故选择B。
  52. C【解析】细节理解题。根据第二段原文"He taught himself from books and the internet.",他从书本和网络上自学,可知答案为C。
  53. A【解析】细节理解题。根据第二段原文"The boy really loves cooking."这孩子真的很喜欢烹饪,故选择A。
  54. C【解析】细节理解题。根据原文"many famous people pay around $ 160 per person to eat in McGarry"s Club Eureka."每人需要付大约160美元,而不是免费,故选择C。



  55. B【解析】推理判断题。根据最后一段"As for the future, McGarry wants to open a Michelin-Starred restaurant. He hopes to make it one of the world"s 50 Best and "maybe top 5"."至于未来,McGarry想开一个米其林星级餐厅。他希望使它成为世界上50强,"也许前5",可知他的愿望是拥有世界的优质餐厅,故选择B。
  C
  Fun in the Carribbean from the Big Apple
  With us you can sail(航海) right from New York City on a vacation in the Eastern Carribbean. Our 8-day cruise visits San Juan, St. Jo hn and Virgin Gorda.
  With cruises from April to October, you have lots of opportunities to sail, swim, sightsee and
  shop in lots of wonderful places. Plus we offer an exclusive(专属的) 6-day cruise from New York
  City to Bermuda. Ready for an unforgettable vacation? Let the fun begin.
  56. A cruise means a trip mainly ______.
  A. by plane B. by ship C. on foot
  57. The cruise will start from ______.
  A. New York City B. Bermuda C. St. John
  58. During the cruise, you can do the following EXCEPT ______.
  A. swimming B. shopping C. skating
  59. If you want to visit Bermuda, you can take ______.
  A. the 6-day cruise
  B. the 8-day cruise
  C. the 7-month cruise
  60. The Big Apple is ______.
  A. a delicious fruit
  B. a travel agency (旅行社)
  C. a popular cellphone (手机)
  【主旨大意】本文是一篇旅行社的航海广告。
  56. B 【解析】词意猜测题。根据原文"W ith us you can sail(航海) right from New York City on a vacation in the Eastern Carribbean." 和我们可以从纽约开始航海在东加勒比度假。可知cruise是航海的意思,故选择B。
  57. A 【解析】细节理解题。根据原文"With us you can sail(航海) right from Ne w York City on a vacation in the Eastern Caribbean." 和我们可以从纽约开始航海在东加勒比度假。故选择A。
  58. C 【解析】细节理解题。根据原文"With cruises from April to October, you have lots of opportunities to sail, swim, sightsee and shop in lots of wonderful places."从4月到10月的游轮航海期间,你有很多机会在很多美妙的地方航海,游泳,观光和购物。所以在游轮航海期间,滑冰是没有的,故选择C。
  59. A 【解析】细节理解题。根据原文"Plus we offer an exclusive(专属的) 6-day cruise from New York City to Bermuda."加上我们提供的专属六日从纽约到百慕大的巡航,可知参观百慕大需要六天的巡航,故选择A。
  60. B【解析】推理判断题。根据整篇文章都在介绍航海,可知在东加勒比度假是来自旅行社的,故选择B。
  B ) 问答题(共5小题,满分15分)根据短文内容回答问题。
  Honesty of American students
  When I first arrived in America, I was surprised by the honesty of my classmates. Over my first month at school, I didn"t see or hear anyone cheating. I found two reasons for this.
  First, if any student cheats, he or she will get punished. My school has a rule called the Honor Code. It asks students not to steal, lie or cheat. If someone goes against the code, he or she will have to leave the school. During my first year in the school, seven students left the school because of cheating.
  Second, American students don"t care about scores as much as Chinese students do. They know that colleges will look at their all-round abilities instead of only scores. So they have fewer reasons to cheat.
  61. The writer didn"t see or hear anyone cheating when she first arrived in America, did she?
  ______________________________________________________________________
  62. What is the Honor Code about?
  ______________________________________________________________________
  63. What will happen if students go against the code?
  ______________________________________________________________________
  64. Who does the writer think care more about scores, American students or Chinese students?
  ______________________________________________________________________
  65. Do American colle ges think all-round abilities are important for students?
  ______________________________________________________________________



  【主旨大意】本文是说明文,阐述了美国学生为何不作弊。
  61. No, she didn"t.【解析】细节理解题。根据原文"Over my first month at school, I didn"t see or hear anyone cheating."我在学校的第一个月,我没有看到或听到任何人作弊。
  62. It asks students not to steal, lie or cheat.【解析】细节理解题。根据原文"My school has a rule called the Honor Code. It asks students not to steal, lie or cheat." 我的学校有一个规则叫作荣誉代码。它要求学生不偷、不说谎、不欺骗。
  63. They will have to leave the school.【解析】细节理解题。根据原文"If someone goes against the code, he or she will have to leave the school." 如果有人违反了代码,他或她必须离开学校。
  64. Chinese students.【解析】推理判断题。根据原文"American students don"t care about scores as much as Chinese students do." 美国学生不象中国学生那么关心成绩。
  65. Yes, they do. 【解析】细节理解题。根据原文"They know that colleges will look at their all-round abilities instead of only scores." 他们知道,大学将着眼于人的全面能力而不是分数。
  IV. 写作技能(两个部分,满分25分)
  A)写句子(共5小题,满分10分)根据上下文补全对话。
  Jack: Hi, Claire, 66. ___________________?
  Claire: Hmm ... next week? Oh, it"s quite full for me. Jack.
  Jack: Really? 67. ___________________?
  Claire: I have dance and piano lessons.
  Jack: 68. ___________________?
  Claire: I"m learning swing dance. It"s fun! I have class once a week every Monday.
  Jack: How often do you have piano lessons?
  Claire: 69. ___________________, on Wedne sday and Thursday.
  Jack: Well, how about Tuesday?
  Claire: Oh, I have to play tennis with my friends. Bui do you want to come?
  Jack: 70. ___________________! I"m glad to.
  【答案】66. are you free next week
  67. How come
  68. What kind of dance are you learning
  69. Twice a week
  70. Sure
  B) 写段落(共1题,满分15 )
  根据图文提示写一篇短文介绍Le Pen. (要写题,并适当补充内容使文意连贯完整。
  不少于50词。)
  What is it? Le Pen.
  What is it used for? Writing and playing music.
  Why can it play music? Because it has mu sic player planted inside.
  How can it play music? Write on paper with it.
  【范文】
  A Surprising Pen --Le Pen
  There is a surprising pen called Le Pen, which is used for both writing and playing music. Because it has music player planted inside, it can play music surprisingly. When you are writing on paper with it, it can play music as if it sings "buy me, use me, and I do make you happy".

上一篇:龙岩市2015七年级英语上册期中测试卷(含答案解析)

下一篇:新教材2015七年级英语上册期中测试卷(含答案解析)

精品课程推荐

更多精品课程
初一英语
高分英语,就这几招

初一英语

高分英语,就这几招

初一生物
植物细胞和动物细胞

初一生物

植物细胞和动物细胞

初一数学
数轴与相反数重点精讲

初一数学

数轴与相反数重点精讲

标签: 七年级 答案解析 英语 七年级英语 (责任编辑: 101教育小编 )
猜你喜欢

资料下载

各地中考信息汇总

春季优选体验课

获取验证码
免费预约
预约成功!
我们将会以010开头的座机联系您 请注意接听电话。
更多免费好课,请访问https://www.chinaedu.com/ke/

精品学习资料

已有人下载

扫描二维码注册领取

精选常考文言文考点,专注提升古文修养,更多学习资料尽在101辅导APP