高一秋季全科辅导

高一

101教育热线电话
400-6869-101
微信
当前位置: 首页 > 高一> 高一英语> 高一英语知识点

精编重大版高一英语《Helping People》练习题及答案

来源:101教育网整理 2016-07-07 字体大小: 分享到:

英语是我们除母语外又学习的第二语言,因此英语对我们来说也是非常重要的,下面101教育网为大家整理了Helping People练习题及答案,希望大家可以通过这个练习来检验自己。

Ⅰ.单项填空

1.(2012年湖北卷)Walking alone in the dark, the boy whistled to________his courage.

A.keep up B.hold up

C.take up D.set up

解析:考查词组辨析。句意:独自在黑暗中行走,小男孩打着口哨给自己壮胆。keep up one"s courage意为“鼓足勇气,不丧胆”。hold up举起,支撑;take up从事,占据;set up建立,创立。

答案:A

2. In many places in China,________bicycle is still________popular means of transportation.

A. a; the B. /; a

C. the; a D. the; the

解析:第一空可用the和a,the bicycle和a bicycle均表示类别;第二空用a表示泛指。

答案:C

3. It________no difference to the couple whether the baby is a girl or a boy.

A. takes B. makes

C. does D. seems

解析:make no difference没影响,没关系,为固定搭配。

答案:B

4. Don" t be discouraged.________things as they are and you will enjoy every day of your life.

A. Taking B. To take

C. Take D. Taken

解析:题干第二句属于“祈使句+and+陈述句”结构,故C项切题。

答案:C

5. Believe it or not, 40 percent of the toys________in the UK were designed for adults.

A. to sell B. selling

C. sold D. to be selling

解析:过去分词短语sold in the UK在此作后置定语,表示被动及动作已经完成。

答案:C

6. If he________his leg in the last training, he________the coming World Cup, which he has been longing to compete in.

A. didn"t hurt; would take part inB. hadn"t hurt; would have joined

C. hadn"t hurt; would take part in

D. didn"t hurt; would have joined

解析:题干为错综时间条件句,条件从句表示对过去情况的虚拟,故从句用过去完成时;结果主句表示对将来情况的推测,故结果主句谓语形式为would/could/should/might do。

答案:C

7.—Did you make it at last?

—Yes. But for your help, it________a serious loss.

A. would cause B. must have caused

C. would have caused D. may cause

解析:答句第二句为含蓄条件句,but for引出虚拟条件,此处表示对过去情况的虚拟,故句子谓语形式为would/should/could/might have done。

答案:C

8. Oil prices have risen by 32 percent since the start of the year,________a record US $ 57.65 a barrel on April 4.

A. have reached B. reaching

C. to reach D. to be reaching

解析:现在分词短语的一般式reaching a record...在句中作结果状语,表示自然而然的结果。

答案:B

9. It"s high time that we students________even harder at our lessons with the national college entrance examination approaching.

A. work B. will work

C. worked D. had worked

解析:It"s high/about time that...句型中,that引导的定语从句一般用虚拟语气,从句谓语形式为did/should do,且should不能省去,故C项切题。

答案:C

10. The famous writer our Chinese teacher often referred________at our school yesterday.

A. to arrive B. arrived

C. to arriving D. to arrived

解析:our Chinese teacher often referred to为定语从句,修饰先行词the famous writer,arrived作主句的谓语,表示动作发生在过去。

答案:D

11. ________the price, the dress doesn" t suit me either, because I like a red one.

A. Apart from B. Because of

C. Except for D. Except

解析:apart from在此表示“除了......(还有)”,相当于besides。

答案:A

12. Shall we________our discussion and have some tea?

A. break off B. break down

C. break into D. break out

解析:break off在此表示“停下”。break down分解,抛锚;break into突然闯入,突然开始;break out爆发。

答案:A

13.________is important for us to gain access to the Internet.

A.This B.That

C.What D.It

解析:“It"s+adj.+for sb.to do sth.”为常见句型,it为形式主语,不定式短语为真正的主语。

答案:D

14.There is no possibility________all the students can pass the national college entrance examination.

A.what B.which

C.that D.whether

解析:that在此引导同位语从句,从句用于说明possibility的具体内容,that仅起连接作用,不在从句中作任何成分。

答案:C

15.A large number of people________say that The Flowers of war is woth watching.

A.to question B.to be questioned

C.questioned D.questing

解析:考查过去分词作后置定语。句意:很多被调查的人都说《金陵十三钗》值得一看。

答案:C

.完形填空

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。

A farmer once owned an old mule(骡子).One day,the mule fell into a nearby well,and he began to __16__ and made a lot of loud noise.After carefully assessing the __17__,the farmer felt sympathy for the mule,but __18__ that neither the mule nor the well was worth the trouble of saving,then he called his __19__ together and told them what had happened and __20__ them to help shovel(铲) some dirt to bury the old mule in the __21__ and put him out of his suffering.

Hearing many people coming to help,the old mule initially was __22__...But as the farmer and his neighbors continued shoveling and the dirt hit his back,a thought suddenly __23__ him.He was __24__ that every time a shovel load of dirt landed on his __25__,he should shake it off and step up!So he did,blow after blow.

He repeated “Shake it off and step up!” to __26__ himself.No matter how painful the blows were,or how disappointing the situation seemed,the old mule just __27__ on shaking it off and stepping up!

As you might have guessed,it was not long __28__ the old mule finally stepped over the wall of the well,painful and tired.What would otherwise __29__ him,actually blessed him becaue of the manner in which he __30__ his adversity(逆境).

__31__ is life!As long as we face our problems and respond to them __32__,and refuse to give in to panic,bitterness,or self­pity,the adversities that come along to bury us __33__ have the potential to __34__ and bless us!Forgiveness,tolerance,hope and perseverance are __35__ in shaking it off and stepping up out of the well in which we find ourselves.

【语篇解读】 本文讲述了一匹老骡子在逆境中不放弃并努力使自己摆脱困境的故事。

16.A.sink B.struggle

C.leave D.sigh

解析:骡子挣扎,并弄出了很大的声音。sink沉下去;leave离开;struggle挣扎;sigh叹息。

答案:B

17.A.location B.ground

C.position D.situation

解析:仔细分析过形势之后,农民对他感到惋惜。situation“形势,情形”符合语境。下文or how disappointing the situation seemed也有提示。

答案:D

18.A.decided B.doubted

C.complained D.responded

解析:这位农民断定骡子和井都不值得救了。decide断定;doubt怀疑;complain抱怨;respond回答,回复。

答案:A

19.A.brothers B.relatives

C.neighbors D.children

解析:联系下文But as the farmer and his neighbors continued shoveling可知选C。

答案:C

20.A.required B.requested

C.demanded D.recommended

解析:农民请求他们帮忙铲土把骡子埋了。request请求;require要求;demand要求;recommend推荐。

答案:B

上一篇:高一英语必修二Unit4 Wildlife protection同步检测

下一篇:高一英语下册Unit1期中练习题2016

高一期末考前辅导
标签: 英语 句型 不定式 (责任编辑:101教育小编)

相关文章推荐

精品课程推荐

更多精品课程
高一物理
匀变速直线运动的v-t图像典型例题
主讲教师:101远程教育网 免费试听
高一英语
改错小练兵
主讲教师:101远程教育网 免费试听
高一化学
离子方程式的正误判断易错题型
主讲教师:101远程教育网 免费试听

免费领取体验课

姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
免费预约
高一秋季超值优惠课