高一期末辅导

高一

101教育热线电话
400-6869-101
微信
当前位置: 首页 > 高一> 高一英语> 高一英语知识点

冀教版高一英语下学期unit5同步练习

来源:101教育网整理 2016-07-07 字体大小: 分享到:

大家在遇到各种类型的题型时,能否沉着应对,关键在于平时多做练习,下文是由101教育网为大家推荐的unit5同步练习,一定要认真对待哦!

Ⅱ.单项填空

1.We’ve been told that the sports meeting is_____till next week.

A.put out     B.put on C.put off D.put back

答案:C

2.The girl was very happy because he was admitted_____Beijing University.

A.to B.in C.of D.at

答案:A

3.You can borrow only one book_____from the library.

A.at a time B.at one time C.at the time D.at times

答案:A

4.The news spread quickly and soon it became_____talk of_____village.

A.the;a B.a;/ C./;the D.the;the

答案:D

5.You_____Tommy too much.He was a boy after all.

A.should not have scolded B.shouldn’t scold

C.needn’t have scolded D.mustn’t have scolded

答案:A

6.—I’m going to change my present job.

—But_____you fail?

A.how when B.what after C.which if D.what if

答案:D

7.Because they usually receive the same score in the exam,there is often disagreement as to_____is the better student,John or Mary.

A.who B.which C.whom D.whose

答案:B

8.The best job is_____which uses your skill in doing something together with your interest in the subject.

A.something B.the one C.one D.it

答案:C

9.—Perhaps we can put the meeting off till next Tuesday.

—That’s what I_____about when you came in.

A.thought B.am thinking C.had thought D.was thinking

答案:D

10.A beam of light will not bend round corners unless_____to do so with the help of a reflecting device.

A.having been made B.being made C.made D.to be made

答案:C

Ⅲ.完形填空

It was five days before Christmas.Holiday music played over the sound system and my co-workers excitedly 1 their plans.

“Doing anything special?” they asked me.I shook my head 2 .I was 3 000 miles from my family in Hawaii,pursuing(追求) my lifelong 3 of becoming a nurse.I attended classes all day,then went straight to my full time 4 job at night.My weekly plan left me very tired and homesick.

I had 5 looked forward to the holidays.But this December I felt unable to go on.In my prayers(祷告),I told 6 that I could just get home to see my mum,dad and brothers.I could survive(生存) the next two years until I graduated(毕业).But 7 ?Rent,textbooks and other expenses left me with no 8 cash(现金).Money to go home?I hardly had money to eat.

“I’m on my 9 .Cover for me,will you?” asked Maribelle,another waitress,as she 10 me on her way to the employee’s room.

“ 11 ,there’s this guy at table five,” she said.“He’s been sitting there for more than an hour,not making any trouble but not  12  anything either,”she paused.“It’s like he’s... 13

somebody.”

I looked in the comer. 14 enough,there was a slim,pleasant-looking man 15 in a worn shirt,and a black baseball cap,just sitting 16 .I went over,trying to force a smile.

“I’m Cory,”I said.“Please let me know if you want anything.”

I was turning to walk away 17 the man spoke.He had a soft,low voice,but somehow I could hear it clear and plain in the 18 restaurant.

“I’d like an order of chips,” he said,“and a glass of water.”

My heart 19 .Chips were the cheapest thing on the menu,which meant I wouldn’t get much of a 20 .But maybe the guy was broke.And I sure know how that felt.So I tried my best to make him feel okay.

1.A.talked B.changed C.discussed D.made

答案:C

2.A.okay B.yes C.not D.no

答案:D

3.A.plan B.dream C.hope D.idea

答案:B

4.A.waitress B.waiter C.assistant D.manager

答案:A

5.A.seldom B.always C.never D.hardly

答案:B

6.A.my parents B.Mum C.Dad D.God

答案:D

7.A.how B.when C.why D.where

答案:A

8.A.other B.rest C.enough D.extra

答案:D

9.A.way B.duty C.break D.work

答案:C

10.A.found B.met C.passed D.saw

答案:C

11.A.By the way B.At all C.Above all D.After all

答案:A

12.A.saying B.eating C.drinking D.ordering

答案:D

13.A.looking for B.waiting for C.waiting on D.asking for

答案:B

14.A.Good B.Lucky C.All D.Sure

答案:D

15.A.dressed B.wore C.devoted D.seated

答案:A

16.A.angrily B.alone C.sadly D.enjoyably

答案:B

17.A.before B.when C.as D.while

答案:B

18.A.quiet B.large C.noisy D.wonderful

答案:C

19.A.sank B.beat C.broke D.lost

答案:A

20.A.praise B.tip C.dollar D.prize

答案:B

Ⅳ.阅读理解

A

“Mark Twain”was the name used by Samuel Langhorne Clemens when he wrote books.

His father was a lawyer,but a poor one,who lived at Florida,Missouri.The family was so poor that Samuel did not receive much teaching.He had to learn all that he could from the people whom he met.His father died when he was very young,and then there was even less money than before.

Many of the men in this part of America worked in the ships on the great River Mississippi,and he did this himself at one time.

Where did he find the name揗ark Twain?It came from the great river itself.It was part of one of the cries used by men who worked in the ships.When a man called 揃y the mark twain!?ithe t meant that the river was 搕wo marks deep?there,that is to say,six feet deep(揟wain攊s an old form of the work揟wo?.Samuel Clemens often heard these words when he was young,and he used them as a pen name all his life.

During his work on the Mississippi !?ithehe met travelers of all kinds,and this helped him a great deal when he started to write.But the number of travelers became smaller when war started in America in 1861.Many of the great ships on the river stopped work.Samuel left then and went to Nevada with his brother,who was at that time Governor of Nevada.There,near the town of Carson,Samuel became a gold miner,but he never made much money at the time.He soon saw that life in the gold mines was not for him.He also tried writing for the newspapers in Nevada,and this seemed more hopeful.He found that he could write.

He went to Europe in 1867 and visited France and Italy.In 1870 he married Olivia Langdon,and two years later he was spending nearly all his time writing.Among his books is his own story.

He is now always known as Mark Twain,and many people do not even know that his family name was Clemens.He travelled in America and in England,and went to Oxford in 1907.He was one of the great American writers of the time,and could make his readers laugh梐 thing swhich few writers can do.He died in 1910.

1.揗ark Twain?was_____.

A.a famous Amer ican writer B.name of a book

C.a great river in America D.a large ship

7.答案:A

2.As a child,Samuel did not get much education because_____.

A.his father died too early

B.the family was very poor

C.he disliked school very much

D.he could learn what he liked from the people he met

答案:B

3.What gave him a great deal when he started writing?

A.His poor childhood. B.The Mississippi river.

C.All kinds of travelers he met. D.His brother.

答案:C

4.We can infer from the passage that_____.

A.Samuel loved writing from his early age

B.Samuel did not love writing at the beginning

C.his writings to the newspaper were successful

D.his brother encouraged him to write more

答案:C

5.According to the writer of the passage,a good writer could_____.

A.write a lot for his readers

B.make a lot of money for his family

C.cause his readers to laugh

D.travel everywhere he wanted

答案:C

以下是101教育网为大家整理的unit5同步练习,大家还满意吗?欢迎大家阅读。

上一篇:高一第二学期英语期中练习:Unit 2 The Olympic Games

下一篇:高一下册英语期中复习题:Unit1 Cultural relics

高一期末考前辅导
标签: (责任编辑:101教育小编)