初一期中点睛

初一

101教育热线电话
400-6869-101
APP下载
当前位置: 首页 > 初一> 初一英语> 初一英语试题

浙江省2015初一年级英语上册期中联考试题(含答案解析)

来源:101教育网整理 2016-01-12 字体大小: 分享到:
  浙江省2015初一年级英语上册期中联考试题(含答案解析)
  卷一 听力部分 (共20分)
  I、听录音,选出你所听到的字母或单词。录音仅读一遍。(每小题1分,共5分)
  1. A. Tt     B. Ss     C. Ii
  2. A.desk    B. Chair     C. book
  3. A. good    B. nice     C. love
  4. A. dog     B. bird     C. cat
  5. A.summer    B. autumn    C. winter
  Ⅱ.听下面五段小对话,选择正确的图片。录音读两遍。(每小题1分,共5分)
  6. A.               B.              C.
  7. A.           B.          C.
  8.  A.      B.            C.
  9. A.          B.           C.
  10. A.          B.               C.
  Ⅲ.听下面一段短文完成信息记录表。短文读两遍.(每小题2分,共10分)
  Name: 11 Colour: 14
  Age: 12 Weather: 15
  Food: 13 Sport: Volleyball
  11. A. John Smith    B. Betty King    C. Tim Hill
  12. A. 12      B.13      C.14
  13. A. Meat     B. Tomatoes    C. Noodles
  14. A. Yellow     B. White     C. Orange
  15. A. Hot     B. Cold     C. Cool
  卷二 笔试部分 (共80分)
  二、选择填空。(每小题1分,满分10 分)
  (   )16.---Sit down, please. ---________.
  A. Good     B. Fine     C. OK     D. Thanks
  (  )17. ---_________? ---A bag.
  A. What’s this in English      B. How are you
  C . How do you do       D. How old are you
  (   )18.This ____Miss Li. ____ my teacher.
  A. is , He’s    B. are , She’s   C. is ,I’m    D. is, She’s
  (   )19.Please write it ___the blackboard.
  A. In     B. on     C. of     D. for
  (   )20---Can you help me, please? ---Yes,_____
  A. I can’t    B. of course    C. he can    D. I’m
  (   )21---What’s your favourite ____? ---Basketball.
  A. colour    B. day     C. flower    D. sport
  (   ) 22 ---  ____ five and six? ---____eleven.
  A. What , It    B. What’s, It’s   C. How many , It’s  D. How old, I’m
  (   )23---.___the weather like ___spring? ---__ warm.
  A. What, in , It’s   B What’s, in , It’s.  C. How ‘s ,in , It’s   D. How, on ,I’m
  (   )24--What colour is the banana? ---It’s_____.
  A. black     B. red     C. black    D. yellow
  (   )25---“____class are you in?” ---“I’m in____.”
  A. What , class four       B. What’s, Class Four
  C. What, Class Four       D. What’s, class four
  三、词语搭配。(每小题1分,共10分)
  26. Good morning.         A. It’s blue.
  27. Are you Miss Wang?        B. Good morning.
  28. How old are you?         C. It is Tuesday.
  29. What are these?         D. Fine, thanks.
  30. How are you?          E. I am 13 years old.
  31. What colour is it?         F. Nice to meet you, too!
  32. Nice to meet you!         G. His name is Tony.
  33. What’s your friend’s name?        H. Yes, he can.
  34. Can your father swim?        I. Yes, I am.
  35. What day is it today?        J. They are books.



  四、完形填空。(每小题1分,共10分)
  Tony Smith: Father, this is Sue Brown. She is an American girl.  Sue,36.______ is my father.
  Sue Bro wn:How do you do, 37.______ Smith?
  Father:How do you do?Sit 38.______, please.
  Sue Brown:39.______.
  Father:Are you my son"s 40.______?
  Sue Brown:Yes, I am. Tony and I 41.______ in Class One.
  Tony Smith:42.______ teacher says I"m like Sue. But we aren"t 43.______.
  Father:Yes, you"re right. 44.______you like China, Sue?
  Sue Brown: Yes. But in summer it is very 45._____ _.
  36.A. this   B.that     C.she     D.he
  37.A. Mr    B.Mrs     C.Miss     D.Ms
  38.A. up    B.over     C.on      D.down
  39.A.OK    B.All right   C.That"s fine    D.Thank you
  40.A. sister   B.brother     C.teacher     D.classmate
  41.A. am    B.is      C.are      D.be
  42.A. Your   B.Our     C.His     D.Their
  43.A. brothers   B.sisters   C.classmates    D.twins
  44.A. Do     B.Are     C.Is     D.Does
  45.A. cold    B.hot    C.cool     D.warm
  五、阅读理解。(每小题2分,共20分)
  A
  The Fighting Boys (TFboys)
  ? Chinese name: Wang Junkai
  ? English name : Karry
  ? Birthday: 21st Sept. 1999
  ? Hobby: Singing
  ? Height: 173cm
  ? Identity : The captain of  TFBOYS
  ? Chinese name : Wang Yuan
  ? English name : Roy
  ? Birthday : 8th November 2000
  ? Hometown : Chong Qing
  ? The constellation: Scorpio(天蝎座)
  ? Height : 167cm
  ? Chinese name: Yi Yangqianxi
  ? English name: Jackson
  ? Birthday : 28th November 2000
  ? Height : 168cm
  ? Hobby:  Singing
  46. Wang Junkai’s English name is           ?
  A. Roy         B. Karry      C. Jackson      D. TFboys
  47. How many boys are there in the passage?
  A. 3        B. 4      C.5     D. 6
  48. How old is Roy?
  A. 10       B. 15     C.20     D. 25



  49. Who is the captain of TFboys?
  A. Wang Junkai    B. Wang Yuan  C. Yi Yangqianxi  D. Roy
  50. Jackson is              tall?
  A. 173cm      B. 167cm    C. 168cm     D. 51cm
  B
  The Voice of China
  Many Chinese like watching The Voice of China, because the songs sound really good. My daughter, my wife and I like it, too. We watch the programme(节目) every Friday. Some famous singers like Wang Feng, Zhang Huimei, Na Ying, Harlem Yu are the coaches. The coaches listen to the songs, and find their favourite singers. They can listen to the singers , but they can’t watch the singers sing . Then they teach (教)the their favourite singers. The singers sing songs again. The Voice of China is to find the best voice.
  51. What is the name of the programme?
  A. Around the world. B. Animal World. C. The Voice of China.  D. The Disneyland.
  52. Many            like watching The Voice of China.
  A. workers           B. Chinese  C. coaches     D. teachers
  53. We can watch The Voice of China on___________?
  A. Tuesday          B. Wednesday  C. Thursday           D. Friday
  54. What does the word  “coach” mean(意思是)?
  A. 导师    B.参赛者    C. 主持人    D. 观众
  55. The coaches can          the singers, but they can’t watch the singers sing.
  A. talk to            B. dance to        C. listen to       D. walk to
  六、词汇运用。(每小题1分,满分10 分)
  A. 用所给词的适当形式填空。
  56. I have got a friend.           (he) name is Peter.
  57. Can you            (spell) “blackboard”?
  58. ---What are these in English?
  ---They are            (desk).
  59. ---What’s your favourite sport?
  ---           (swim)
  60. How many            (girl) are there in the classroom?
  B. 根据中文提示完成句子。
  61.            (春天) is my favourite season.
  62. My brother is            (十五) years old now.
  63.            (打开) your book, please!
  64. I like            (星期天) very much, because I can do something I like.
  65. Look! The            (男孩) are playing football.



  七、语法填空。阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词或使用括号中词语的正 确形式填空(不超过3个单词)。(每小题1分,满分5 分)
  This is my English teacher.      66      (she) name is Ms Wang. She likes English songs. She is very kind. Her favourite food     67       fi sh. She     68       (like) winter a lot, because she likes making snow men. She has got     69       son. He is 5 years old now. He can      70      (sing) some English songs, too. He is very lovely. We all like Ms Wang and her son..
  八、书面表达。(每小题15分,共15 分)
  71. Li Daming下节英语课要介绍他最近在网上交的一个外国朋友David。假如你是Li Daming,请你根据下面的资料写一篇发言稿。
  Name Nationality (国籍) Age English teacher Telephone number Favourite food Hobby Class
  David American 14 Mr. Green 726815 Beef basketball 4
  要求:?字数不少于是50字。
  ?书写端正,意思连贯。
  听力材料
  I、听录音,选出你所听到的字母组合或单词。录音仅读一遍。(每小题1分,共5分)
  1、Ii
  2、---What’s this in English, Daming?
  ---It’s a desk.
  3、My English teacher is very good.
  4、---What’s your favourite animal, Betty?
  ---My favourite animal is birds. They can fly.
  5、I like autumn best. Because I like mooncakes.
  Ⅱ.听下面五段小对话,选择正确的图片。录音读两遍。(每小题1分,共5分)
  6、---What’s your number, Diana?
  ---It’s six.
  7、---What’s your favourite sport, Dad?
  ---I like playing Pingpong.
  8、---Can you swim, Mary?
  ---No, but I can draw pictures.
  9、---Bananas are good for our health. Do you think so, Mum?
  ---Yes. Bananas are goo d for our health.
  10、---What’s on the teacher’s desk?
  ---There are some books on it.
  Ⅲ.听下面一段短文完成信息记录表。短文读两遍.(每小题2分,共10分)
  Hi, everybody! I am Tim Hill. I am from America. So I am American. I am 14 years old now. I like tomatoes very much. What about you?  My favourite colour is yellow. It looks very nice. In America it is very cold now. It is snowing heavily now.
  浙江省2015初一年级英语上册期中联考试题(含答案解析)参考答案
  二、听力部分 (共20分)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  C A A B B B C B C B
  11 12 13 14 15
  C C B A B
  三、选择填空。(每小题1分,满分10 分)
  16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
  D A D B B D B B D C
  三、词语搭配。(每小题1分,共10分)
  26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
  B I E J D A F G H C
  五、完形填空。(每小题1分,共10分)
  36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
  A A D D D C B D A B
  七、阅读理解。(每小题2分,共20分)
  46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
  B A B A C C B D A C
  八、词汇运用。(每小题1分,满分10 分)
  56.    His    57.    spell     58.    desks    59.   swimming  60.   girls
  61.    Spring   62.   fifteen   63.    Open    64.  Sunday/Sundays   65.   boys
  七、语法填空。每小题1分,满分5 分)
  66.   Her   67.    is    68.    likes   69.    a      70.    sing
  八、书面表达。(每小题15分,共15 分)

上一篇:苏教版2015初一年级英语上册期中试卷(含答案解析)

下一篇:初一年级英语新版人教版下册期中试卷(含答案解析)

精品课程推荐

更多精品课程
初一英语
高分英语,就这几招

初一英语

高分英语,就这几招

初一生物
植物细胞和动物细胞

初一生物

植物细胞和动物细胞

初一数学
数轴与相反数重点精讲

初一数学

数轴与相反数重点精讲

标签: 初一 答案解析 词汇 英语 (责任编辑: 101教育小编 )
猜你喜欢

资料下载

各地中考信息汇总

期中冲刺精品课抢先领

获取验证码
免费预约
预约成功!
我们将会以010开头的座机联系您 请注意接听电话。
更多免费好课,请访问https://www.chinaedu.com/ke/

精品学习资料

已有人下载

扫描二维码注册领取

精选常考文言文考点,专注提升古文修养,更多学习资料尽在101辅导APP