高一开学季

高一

101教育热线电话
400-6869-101
微信
当前位置: 首页 > 高一> 高一英语> 高一英语知识点

高一英语下册Unit1期中练习题2016

来源:101教育网整理 2016-07-07 字体大小: 分享到:

懂得英语,你可以听懂更多的美妙音乐,看懂更多的国际电影,了解更多的世事人情,赏读更多的世界名著,了解本行业更深更广的知识,结识更多的国际友人等等,学好了英语就更有用了!101教育网为大家推荐了高一英语下册Unit1期中练习题,请大家仔细阅读,希望你喜欢。

Ⅰ.重点单词聚焦

1.The________(设计) could be improved by adding an extra flower or leaving out a leaf.

答案: design

2.In fact,most of the Great Wall that we visited was rebuilt in the Ming________(朝代).

答案: Dynasty

3.Her brother bought her a________(贵重的) watch as a birthday present.

答案: valuable

4.Unfortunately,no one________(幸存) after the plane went down in flames.

答案: survived

5.When the first atomic bomb________(爆炸),the whole world was shocked.

答案: exploded

6.After a long________(辩论),they finally reached an agreement.

答案: debate

7.We must________(挑选) the best players to play for the school team.

答案: select

8.On arriving at the hotel,I approached the________(接待) desk to check in.

答案: reception

9.After graduation,my sister worked as a nurse in a________(当地的) hospital.

答案: local

10.He proved himself innocent by providing a lot of________(证据).

答案: evidence

Ⅱ.重点短语扫描

1.in of     寻找

2.in     作为报答回报

3. to    属于

4.at     处于交战状态

5. than    少于

6. part    拆开

7. highly of    看重器重,评价高

8.care     关心在乎

search

return

belong

war

less

take

think

about

9. than   而不是

10.do    处理

11.be for   为f Prussia,________ ________ ________ ________that his greatest gift to the Russian people would have such an amazing history.

答案: could never have imagined

2.这是在两国交战的时期。

This was a________ ________the two countries were at war.

答案: time when

3.毫无疑问这些箱子后来被装上火车运往哥尼斯堡,当时它是波罗的海边的一个德国城市。

________ ________ ________ ________ ________the boxes were then put on a train for Kumlnigsberg,which was at that time a German city on the Baltic Sea.

答案: There is no doubt that

4.从那以后,琥珀屋的去处便成了一个谜。

After that,what happened to the Amber Room ________a ________.

答案: remainsmystery

5.在审判中,一位法官必须断定哪些证人的话可以相信,哪些不可以相信。

In a trial,a judge must decide which eyewitnesses to believe and________ ________ ________ ________.#p#分页标题#e#

答案: which not to believe

survive vt.比ugh to have survived for a long time?

只是幸存的时间长就足够了吗?

①Of the six people injured in the crash,only two survived.

在这次撞车事故受伤的六人中,只有两人活了下来。

②Some strange customs have survived from earlier times.

有些奇怪的风俗是从早年流传下来的。

③The company managed to survive the crisis.

公司设法度过了危机。

巧学助记:He was the only survivor that survived the accident,but he didnt survive long,and even didnt survive his father.

他是幸免于事故的惟一幸存者,但他活得不长,甚至没活过他的父亲。

1.Since then,people all over China tried their best to help those who________the Wenchuan Earthquake rebuild their home.

A.escaped      B.survival

C.survived    D.saved

解析: 本题考查survive的基本用法兼考查词性。survive幸存。escape为逃跑,其后接介词from才能跟宾语。survival为名词,不能用作动词。

答案: C

2.完成句子

After the traffic accident,______________________(没人幸存) except a few people who were badly injured.

答案: no one survived

design n.图样设计vt.设计计划构思

教材原句P1:The design of the room was in the fancy style popular in those days.房间的设计是当时流行的风格。

①Looking forward to receiving your creative designs!

期待收到大家有创意的设计!

②We have designed all our bank cards to make your life easier.

我们设计的所有银行卡都可以让你的生活更加便捷。

③These exercises are designed to develop and strengthen muscles.这些练习是为了增加肌肉力量而设计的。

④This house is designed for a large family.

这所房子适合大家庭居住。

3.完成句子

(1)碰巧 of them were left alone after all the others had gone.

(2)这个实验的目的是想测试这种新药品。

The experiment ______________________________the new drug.

答案: (1)by accident or design (2)is designed to test

worth prep.值得的相当于rth rebuilding lost cultural relics such as the Amber Room or Yuan Ming Yuan in Beijing?

是否值得重建像琥珀屋或北京圆明园这样的文化遗产?

①Although we take an hour a day for exercise,it is well worth it.虽然我们每天都要锻炼一小时,但一切都是值得的。

②The Christmas present I gave her the other day is worth 200 dollars.几天前我给她的生日礼物值200美元。

③This article is well worth reading,but it is not worthy of being translatedto be translated.这篇文章很值得一读,但不值得翻译。

4. you think of the film Slumdog Millionaire?

nderful.It is well worth________.

A.seeing    B.being seen

C.to see    D.to be seen

解析: 考查worth的用法。worth常用于结构be (well) worth doing中,这里的doing是主动形式表达被动含义。#p#分页标题#e#

答案: A

5.(2010nt just happenthey occur for a reason.Find out the reason,and then making the mistake becomes________.

A.favourable    B.precious

C.essential    D.worthwhile

解析: 句意为:错误不单单是偶然发生的,它们的发生是有原因的,找出原因,那么犯的错误也就有意义了。A项有利的B项宝贵的C项必要的,重要的D项值得的。

答案: D

prove vt.证明证实linkr example,it can be proved that China has more people than any other country in the world.

例如,据证明中国比世界上任何国家的人口都多。

①These documents will prove that we are telling the truth.

这些文件可以证明我们讲的都是事实。

②Time would prove me (to be) right.

时间会证明我是对的。

③As time went on,Einsteins theory proved (to be) correct.

随着时间的推移,爱因斯坦的理论被证实是正确的。

6.完成句子

The news that Mr Smith was going to buy that factory____________________(被证明是虚假的) in the end.

答案: proved to be false

in search of寻找

教材原句P1:IN SEARCH OF THE AMBER ROOM寻找琥珀屋

①He moved to the United States in search of a better life.

他移居美国寻求更好的生活。

②Visitors are regularly searched as they enter the building.

参观者在进入大楼时要接受例行的搜身检查。

③Scientists are in search of a cure for the disease.

科学家在寻找治疗这种疾病的方法。

④We seached every room for the missing papers.

为了丢失的文件,我们搜查了每一个房间。

7.It was reported that eight policemen were sent to the forest________the missing girl.

A.in need of    B.in search of

C.in charge of    D.in time of

解析: 依据句意,选B项。in search of the missing girlto search for the missing girl。

答案: B

8.(2011vide scholarships for the students ________ financial aid.

A.in favour of   B.in honour of

C.in search of   D.in need of

解析: 句意为:很多中国大学为那些需要经济资助的大学生提供奖学金。in favour of赞同,支持,有利于in honour of向f寻找in need of需要。

答案: D

belong to属于归属为wever,the next King of Prussia,Frederick William Ⅰ,to whom the amber room belonged,decided not to keep it.

然而,下一位普鲁士国王,腓特烈oks belong to Tom,so I must give them back to him.

这些书是汤姆的,因此我必须还给他。

②China is a country belonging to the Third World.

中国是一个属于第三世界的国家。

③The future belongs to you,young men.

年轻人,未来是属于你们的。

④Put it back where it belongs after you have read it.

读完后,请你把它放回原处。

上一篇:精编重大版高一英语《Helping People》练习题及答案

下一篇:牛津上海版高一英语下册unit6练习题

高一期末考前辅导
标签: 高一 英语 高一英语 (责任编辑:101教育小编)

免费领取体验课

姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
免费预约
高一新学期