高二顶通班课表单收集

高二

101教育热线电话
400-6869-101
当前位置: 首页 > 高二> 高二英语> 高二英语知识点

高二英语必修5模块训练试题

来源:101教育网整理 2017-09-27 字体大小: 分享到:

  第一部分听力(共两节,满分30分)

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1.Where does the conversation most probably take place?

  A.In a park.B.In a zoo.C.In a pet store.

  2.What does the woman mean?

  A.Many tourists want to shop here.

  B.Things here are not cheap.

  C.The tourists here are very rich.

  3.Where are the speakers going to plant the tree?

  A.By the front door.

  B.At the back of the garage.

  C.At the end of the garden.

  4.What are the speakers talking about?

  A.Buying a birthday present.

  B.Organizing a birthday party.

  C.Making friends with Betty.

  5.What’s the weather like today?

  A.It’s sunny.B.It’s rainy.C.It’s cloudy.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6至8题。

  6.What does the woman want to do?

  A.Have her watch repaired.

  B.Buy a new watch.

  C.Borrow a watch.

  7.What’s the man’s phone number?

  A.5499233.B.5694233.C.5469233.

  8.What does the woman decide to do next?

  A.Wait there.

  B.Go shopping.

  C.Make a phone call.

  听第7段材料,回答第9至11题。

  9.How many people are there in the woman’s family?

  A.2.B.4.C.6.

  10.How much should the woman pay for the three­room flat every month?

  A.400 yuan.B.600 yuan.C.1,000 yuan.

  11.What can we learn from the conversation?

  A.One cannot take the lift at 4∶00 a.m..

  B.The one­room flat is on the 8th floor.

  C.The three­room flat is on the 18th floor.

  听第8段材料,回答第12至14题。

  12.What was in the woman’s handbag?

  A.Some money and an ID card.

  B.Some money and a credit card.

  C.Some money and an IC card.

  13.How does the woman feel at the end of the conversation?

  A.Worried.B.Angry.C.Grateful.

  14.Who is the man probably?

  A.A shop owner.

  B.A manager of a taxi company.

  C.A kind­hearted policeman.

  听第9段材料,回答第15至17题。

  15.What is the man doing now?

  A.Helping his brother with his English.

  B.Doing his homework.

  C.Listening to music.

  16.When will the speakers meet tomorrow?

  A.At 11∶15 a.m..

  B.At 11∶50 a.m..

  C.At 1∶00 p.m..

  17.What is the probable relationship between the speakers?

  A.Teacher and student.

  B.Friends.

  C.Strangers.

  听第10段材料,回答第18至20题。

  18.Why is the TV program called“police Five”?

  A.It’s on every Friday.

  B.It’s about five policemen.

  C.It lasts for five minutes once a week.

  19.What does Shaw Taylor ask for in the program?

  A.The help from the public.

  B.The help from all policemen.

  C.The pictures of stolen things.

  20.What is the speaker’s attitude towards the program?

  A.He is against it.

  B.He supports it.

  C.He is surprised at it.

  听力材料:

  (Text 1)

  M:Look at those beautiful birds over there.I think you can teach them to talk.

  W:But look at the price!I’d rather have a cat.

  (Text 2)

  M:I suppose the reason why so many tourists come here is that everything is so cheap.

  W:Cheap?Nothing is really cheap here.

  (Text 3)

  W:Where are you going to plant the tree?By the front door?

  M:No,that would be silly.It’ll grow too big.I’m going to put it at the back of the garage.

  W:I think it would be better right at the end of the garden.

  M:OK.

  (Text 4)

  M:I’d like to get my good friend,Betty,a nice practical gift for her birthday.

  W:Well,how does a doll sound?

  (Text 5)

  M:You’re an hour late!

  W:I’m sorry.It’s raining today,so there was a traffic jam.

  M:Then you should have called me.

  W:I’m really sorry.My phone ran out of power.

  (Text 6)

  W:How long will it take to repair my watch?

  M:Well,it’s hard to say.Sometimes it takes only a few minutes if I can find the problem right away.However,sometimes it takes an hour or two.

  W:Shall I wait here or come back later?

  M:It’s up to you,but you’d better come back later.

  W:You can finish repairing it today,can’t you?

  M:Yes,but you’d better call me before you come.

  W:OK,what’s your phone number?

  M:5469233.

  W:OK,I will go shopping in the mall nearby.And I will return in two hours.

  M:Take your time.

  (Text 7)

  W:I saw a“Flat for rent”sign outside,so could you show me the flat for rent?

  M:Sure.We have a one­room flat on the 2nd floor for 400 yuan a month.

  W:I’m afraid it’s too small for a family of four.We have two children.Do you have any three­room flats for rent?

  W:Well,there is a three­room flat on the 8th floor for 1,000 yuan a month.

  W:Is there a lift in this building?

  M:Yes,but it operates from 4∶30 in the morning to 11∶30 in the evening.

  W:That sounds not too bad.Will you show me the flat?

  M:Certainly.Please follow me.

  (Text 8)

  M:Good morning,madam.May I help you?

  W:Yes.I’m afraid I left my handbag in the taxi this morning.

  M:What was in your handbag?

  W:About 500 dollars.

  M:Anything else?

  W:Yes,my ID card,I suppose.

  M:Your name,please?

  W:Betty White.

  M:Just a moment.Is this your handbag?

  W:Yes,it’s mine.

  M:You see,the taxi driver found it and brought it here.

  W:Oh,thank you all so much.The drivers in your company are so kind.

  M:That’s all right.We try to give good service.

  (Text 9)

  W:Hi,Mike.This is Susan.

  M:Hello,Susan.How are things going?

  W:Oh,just OK.I am just reading some books,doing some homework or helping my younger brother with his English.How about you?

  M:I am listening to music now.

  W:Would you like to get together and do something?

  M:I’d like to,but I have to meet my parents in an hour for dinner.How about tomorrow?

  W:Yeah.Let’s plan something tomorrow.Did you hear the weather forecast for tomorrow?

  M:It’s going to be the same as today.Clear and sunny!

  W:That’s great.We can do something outdoors then.Are there any special events going on tomorrow?

  M;Yeah.There’s a live outdoor concert by the river tomorrow.

  W:I heard about that,too.Do you know what time it starts?

  M:It starts at 1∶00 p.m..Let’s meet for lunch at 11∶15,and afterwards we can go there.

  W:OK.I’ll see you in front of the apartment at 11∶15.

  (Text 10)

  On television all over the world there are programs about the work of the police.They are popular because they are usually very exciting.In London there’s a television program called“Police Five”because it lasts for five minutes once a week.A television reporter,Shaw Taylor,talks about lawbreaking activities in the London area.He asks for public help.The police station needs the help of ordinary people because sometimes you or I have information that can be useful.

  Shaw Taylor shows pictures of paintings,jewelry and other things which thieves stole during the week.Sometimes he shows the cars that the thieves escaped in.When viewers see people or things on the television program which they may remember,they can tell the police where they saw them.With their help the police may catch more people who break the law.

  Sometimes the police find a car or some money.Shaw Taylor shows them on television.The owners sometimes see them.Then they can telephone the police and say,“Thank you very much.That’s mine!”

  答案:1~5CBCAB 6~10ACBBC

  11~15AACBC 16~20ABCAB

  第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

  从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  21.The workers will go on strike if the demands they ________ put forward are turned down.

  A.could B.would

  C./D.had

  解析:选C。the demands后接定语从句,从句中的谓语是put forward,表示他们提出的需要,所以在put forward前不再用情态动词。

  22.We all hold such a view that ________ good knowledge of English is what is needed badly in ________ international trade today.

  A.a;/B.the;the

  C.the;an D./;the

  解析:选A。题意:我们都认为今天的国际贸易要求人们掌握大量的英语知识。knowledge“知识”,是不可数名词,但当其前有形容词修饰时,表示某种具体的知识,用冠词a;trade是不可数名词,不加冠词。

  23.It will be one of the nations worst ________ by climate change,as two­fifths of the country is below sea level.

  A.affecting B.to be affected

  C.affected D.is affected

  解析:选C。题意:因为这个国家有五分之二的领土位于海平面以下,所以它将成为气候变化影响最严重的国家之一。the nations与affect构成逻辑上的被动关系,故用过去分词。

  24.—Could you ________ my mother while I am away in France?

  —No problem.

  A.settle B.attend

  C.treat D.handle

  解析:选B。题意:“我在法国时,你能照顾我母亲吗?”“没问题。”attend“照顾,照料”,符合题意。settle“解决;定居”;treat“治疗;对待;请客;款待”;handle“处理;应付”。

  25.Though the village is lonely and faraway,I can find it because I have a pretty good ________ of direction.

  A.sense B.organ

  C.impression D.credit

  解析:选A。题意:尽管这个村庄又远又偏,但因为我方向感很好.所以我能找到它。a sense of direction为固定短语,意为“方向感”。

  26.—I’ve heard that another brand of milk powder has been banned.

  —It’s a shame that some companies ________ the sense of social responsibility.

  A.lack B.expose

  C.miss D.reject

  解析:选A。题意:“我听说另一个牌子的奶粉也被禁止销售了。”“某些公司缺乏社会责任感,真可耻!”lack“缺乏;缺少”,符合题意。expose“暴露”;miss“错过”;reject“拒绝”。

  27.—Why were you late for the meeting yesterday?

  —Well,my car ________ on the way to the company.

  A.broke out B.broke down

  C.broke up D.broke through

  解析:选B。题意:“昨天的那个会议你为什么迟到了?”“哎,我的车在去公司的路上坏了。”break down“(机器、车辆)坏了”,符合题意。break out“(战争、灾难、疾病等)突然爆发、发生”;break up“结束;解体;分手”;break through“突破”。

  28.The boy wanted to go on a trip to Tibet alone,but his mother told him ________.

  A.not to do B.not do it

  C.not to D.do not do it

  解析:选C。题意:这个男孩想一个人去西藏旅游,但他妈妈不允许他那样做。为了避免重复,不定式后的do可以省略,但不定式符号to不能省略。

  29.Since it is expected that FED will cut interest rate again,there is no doubt ________ the company will raise the oil price.

  A.what B.that

  C.whether D.if

  解析:选B。题意:预计美国联邦储备银行将再次降息,毫无疑问这家公司将提高油价。there is no doubt that...“毫无疑问……”。固定搭配。

  30.________ not to miss the meeting at 4 p.m.,the manager put down his work at once and set out for the City Hall.

  A.Reminding B.To remind

  C.Having reminded D.Reminded

  解析:选D。题意:有人提醒经理不要耽误了4点钟的会议,于是他立刻放下手头的工作赶去市政府大厅。the manager与remind构成逻辑上的被动关系,故用过去分词。

  31.An online survey suggested more than four in five interviewees ________ that measure would not be effective.

  A.said B.say

  C.saying D.says

  解析:选A。题意:一项网上调查表明80%多的受访者认为那项措施不会有效。suggest在本句中是“暗示;表明”的意思,后接从句时用陈述语序。

  32.Would you gather enough courage and energy to ________ the leadership of the dance group?

  A.take in B.take up

  C.take off D.take down

  解析:选B。题意:你有足够的勇气和精力来担任这个舞蹈小组的领导任务吗?take up“承担;接受”,符合题意。take in“吸引;欺骗”;take off“脱下;起飞;腾飞”;take down“拿下;记下”。

  33.—How often do you see President?

  —It varies ________ what I’m working on.Maybe a few times a month.

  A.depends on B.depended on

  C.depending on D.depend on

  解析:选C。题意“你多长时间见一次总统?”“不固定,这取决于我做什么工作。或许一个月好几次吧。”depend on“取决于……”,此处是现在分词形式作状语。

  34.—May I use your car this afternoon?

  —Sorry.It broke down this morning again.I’ll have it ________.

  A.repairing B.to repair

  C.repaired D.being repaired

  解析:选C。题意:“今下午我可以用一下你的车吗?”“对不起。今天上午它又坏了。我要找人修一下。”have sth.done“让别人做某事”,固定搭配。

  35.—Have the arrangements for the concert next Saturday been all ________?

  —Not yet.We haven’t found a free band.

  A.in store B.in wonder

  C.in turn D.in place

  解析:选D。题意:“下周六的音乐会已经准备好了吗?”“还没有。我们还没找到一个免费的乐队。”in place“准备就绪;在适当的位置”,符合题意。in store“即将到来”;in wonder“吃惊地”;in turn“反过来”。

  第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  At the age of forty­five,my usually well­ordered life became full of changes.After twenty­two years of working in a __36__,a plan to use less staff __37__ the unemployment of over one hundred people,I being one of them.

  My once secure future became __38__.However,I was not a single parent,__39__ the family did not depend only on my income.My motto has always been“Change is good;change is progress”,but when it __40__ my livelihood,I had to change it to“__41__ change and make the most of it.”From the beginning,I __42__ to look at this matter not as __43__ luck,but as a welcome opportunity.I refused to become sorry;__44__,I actively planned to do something new and different.

  Having a positive attitude made all the __45__ in the way I pursued(追求)the future.First,I decided to __46__ to college and graduate many years later than I should have.Doing this at my age took more than a little __47__.Not being a graduate had __48__ held me back in my career in the bank,but now it was a personal goal I longed to __49__.With a lot of determination,I went to evening classes and became an adult __50__.In the class,I became more and more confident.During this time,I __51__ that no matter what life throws in our way,personal growth never stops.

  The second thing I did to improve my inner­self was to reevaluate(重新评估)my __52__ life.It used to be filled with endless and meaningless events.But now,my heart and life are completely around people I __53__.

  The loss of my job led to some __54__ changes in my life.Revisiting the past made __55__ for the future.I realize that I have accepted the change and am making the most of it.

  【解题导语】生活中充满了变数,作者通过自己的经历告诉我们要接受并善于利用这些改变。

  36.A.factory B.company

  C.bank D.school

  解析:选C。根据第三段中的in my career in the bank可知,作者曾在一家银行工作。

  37.A.set aside B.led to

  C.made up D.took off

  解析:选B。失业是裁员带来的结果,故选led to(引起,导致)。

  38.A.clear B.bright

  C.boring D.uncertain

  解析:选D。作者失业后,未来变得“不确定(uncertain)”,与secure形成对比。

  39.A.so B.or

  C.if D.but

  解析:选A。由句意可知the family did not depend only on my income是I was not a single parent的结果,故用so。

  40.A.destroyed B.improved

  C.affected D.offered

  解析:选C。但是当改变“影响(affected)”到作者的生活时。

  41.A.Make B.Accept

  C.Bring D.Collect

  解析:选B。根据文章最后一句中的I have accepted the change可以看出,作者的人生格言变成:接受并充分利用改变。

  42.A.chose B.considered

  C.happened D.pretended

  解析:选A。作者从开始就“选择(chose)”把这次改变看作是一次机遇。

  43.A.special B.rare

  C.bad D.good

  解析:选C。注意前后句not...but...构成的对比,作者并没有把发生的事看作“不幸(bad luck)”,而是把它当作一次良机。

  44.A.besides B.instead

  C.anyway D.however

  解析:选B。后一分句与become sorry意思相反,故选instead,表示“取而代之的是”。

  45.A.difference B.decision

  C.effort D.use

  解析:选A。有一种积极的态度在作者追求未来生活的道路上起了很大的作用。make all the difference的意思是“起大作用,大有作为”。

  46.A.attend B.turn

  C.return D.admit

  解析:选C。根据本句提到的graduate many years later than I should have可知,作者决定“返回(return)”大学,完成早该完成的学业。

  47.A.time B.risk

  C.chance D.courage

  解析:选D。下文的With a lot of determination提示,像作者这样的年龄作出这样的决定是需要很大的“勇气(courage)”的。

  48.A.sometimes B.ever

  C.always D.never

  解析:选D。后面的转折连词but提示前句为一个双重否定句,意思是:没有大学文凭并没有影响我在银行的职业生涯。

  49.A.find B.arrive

  C.achieve D.discover

  解析:选C。这是一个人人期望“达到(achieve)”的目标。

  50.A.student B.teacher

  C.manager D.monitor

  解析:选A。前面提到作者想返回学校完成学业,这里是指作者去了夜大,成为一名成人“学生(student)”。

  51.A.hoped B.realized

  C.believed D.suggested

  解析:选B。通过上课作者越来越自信,同时也“意识到(realized)”,不管在人生的旅途中会遇到什么,个人的成长是永无止境的。

  52.A.new B.daily

  C.future D.past

  解析:选D。根据reevaluate和最后一段的Revisiting the past可以判断,作者完善自我的第二件事是重新评估“过去的(past)”生活。

  53.A.care for B.join in

  C.stand for D.look at

  解析:选A。现在作者的心和生活完全是围绕着自己所“关心(care for)”的人。

  54.A.normal B.positive

  C.confident D.unsure

  解析:选B。通读全文可以看出,作者已经把失业看成了人生的另一次机遇,失业让作者的生活发生了一些积极的改变。第三段的Having a positive attitude也是提示。

  55.A.change B.progress

  C.room D.promise

  解析:选C。make room for意思是“为……腾出空间”。作者通过回顾过去为未来作了更充分的准备。

  第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

  A

  Paula and Rory Ward have five kids,three dogs,and a rabbit.When the house is very noisy,Megan,one of the children,is quietly inventing.A year ago,the 10­year­olds had to design an anti­smoking poster for a school project.Rather than a poster,she came up with the idea of creating something that shows the average amount of tar(尼古丁)a smoker collects from just four packs of cigarettes.

  “I like people to play with things more than read and write,”she says.So she researched her idea on the Internet,found a company in China that could make it,saved up her pocket money and got her idea made.

  Paula says her daughter“thinks differently”:Ideas jump into her mind.After she got sunburnt on holiday,Megan invented a small plastic bracelet(手镯)that changes color in the sun,telling you when to put on sunscreen(防晒霜).Several sunscreen companies have expressed an interest in the idea.She also came up with an idea to make a ball filled with water to stop the dog from feeling thirsty.“But we didn’t do anything with it,”says Paula.

  Then she pulls out a picture of a special fishing rod(钓鱼竿)she has designed.“There is a camera on the hook(钩),”she explains,“and the screen is on the handle,and it shows you if you’ve caught a fish or not.”

  Megan doesn’t want to go to university.She keeps her pink­and­cream bedroom tidy.Paula is amazed and a bit confused by her daughter.“Everything has to be in a certain order,”Paula says.“Her brothers and sisters go_with_the_flow,but with Megan,it’s‘What time will that be happening?’or‘Where am I being picked up from today?’”

  【解题导语】本文主要介绍了一个10岁小女孩不断发明创造的故事。

  56.From Paragraph 2,we can infer that Megan ________.

  A.is not willing to go to school

  B.likes to play with her brothers sand sisters

  C.prefers making something by herself

  D.is good at reading and writing

  解析:选C。推理判断题。从第二段的I like people to play with things more than read and write以及后面她着手从网上寻找信息,最终使得产品得以批量生产等可知,Megan喜欢自己动手制作一些东西。故答案选C项。

  57.What did Megan invent after she got sunburnt on vacation?

  A.The anti­smoking poster.

  B.The ball providing water for thirsty dogs.

  C.The fishing rod telling whether you’ve caught a fish.

  D.The bracelet telling when to put on sunscreen.

  解析:选D。细节判断题。结合第三段可知答案选D项。

  58.The underlined phrase“go with the flow”probably means“________”.

  A.set an example to others

  B.do what most people usually do

  C.follow the fashion closely

  D.do something differently from others

  解析:选B。词义推测题。根据后面的but with Megan...把Megan与她的兄弟姐妹作比较可知,他们做事都按部就班,随大流。故答案选B项。www.

  59.According to the passage,which of the following about Megan is TRUE?

  A.She would like to keep everything in order.

  B.She is quite the same as her other four brothers and sisters.

  C.Her mother Paula doesn’t want her to go to university.

  D.Her parents always help her invent something special.

  解析:选A。细节理解题。由第三段第一句以及最后一段可看出,Megan喜欢将事情安排得井然有序,故A正确;由末段Paula的话可看出,Megan与她的兄弟姐妹很不同,B项错误;由末段第一句可知,Megan不想读大学,而非Megan的母亲不想让她读大学,C项错误;由第三段末句以及文中Megan母亲的话可看出,Megan的父母并没有帮助她搞发明,D项错误。

  B

  More than half of Americans do not take all their vacation days,even though they think they need one more holiday.And nearly a third of workers who take a break check their e­mails from the boss every other day and some even keep in touch hourly.

  “We’re workaholics(工作狂)’,”said Samuel Nahmias.“From a general perspective,this has a lot to do with the economic situation in the US.More and more people are unemployed.”

  With jobless numbers reaching 9.6 percent,people who have jobs seem to be unwilling to take time off.“It_is_not_a_great_picture and that affects vacations.People are not going on vacation as much and those who are going on vacation are being more selective about where they are going.”Nahmias explained.

  Unlike European countries where four or more weeks of holiday each year is normal,27 percent of people questioned in the poll said they had 6 to 10 days of annual leave and 20 percent had less than 3 days.With more people on unemployment lists in America,those still with jobs are facing more responsibility at work,which is reflected in their lack of time off.

  The majority of workers who did not take time off mentioned too many responsibilities or stress at work,while some people said they simply did not have time to plan a holiday.“People are more conscious of what they are doing and when they are going on vacation because they don’t want to look bad in this situation,”Nahmias explained.

  Technology is also playing a part with smartphones enabling workers to keep in contact in ways that were not possible before.It has to do with technology and the level of concern about what is going on in the office.

  【解题导语】本文主要讲述了当前高失业率让美国人不敢休假的现实。

  60.Americans don’t take all their vacation days because ________.

  A.they devote themselves to the whole work

  B.they are afraid that they may lose their jobs

  C.they are asked to keep in touch with their bosses

  D.they aren’t in need of holidays at all

  解析:选B。推理判断题。根据第二段的More and more people are unemployed.可推知美国人不敢休假的原因是在经济环境不景气的情况下,他们害怕失业。

  61.What does Nahmias mean by saying the underlined words in Paragraph 3?

  A.Travelling makes people unwelcome.

  B.People are unwilling to go on short vacations.

  C.The economic situation remains at a low point.

  D.People are more selective about places of interest.

  解析:选C。细节理解题。由第三段的With jobless numbers reaching 9.6 percent,people who have jobs seem to be unwilling to take time off可知,美国失业率升高,以及第二段的表述可推断,Nahmias的意思为“经济持续低迷”。

  62.We can infer from Paragraph 4 that ________.

  A.Unemployment rate is higer in America than that in Europe

  B.European economic situation is better than that in America

  C.Americans are more hard­working than Europeans

  D.More people are losing their jobs in Europe

  解析:选A。推理判断题。从第四段的欧洲国家的人每年休假四个星期或以上很正常,并结合With more people on unemployment lists in America,those still with jobs are facing more responsibility at work,which is reflected in their lack of time off可推知美国的失业率比欧洲高。

  63.What’s the main idea of the text?

  A.Americans are all workaholic.

  B.Many Americans don’t choose to take vacations.

  C.Unemployment is going from bad to worse.

  D.US economic situation becomes worse and worse.

  解析:选B。主旨大意题。本文介绍了美国人在经济危机的压力下,担心失业而不敢休假,B项最能表达这一主旨。

  C

  Scientists have confirmed the first sighting in more than a decade of one of the world’s rarest animals—the saola,sometimes called the Asian“unicorn”.

  The animal was caught by villagers in Laos in August,according to the International Union for the Conservation of Nature(IUCN).The villagers took the saola back to their village in Bolikhamxay province and Laotian conservation authorities(官方)sent a team to check on the animal.The creature,likely weakened from its time in captivity(囚禁),died shortly after that team arrived.“The death of this saola is unfortunate,”the Provincial Conservation Unit of Bolikhamxay province said in the IUCN statement.“But at least it confirms an area where it still occurs and the government will immediately move to strengthen conservation efforts there.”

  This was the first confirmed sighting of a saola since 1992,when remotely controlled cameras took images of one in Laos.First discovered in 1992,the saola is considered extremely endangered,its numbers so few that biologists have never witnessed one in the wild.Fewer than a few hundred saolas are believed to wander the Annamite Mountains of Laos and Vietnam.

  The carcass of the saola recovered in the Laotian village was being preserved for study,officials said.“Study of the carcass can produce some good from this unfortunate incident.Our lack of knowledge of saola biology has always made it difficult to preserve it,”says Dr Pierre Comizzoli,a veterinarian with the Smithsonian Conservation Biology Institute and a member of the IUCN Saola Working Group.“This can be a major step forward in understanding this extraordinary and mysterious species.”

  64.What could be the reason for the death of the saola?

  A.The villagers didn’t feed it well.

  B.It was killed for biological study.

  C.The team carried out an experiment on it.

  D.Its health was badly affected after being caught.

  解析:选D。根据第二段第3句中“...likely weakened from its time in captivity...”可知,它很可能是因为被村民囚禁起来从而身体虚弱致死。

  65.The underlined word“carcass”in the last paragraph can be replaced by“________”.

  A.skin B.body

  C.position D.habitat

  解析:选B。分析该句:这只动物死后被保存起来用于研究。因此可以推出该词应该是“尸体”的意思。

  66.The discovery of the saola is of great importance because ________.

  A.it proves that the saola only lives in Laos

  B.it proves that Laos has perfect natural environment

  C.the species can be studied further and then protected better

  D.the species can be used to lift the local tourism

  解析:选C。根据最后一段可知,人们对这种动物知之甚少,所以这次发现有助于对这个物种进一步研究,更好地对它加以保护。

  67.What’s the text mainly about?

  A.Endangered animals in Laos.

  B.A saola was caught and died in Laos.

  C.A saola was killed by the villagers in Laos.

  D.How the Laotian government protect wildlife.

  解析:选B。本文主要讲述在老挝一只珍稀野生动物被捉住后不久死亡的事件,故答案为B项。

  D

  NEW YORK(CNNMoney.com)September 20,2010—The economic recession(萧条)ended in June 2009,according to the body in charge of dating when economic downturns begin and end.

  But the news is little comfort to the millions of Americans still out of work,underwater on their mortgages(抵押)or uncertain about the future.

  The National Bureau of Economic Research(NBER),an independent group of economists,released a statement Monday saying economic data now clearly show the economy’s turning higher last summer.That makes the 18­month recession that started in December 2007 the longest and deepest downturn for the US economy since the Great Depression(1929~1933).

  Still,weaker economic data over the past few months have led to rising fears of a double­dip(二次探底)recession.The forecast of top economists surveyed recently by CNNMoney was that there is a 25%risk of a double­dip recession within the next year,up from a 15%chance just six months ago.

  In its statement,the NBER acknowledged the risk,but said“the committee decided that any future downturn of the economy would be a new recession and not a continuation of the recession that began in December 2007.”

  The NBER said it did not conclude that economic conditions since that month have been favorable or that the economy has returned to its normal state.Rather,it decided that June was when the economy hit bottom,and that it has been slowly but steadily growing since then.

  68.How did the Americans respond to the announcement made by NBER?

  A.They thought it couldn’t be true.

  B.They were greatly inspired by the news.

  C.They were still not quite confident in the economy.

  D.They became a little more optimistic about the economy.

  解析:选C。根据第二段所述,这个消息对人们几乎起不到什么安慰作用,人们对未来依旧感到迷茫。故答案为C项。

  69.What can we learn from the third paragraph?

  A.There are some errors in the economic data.

  B.The USA experienced the worst economy in 2008.

  C.The US economy turned better in the second half of 2009.

  D.The recession starting from December 2007 was the longest in the US history.

  解析:选C。分析第三段可知,这次经济危机2009年6月结束,经济从2009年夏天开始好转。A项文中无事实依据;2008年经济不可能是最差的,因为2009年下半年才开始好转,故排除B项;根据本段最后一句可知1929年~1933年的经济危机才是持续时间最长的,故排除D项。

  70.According to the NBER,the US economy ________.

  A.hit bottom in June in 2009

  B.has been operating quite well in 2010

  C.will become much worse in 2010

  D.will grow rapidly in the next year

  解析:选A。根据最后一段中“...June was when the economy hit bottom...”可知A项正确。

  71.Which of the following statements is TRUE about“the double­dip”?

  A.It won’t happen in the near future.

  B.The risk of it is growing higher.

  C.It will be the continuation of the recent recession.

  D.Its direct cause will be the last recession.

  解析:选B。根据第四段有关数据和经济学家的预测可知“二次探底”的风险在变大。

  E

  Two­thirds of women prefer working for male bosses because they are better managers and less likely to lose their temper,a study has suggested.

  Many female employees also like having a man in charge because they are“more authoritative(有权威的)”and“more straight­forward”than their_female_counterparts.

  Women consider men“tougher”,“better at delegation(委派)”and also more likely to regularly dish out praise.

  And men were also rated as being better decision­makers and having more grasp of the business overall than women do.

  It also shows that four out of ten women who have female bosses believe they could do a better job than their immediate superior(上司).

  The study of 2,000 women in full­time or part­time employment asked whether they would prefer to have a man or woman as their immediate line manager.

  About 63 per cent expressed a male preference,while only 37 per cent choose a woman.

  The results also revealed one in six women who currently work under a woman is experiencing“underlying tension”between themselves and their boss.

  There are a number of reasons for the male preference including a feeling that female managers felt threatened by other women at work.A failure to leave personal problems at home was also cited(引用;举例).Other issues included a lack of flexibility(机动性)over leaving early or starting late.

  But despite the worries,female bosses did score highly on the more personal side of the manager­employee relationship.They were thought of as being approachable,more trustworthy and more compassionate(有同情心的)in a member of staff’s time of need.

  【解题导语】一项调查显示,三分之二的女性更愿意为男上司工作,因为他们比女上司具有更多的优势。

  72.What does the underlined part“their female counterparts”in Paragraph 2 refer to?

  A.Female companions.

  B.Women managers.

  C.Leading members.

  D.Man managers.

  解析:选B。推理判断题。根据第二段的内容可知,许多女雇员也喜欢有一个男主管,因为他们“更有权威”,而且比女主管“更坦诚”。词组their female counterparts指“女主管”。

  73.Compared to female employers,male bosses ________.

  A.generally have a poor sense of business

  B.are not good at managing their company

  C.seldom praise their staff members openly

  D.are more likely to keep their temper under control

  解析:选D。推理判断题。从文章第一段可知D项正确。从前四段可知A、B两项错误;从文章第三段末尾可知C项与原文不符。故选D。

  74.In which aspect did female bosses score more points?

  A.They were more flexible in working hours.

  B.They didn’t feel a tension from other women at work.

  C.They were more considerate towards their employees.

  D.They didn’t allow personal problems to affect their mood.

  解析:选C。根据文章的最后一段可知,女性上司在和雇员之间的关系中更人性化,故C项与文中意思相符。

  75.What is the best title of the text?

  A.Male or female boss?

  B.The finding of a new study

  C.Women prefer to work for male bosses

  D.Who is better at managing a company?

  解析:选C。主旨大意题。根据文章的第一段可知,三分之二的女性更愿意为男上司工作,这是最近的一项研究发现的主要内容,也是本文的主旨大意。因此本文主要讲述的是:Women prefer to work for male bosses。

  第Ⅱ卷(共35分)

  第四部分写作(共两节,满分35分)

  第一节短文填词(共10小题;每小题1分,满分10分)

  阅读下面短文,根据以下提示:1)汉语提示,2)首字母提示,3)语境提示,在每个空格内填入一个适当的英语单词,并将该词完整地写在右边相对应的横线上。所填单词要求意义准确,拼写正确。

  An American bestseller has been popular among the students in our school ________(最近).76.________

  It is so inspiring that I would like to recommend it to you.This book,Chicken Soup for the Soul,w________

  77.________

  by Jack Canfield,first appeared ________ 78.________

  1993 and soon became a bestseller.It will

  surely inspire readers of all ________(年龄).79.________

  It has been put into many languages,

  spreading love to all over the world.B________,80.________

  an English version is of g________ 81.________

  help to us English learners as it will help

  improve our English.It costs 64 yuan,________ 82.________

  you can get it for 54.4 yuan through

  online shopping,which will ________(节省)83.________

  you 9.6 yuan.You can order it at

  dangdang.com,and g________ the 84.________

  book within one week after your payment.

  For more ________,please visit the website.

  85.________

  答案:76.recently 77.written 78.in 79.ages 80.Besides 81.great 82.but 83.save 84.get 85.information

  第二节书面表达(满分25分)

  英语课上,老师讲了海伦•凯勒的故事,请根据下表所列内容写一篇短文,并适当发表自己的感想。

  生卒1880~1968

  生平1.19个月时因严重发烧而失明、失聪;

  2.从7岁开始,在老师Annie指导下学会读书和说话;

  3.1904年6月以优异成绩毕业于Radcliffe College。

  事迹1.著名作家和教育家;

  2.一生致力于残障人士的福利和教育事业。

  注意:1.词数120左右;

  2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

  ________________________________________________________________________

  ________________________________________________________________________

  One possible version:

  In today’s English class,the teacher told us the story about Helen Keller,whose life and deeds have inspired millions of people.

  Helen Keller was born in 1880 and died in 1968.As a result of a severe fever,she became blind and deaf at 19 months old.When she was 7,she learned to read and speak with the help of her teacher,Annie.In June 1904,she graduated from Radcliffe College with excellent grades.

  Helen was a famous writer and her works such as Three days to see are well­known through out the world.As a great educator,she also devoted all her life to the welfare and education of people with disabilities.

  From the story I learned that nothing is difficult if we put our heart into it,so I will study hard to realize my dream.  第一部分听力(共两节,满分30分)

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1.Where does the conversation most probably take place?

  A.In a park.B.In a zoo.C.In a pet store.

  2.What does the woman mean?

  A.Many tourists want to shop here.

  B.Things here are not cheap.

  C.The tourists here are very rich.

  3.Where are the speakers going to plant the tree?

  A.By the front door.

  B.At the back of the garage.

  C.At the end of the garden.

  4.What are the speakers talking about?

  A.Buying a birthday present.

  B.Organizing a birthday party.

  C.Making friends with Betty.

  5.What’s the weather like today?

  A.It’s sunny.B.It’s rainy.C.It’s cloudy.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6至8题。

  6.What does the woman want to do?

  A.Have her watch repaired.

  B.Buy a new watch.

  C.Borrow a watch.

  7.What’s the man’s phone number?

  A.5499233.B.5694233.C.5469233.

  8.What does the woman decide to do next?

  A.Wait there.

  B.Go shopping.

  C.Make a phone call.

  听第7段材料,回答第9至11题。

  9.How many people are there in the woman’s family?

  A.2.B.4.C.6.

  10.How much should the woman pay for the three­room flat every month?

  A.400 yuan.B.600 yuan.C.1,000 yuan.

  11.What can we learn from the conversation?

  A.One cannot take the lift at 4∶00 a.m..

  B.The one­room flat is on the 8th floor.

  C.The three­room flat is on the 18th floor.

  听第8段材料,回答第12至14题。

  12.What was in the woman’s handbag?

  A.Some money and an ID card.

  B.Some money and a credit card.

  C.Some money and an IC card.

  13.How does the woman feel at the end of the conversation?

  A.Worried.B.Angry.C.Grateful.

  14.Who is the man probably?

  A.A shop owner.

  B.A manager of a taxi company.

  C.A kind­hearted policeman.

  听第9段材料,回答第15至17题。

  15.What is the man doing now?

  A.Helping his brother with his English.

  B.Doing his homework.

  C.Listening to music.

  16.When will the speakers meet tomorrow?

  A.At 11∶15 a.m..

  B.At 11∶50 a.m..

  C.At 1∶00 p.m..

  17.What is the probable relationship between the speakers?

  A.Teacher and student.

  B.Friends.

  C.Strangers.

  听第10段材料,回答第18至20题。

  18.Why is the TV program called“police Five”?

  A.It’s on every Friday.

  B.It’s about five policemen.

  C.It lasts for five minutes once a week.

  19.What does Shaw Taylor ask for in the program?

  A.The help from the public.

  B.The help from all policemen.

  C.The pictures of stolen things.

  20.What is the speaker’s attitude towards the program?

  A.He is against it.

  B.He supports it.

  C.He is surprised at it.

  听力材料:

  (Text 1)

  M:Look at those beautiful birds over there.I think you can teach them to talk.

  W:But look at the price!I’d rather have a cat.

  (Text 2)

  M:I suppose the reason why so many tourists come here is that everything is so cheap.

  W:Cheap?Nothing is really cheap here.

  (Text 3)

  W:Where are you going to plant the tree?By the front door?

  M:No,that would be silly.It’ll grow too big.I’m going to put it at the back of the garage.

  W:I think it would be better right at the end of the garden.

  M:OK.

  (Text 4)

  M:I’d like to get my good friend,Betty,a nice practical gift for her birthday.

  W:Well,how does a doll sound?

  (Text 5)

  M:You’re an hour late!

  W:I’m sorry.It’s raining today,so there was a traffic jam.

  M:Then you should have called me.

  W:I’m really sorry.My phone ran out of power.

  (Text 6)

  W:How long will it take to repair my watch?

  M:Well,it’s hard to say.Sometimes it takes only a few minutes if I can find the problem right away.However,sometimes it takes an hour or two.

  W:Shall I wait here or come back later?

  M:It’s up to you,but you’d better come back later.

  W:You can finish repairing it today,can’t you?

  M:Yes,but you’d better call me before you come.

  W:OK,what’s your phone number?

  M:5469233.

  W:OK,I will go shopping in the mall nearby.And I will return in two hours.

  M:Take your time.

  (Text 7)

  W:I saw a“Flat for rent”sign outside,so could you show me the flat for rent?

  M:Sure.We have a one­room flat on the 2nd floor for 400 yuan a month.

  W:I’m afraid it’s too small for a family of four.We have two children.Do you have any three­room flats for rent?

  W:Well,there is a three­room flat on the 8th floor for 1,000 yuan a month.

  W:Is there a lift in this building?

  M:Yes,but it operates from 4∶30 in the morning to 11∶30 in the evening.

  W:That sounds not too bad.Will you show me the flat?

  M:Certainly.Please follow me.

  (Text 8)

  M:Good morning,madam.May I help you?

  W:Yes.I’m afraid I left my handbag in the taxi this morning.

  M:What was in your handbag?

  W:About 500 dollars.

  M:Anything else?

  W:Yes,my ID card,I suppose.

  M:Your name,please?

  W:Betty White.

  M:Just a moment.Is this your handbag?

  W:Yes,it’s mine.

  M:You see,the taxi driver found it and brought it here.

  W:Oh,thank you all so much.The drivers in your company are so kind.

  M:That’s all right.We try to give good service.

  (Text 9)

  W:Hi,Mike.This is Susan.

  M:Hello,Susan.How are things going?

  W:Oh,just OK.I am just reading some books,doing some homework or helping my younger brother with his English.How about you?

  M:I am listening to music now.

  W:Would you like to get together and do something?

  M:I’d like to,but I have to meet my parents in an hour for dinner.How about tomorrow?

  W:Yeah.Let’s plan something tomorrow.Did you hear the weather forecast for tomorrow?

  M:It’s going to be the same as today.Clear and sunny!

  W:That’s great.We can do something outdoors then.Are there any special events going on tomorrow?

  M;Yeah.There’s a live outdoor concert by the river tomorrow.

  W:I heard about that,too.Do you know what time it starts?

  M:It starts at 1∶00 p.m..Let’s meet for lunch at 11∶15,and afterwards we can go there.

  W:OK.I’ll see you in front of the apartment at 11∶15.

  (Text 10)

  On television all over the world there are programs about the work of the police.They are popular because they are usually very exciting.In London there’s a television program called“Police Five”because it lasts for five minutes once a week.A television reporter,Shaw Taylor,talks about lawbreaking activities in the London area.He asks for public help.The police station needs the help of ordinary people because sometimes you or I have information that can be useful.

  Shaw Taylor shows pictures of paintings,jewelry and other things which thieves stole during the week.Sometimes he shows the cars that the thieves escaped in.When viewers see people or things on the television program which they may remember,they can tell the police where they saw them.With their help the police may catch more people who break the law.

  Sometimes the police find a car or some money.Shaw Taylor shows them on television.The owners sometimes see them.Then they can telephone the police and say,“Thank you very much.That’s mine!”

  答案:1~5CBCAB 6~10ACBBC

  11~15AACBC 16~20ABCAB

  第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

  从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  21.The workers will go on strike if the demands they ________ put forward are turned down.

  A.could B.would

  C./D.had

  解析:选C。the demands后接定语从句,从句中的谓语是put forward,表示他们提出的需要,所以在put forward前不再用情态动词。

  22.We all hold such a view that ________ good knowledge of English is what is needed badly in ________ international trade today.

  A.a;/B.the;the

  C.the;an D./;the

  解析:选A。题意:我们都认为今天的国际贸易要求人们掌握大量的英语知识。knowledge“知识”,是不可数名词,但当其前有形容词修饰时,表示某种具体的知识,用冠词a;trade是不可数名词,不加冠词。

  23.It will be one of the nations worst ________ by climate change,as two­fifths of the country is below sea level.

  A.affecting B.to be affected

  C.affected D.is affected

  解析:选C。题意:因为这个国家有五分之二的领土位于海平面以下,所以它将成为气候变化影响最严重的国家之一。the nations与affect构成逻辑上的被动关系,故用过去分词。

  24.—Could you ________ my mother while I am away in France?

  —No problem.

  A.settle B.attend

  C.treat D.handle

  解析:选B。题意:“我在法国时,你能照顾我母亲吗?”“没问题。”attend“照顾,照料”,符合题意。settle“解决;定居”;treat“治疗;对待;请客;款待”;handle“处理;应付”。

  25.Though the village is lonely and faraway,I can find it because I have a pretty good ________ of direction.

  A.sense B.organ

  C.impression D.credit

  解析:选A。题意:尽管这个村庄又远又偏,但因为我方向感很好.所以我能找到它。a sense of direction为固定短语,意为“方向感”。

  26.—I’ve heard that another brand of milk powder has been banned.

  —It’s a shame that some companies ________ the sense of social responsibility.

  A.lack B.expose

  C.miss D.reject

  解析:选A。题意:“我听说另一个牌子的奶粉也被禁止销售了。”“某些公司缺乏社会责任感,真可耻!”lack“缺乏;缺少”,符合题意。expose“暴露”;miss“错过”;reject“拒绝”。

  27.—Why were you late for the meeting yesterday?

  —Well,my car ________ on the way to the company.

  A.broke out B.broke down

  C.broke up D.broke through

  解析:选B。题意:“昨天的那个会议你为什么迟到了?”“哎,我的车在去公司的路上坏了。”break down“(机器、车辆)坏了”,符合题意。break out“(战争、灾难、疾病等)突然爆发、发生”;break up“结束;解体;分手”;break through“突破”。

  28.The boy wanted to go on a trip to Tibet alone,but his mother told him ________.

  A.not to do B.not do it

  C.not to D.do not do it

  解析:选C。题意:这个男孩想一个人去西藏旅游,但他妈妈不允许他那样做。为了避免重复,不定式后的do可以省略,但不定式符号to不能省略。

  29.Since it is expected that FED will cut interest rate again,there is no doubt ________ the company will raise the oil price.

  A.what B.that

  C.whether D.if

  解析:选B。题意:预计美国联邦储备银行将再次降息,毫无疑问这家公司将提高油价。there is no doubt that...“毫无疑问……”。固定搭配。

  30.________ not to miss the meeting at 4 p.m.,the manager put down his work at once and set out for the City Hall.

  A.Reminding B.To remind

  C.Having reminded D.Reminded

  解析:选D。题意:有人提醒经理不要耽误了4点钟的会议,于是他立刻放下手头的工作赶去市政府大厅。the manager与remind构成逻辑上的被动关系,故用过去分词。

  31.An online survey suggested more than four in five interviewees ________ that measure would not be effective.

  A.said B.say

  C.saying D.says

  解析:选A。题意:一项网上调查表明80%多的受访者认为那项措施不会有效。suggest在本句中是“暗示;表明”的意思,后接从句时用陈述语序。

  32.Would you gather enough courage and energy to ________ the leadership of the dance group?

  A.take in B.take up

  C.take off D.take down

  解析:选B。题意:你有足够的勇气和精力来担任这个舞蹈小组的领导任务吗?take up“承担;接受”,符合题意。take in“吸引;欺骗”;take off“脱下;起飞;腾飞”;take down“拿下;记下”。

  33.—How often do you see President?

  —It varies ________ what I’m working on.Maybe a few times a month.

  A.depends on B.depended on

  C.depending on D.depend on

  解析:选C。题意“你多长时间见一次总统?”“不固定,这取决于我做什么工作。或许一个月好几次吧。”depend on“取决于……”,此处是现在分词形式作状语。

  34.—May I use your car this afternoon?

  —Sorry.It broke down this morning again.I’ll have it ________.

  A.repairing B.to repair

  C.repaired D.being repaired

  解析:选C。题意:“今下午我可以用一下你的车吗?”“对不起。今天上午它又坏了。我要找人修一下。”have sth.done“让别人做某事”,固定搭配。

  35.—Have the arrangements for the concert next Saturday been all ________?

  —Not yet.We haven’t found a free band.

  A.in store B.in wonder

  C.in turn D.in place

  解析:选D。题意:“下周六的音乐会已经准备好了吗?”“还没有。我们还没找到一个免费的乐队。”in place“准备就绪;在适当的位置”,符合题意。in store“即将到来”;in wonder“吃惊地”;in turn“反过来”。

  第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  At the age of forty­five,my usually well­ordered life became full of changes.After twenty­two years of working in a __36__,a plan to use less staff __37__ the unemployment of over one hundred people,I being one of them.

  My once secure future became __38__.However,I was not a single parent,__39__ the family did not depend only on my income.My motto has always been“Change is good;change is progress”,but when it __40__ my livelihood,I had to change it to“__41__ change and make the most of it.”From the beginning,I __42__ to look at this matter not as __43__ luck,but as a welcome opportunity.I refused to become sorry;__44__,I actively planned to do something new and different.

  Having a positive attitude made all the __45__ in the way I pursued(追求)the future.First,I decided to __46__ to college and graduate many years later than I should have.Doing this at my age took more than a little __47__.Not being a graduate had __48__ held me back in my career in the bank,but now it was a personal goal I longed to __49__.With a lot of determination,I went to evening classes and became an adult __50__.In the class,I became more and more confident.During this time,I __51__ that no matter what life throws in our way,personal growth never stops.

  The second thing I did to improve my inner­self was to reevaluate(重新评估)my __52__ life.It used to be filled with endless and meaningless events.But now,my heart and life are completely around people I __53__.

  The loss of my job led to some __54__ changes in my life.Revisiting the past made __55__ for the future.I realize that I have accepted the change and am making the most of it.

  【解题导语】生活中充满了变数,作者通过自己的经历告诉我们要接受并善于利用这些改变。

  36.A.factory B.company

  C.bank D.school

  解析:选C。根据第三段中的in my career in the bank可知,作者曾在一家银行工作。

  37.A.set aside B.led to

  C.made up D.took off

  解析:选B。失业是裁员带来的结果,故选led to(引起,导致)。

  38.A.clear B.bright

  C.boring D.uncertain

  解析:选D。作者失业后,未来变得“不确定(uncertain)”,与secure形成对比。

  39.A.so B.or

  C.if D.but

  解析:选A。由句意可知the family did not depend only on my income是I was not a single parent的结果,故用so。

  40.A.destroyed B.improved

  C.affected D.offered

  解析:选C。但是当改变“影响(affected)”到作者的生活时。

  41.A.Make B.Accept

  C.Bring D.Collect

  解析:选B。根据文章最后一句中的I have accepted the change可以看出,作者的人生格言变成:接受并充分利用改变。

  42.A.chose B.considered

  C.happened D.pretended

  解析:选A。作者从开始就“选择(chose)”把这次改变看作是一次机遇。

  43.A.special B.rare

  C.bad D.good

  解析:选C。注意前后句not...but...构成的对比,作者并没有把发生的事看作“不幸(bad luck)”,而是把它当作一次良机。

  44.A.besides B.instead

  C.anyway D.however

  解析:选B。后一分句与become sorry意思相反,故选instead,表示“取而代之的是”。

  45.A.difference B.decision

  C.effort D.use

  解析:选A。有一种积极的态度在作者追求未来生活的道路上起了很大的作用。make all the difference的意思是“起大作用,大有作为”。

  46.A.attend B.turn

  C.return D.admit

  解析:选C。根据本句提到的graduate many years later than I should have可知,作者决定“返回(return)”大学,完成早该完成的学业。

  47.A.time B.risk

  C.chance D.courage

  解析:选D。下文的With a lot of determination提示,像作者这样的年龄作出这样的决定是需要很大的“勇气(courage)”的。

  48.A.sometimes B.ever

  C.always D.never

  解析:选D。后面的转折连词but提示前句为一个双重否定句,意思是:没有大学文凭并没有影响我在银行的职业生涯。

  49.A.find B.arrive

  C.achieve D.discover

  解析:选C。这是一个人人期望“达到(achieve)”的目标。

  50.A.student B.teacher

  C.manager D.monitor

  解析:选A。前面提到作者想返回学校完成学业,这里是指作者去了夜大,成为一名成人“学生(student)”。

  51.A.hoped B.realized

  C.believed D.suggested

  解析:选B。通过上课作者越来越自信,同时也“意识到(realized)”,不管在人生的旅途中会遇到什么,个人的成长是永无止境的。

  52.A.new B.daily

  C.future D.past

  解析:选D。根据reevaluate和最后一段的Revisiting the past可以判断,作者完善自我的第二件事是重新评估“过去的(past)”生活。

  53.A.care for B.join in

  C.stand for D.look at

  解析:选A。现在作者的心和生活完全是围绕着自己所“关心(care for)”的人。

  54.A.normal B.positive

  C.confident D.unsure

  解析:选B。通读全文可以看出,作者已经把失业看成了人生的另一次机遇,失业让作者的生活发生了一些积极的改变。第三段的Having a positive attitude也是提示。

  55.A.change B.progress

  C.room D.promise

  解析:选C。make room for意思是“为……腾出空间”。作者通过回顾过去为未来作了更充分的准备。

  第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

  A

  Paula and Rory Ward have five kids,three dogs,and a rabbit.When the house is very noisy,Megan,one of the children,is quietly inventing.A year ago,the 10­year­olds had to design an anti­smoking poster for a school project.Rather than a poster,she came up with the idea of creating something that shows the average amount of tar(尼古丁)a smoker collects from just four packs of cigarettes.

  “I like people to play with things more than read and write,”she says.So she researched her idea on the Internet,found a company in China that could make it,saved up her pocket money and got her idea made.

  Paula says her daughter“thinks differently”:Ideas jump into her mind.After she got sunburnt on holiday,Megan invented a small plastic bracelet(手镯)that changes color in the sun,telling you when to put on sunscreen(防晒霜).Several sunscreen companies have expressed an interest in the idea.She also came up with an idea to make a ball filled with water to stop the dog from feeling thirsty.“But we didn’t do anything with it,”says Paula.

  Then she pulls out a picture of a special fishing rod(钓鱼竿)she has designed.“There is a camera on the hook(钩),”she explains,“and the screen is on the handle,and it shows you if you’ve caught a fish or not.”

  Megan doesn’t want to go to university.She keeps her pink­and­cream bedroom tidy.Paula is amazed and a bit confused by her daughter.“Everything has to be in a certain order,”Paula says.“Her brothers and sisters go_with_the_flow,but with Megan,it’s‘What time will that be happening?’or‘Where am I being picked up from today?’”

  【解题导语】本文主要介绍了一个10岁小女孩不断发明创造的故事。

  56.From Paragraph 2,we can infer that Megan ________.

  A.is not willing to go to school

  B.likes to play with her brothers sand sisters

  C.prefers making something by herself

  D.is good at reading and writing

  解析:选C。推理判断题。从第二段的I like people to play with things more than read and write以及后面她着手从网上寻找信息,最终使得产品得以批量生产等可知,Megan喜欢自己动手制作一些东西。故答案选C项。

  57.What did Megan invent after she got sunburnt on vacation?

  A.The anti­smoking poster.

  B.The ball providing water for thirsty dogs.

  C.The fishing rod telling whether you’ve caught a fish.

  D.The bracelet telling when to put on sunscreen.

  解析:选D。细节判断题。结合第三段可知答案选D项。

  58.The underlined phrase“go with the flow”probably means“________”.

  A.set an example to others

  B.do what most people usually do

  C.follow the fashion closely

  D.do something differently from others

  解析:选B。词义推测题。根据后面的but with Megan...把Megan与她的兄弟姐妹作比较可知,他们做事都按部就班,随大流。故答案选B项。www.

  59.According to the passage,which of the following about Megan is TRUE?

  A.She would like to keep everything in order.

  B.She is quite the same as her other four brothers and sisters.

  C.Her mother Paula doesn’t want her to go to university.

  D.Her parents always help her invent something special.

  解析:选A。细节理解题。由第三段第一句以及最后一段可看出,Megan喜欢将事情安排得井然有序,故A正确;由末段Paula的话可看出,Megan与她的兄弟姐妹很不同,B项错误;由末段第一句可知,Megan不想读大学,而非Megan的母亲不想让她读大学,C项错误;由第三段末句以及文中Megan母亲的话可看出,Megan的父母并没有帮助她搞发明,D项错误。

  B

  More than half of Americans do not take all their vacation days,even though they think they need one more holiday.And nearly a third of workers who take a break check their e­mails from the boss every other day and some even keep in touch hourly.

  “We’re workaholics(工作狂)’,”said Samuel Nahmias.“From a general perspective,this has a lot to do with the economic situation in the US.More and more people are unemployed.”

  With jobless numbers reaching 9.6 percent,people who have jobs seem to be unwilling to take time off.“It_is_not_a_great_picture and that affects vacations.People are not going on vacation as much and those who are going on vacation are being more selective about where they are going.”Nahmias explained.

  Unlike European countries where four or more weeks of holiday each year is normal,27 percent of people questioned in the poll said they had 6 to 10 days of annual leave and 20 percent had less than 3 days.With more people on unemployment lists in America,those still with jobs are facing more responsibility at work,which is reflected in their lack of time off.

  The majority of workers who did not take time off mentioned too many responsibilities or stress at work,while some people said they simply did not have time to plan a holiday.“People are more conscious of what they are doing and when they are going on vacation because they don’t want to look bad in this situation,”Nahmias explained.

  Technology is also playing a part with smartphones enabling workers to keep in contact in ways that were not possible before.It has to do with technology and the level of concern about what is going on in the office.

  【解题导语】本文主要讲述了当前高失业率让美国人不敢休假的现实。

  60.Americans don’t take all their vacation days because ________.

  A.they devote themselves to the whole work

  B.they are afraid that they may lose their jobs

  C.they are asked to keep in touch with their bosses

  D.they aren’t in need of holidays at all

  解析:选B。推理判断题。根据第二段的More and more people are unemployed.可推知美国人不敢休假的原因是在经济环境不景气的情况下,他们害怕失业。

  61.What does Nahmias mean by saying the underlined words in Paragraph 3?

  A.Travelling makes people unwelcome.

  B.People are unwilling to go on short vacations.

  C.The economic situation remains at a low point.

  D.People are more selective about places of interest.

  解析:选C。细节理解题。由第三段的With jobless numbers reaching 9.6 percent,people who have jobs seem to be unwilling to take time off可知,美国失业率升高,以及第二段的表述可推断,Nahmias的意思为“经济持续低迷”。

  62.We can infer from Paragraph 4 that ________.

  A.Unemployment rate is higer in America than that in Europe

  B.European economic situation is better than that in America

  C.Americans are more hard­working than Europeans

  D.More people are losing their jobs in Europe

  解析:选A。推理判断题。从第四段的欧洲国家的人每年休假四个星期或以上很正常,并结合With more people on unemployment lists in America,those still with jobs are facing more responsibility at work,which is reflected in their lack of time off可推知美国的失业率比欧洲高。

  63.What’s the main idea of the text?

  A.Americans are all workaholic.

  B.Many Americans don’t choose to take vacations.

  C.Unemployment is going from bad to worse.

  D.US economic situation becomes worse and worse.

  解析:选B。主旨大意题。本文介绍了美国人在经济危机的压力下,担心失业而不敢休假,B项最能表达这一主旨。

  C

  Scientists have confirmed the first sighting in more than a decade of one of the world’s rarest animals—the saola,sometimes called the Asian“unicorn”.

  The animal was caught by villagers in Laos in August,according to the International Union for the Conservation of Nature(IUCN).The villagers took the saola back to their village in Bolikhamxay province and Laotian conservation authorities(官方)sent a team to check on the animal.The creature,likely weakened from its time in captivity(囚禁),died shortly after that team arrived.“The death of this saola is unfortunate,”the Provincial Conservation Unit of Bolikhamxay province said in the IUCN statement.“But at least it confirms an area where it still occurs and the government will immediately move to strengthen conservation efforts there.”

  This was the first confirmed sighting of a saola since 1992,when remotely controlled cameras took images of one in Laos.First discovered in 1992,the saola is considered extremely endangered,its numbers so few that biologists have never witnessed one in the wild.Fewer than a few hundred saolas are believed to wander the Annamite Mountains of Laos and Vietnam.

  The carcass of the saola recovered in the Laotian village was being preserved for study,officials said.“Study of the carcass can produce some good from this unfortunate incident.Our lack of knowledge of saola biology has always made it difficult to preserve it,”says Dr Pierre Comizzoli,a veterinarian with the Smithsonian Conservation Biology Institute and a member of the IUCN Saola Working Group.“This can be a major step forward in understanding this extraordinary and mysterious species.”

  64.What could be the reason for the death of the saola?

  A.The villagers didn’t feed it well.

  B.It was killed for biological study.

  C.The team carried out an experiment on it.

  D.Its health was badly affected after being caught.

  解析:选D。根据第二段第3句中“...likely weakened from its time in captivity...”可知,它很可能是因为被村民囚禁起来从而身体虚弱致死。

  65.The underlined word“carcass”in the last paragraph can be replaced by“________”.

  A.skin B.body

  C.position D.habitat

  解析:选B。分析该句:这只动物死后被保存起来用于研究。因此可以推出该词应该是“尸体”的意思。

  66.The discovery of the saola is of great importance because ________.

  A.it proves that the saola only lives in Laos

  B.it proves that Laos has perfect natural environment

  C.the species can be studied further and then protected better

  D.the species can be used to lift the local tourism

  解析:选C。根据最后一段可知,人们对这种动物知之甚少,所以这次发现有助于对这个物种进一步研究,更好地对它加以保护。

  67.What’s the text mainly about?

  A.Endangered animals in Laos.

  B.A saola was caught and died in Laos.

  C.A saola was killed by the villagers in Laos.

  D.How the Laotian government protect wildlife.

  解析:选B。本文主要讲述在老挝一只珍稀野生动物被捉住后不久死亡的事件,故答案为B项。

  D

  NEW YORK(CNNMoney.com)September 20,2010—The economic recession(萧条)ended in June 2009,according to the body in charge of dating when economic downturns begin and end.

  But the news is little comfort to the millions of Americans still out of work,underwater on their mortgages(抵押)or uncertain about the future.

  The National Bureau of Economic Research(NBER),an independent group of economists,released a statement Monday saying economic data now clearly show the economy’s turning higher last summer.That makes the 18­month recession that started in December 2007 the longest and deepest downturn for the US economy since the Great Depression(1929~1933).

  Still,weaker economic data over the past few months have led to rising fears of a double­dip(二次探底)recession.The forecast of top economists surveyed recently by CNNMoney was that there is a 25%risk of a double­dip recession within the next year,up from a 15%chance just six months ago.

  In its statement,the NBER acknowledged the risk,but said“the committee decided that any future downturn of the economy would be a new recession and not a continuation of the recession that began in December 2007.”

  The NBER said it did not conclude that economic conditions since that month have been favorable or that the economy has returned to its normal state.Rather,it decided that June was when the economy hit bottom,and that it has been slowly but steadily growing since then.

  68.How did the Americans respond to the announcement made by NBER?

  A.They thought it couldn’t be true.

  B.They were greatly inspired by the news.

  C.They were still not quite confident in the economy.

  D.They became a little more optimistic about the economy.

  解析:选C。根据第二段所述,这个消息对人们几乎起不到什么安慰作用,人们对未来依旧感到迷茫。故答案为C项。

  69.What can we learn from the third paragraph?

  A.There are some errors in the economic data.

  B.The USA experienced the worst economy in 2008.

  C.The US economy turned better in the second half of 2009.

  D.The recession starting from December 2007 was the longest in the US history.

  解析:选C。分析第三段可知,这次经济危机2009年6月结束,经济从2009年夏天开始好转。A项文中无事实依据;2008年经济不可能是最差的,因为2009年下半年才开始好转,故排除B项;根据本段最后一句可知1929年~1933年的经济危机才是持续时间最长的,故排除D项。

  70.According to the NBER,the US economy ________.

  A.hit bottom in June in 2009

  B.has been operating quite well in 2010

  C.will become much worse in 2010

  D.will grow rapidly in the next year

  解析:选A。根据最后一段中“...June was when the economy hit bottom...”可知A项正确。

  71.Which of the following statements is TRUE about“the double­dip”?

  A.It won’t happen in the near future.

  B.The risk of it is growing higher.

  C.It will be the continuation of the recent recession.

  D.Its direct cause will be the last recession.

  解析:选B。根据第四段有关数据和经济学家的预测可知“二次探底”的风险在变大。

  E

  Two­thirds of women prefer working for male bosses because they are better managers and less likely to lose their temper,a study has suggested.

  Many female employees also like having a man in charge because they are“more authoritative(有权威的)”and“more straight­forward”than their_female_counterparts.

  Women consider men“tougher”,“better at delegation(委派)”and also more likely to regularly dish out praise.

  And men were also rated as being better decision­makers and having more grasp of the business overall than women do.

  It also shows that four out of ten women who have female bosses believe they could do a better job than their immediate superior(上司).

  The study of 2,000 women in full­time or part­time employment asked whether they would prefer to have a man or woman as their immediate line manager.

  About 63 per cent expressed a male preference,while only 37 per cent choose a woman.

  The results also revealed one in six women who currently work under a woman is experiencing“underlying tension”between themselves and their boss.

  There are a number of reasons for the male preference including a feeling that female managers felt threatened by other women at work.A failure to leave personal problems at home was also cited(引用;举例).Other issues included a lack of flexibility(机动性)over leaving early or starting late.

  But despite the worries,female bosses did score highly on the more personal side of the manager­employee relationship.They were thought of as being approachable,more trustworthy and more compassionate(有同情心的)in a member of staff’s time of need.

  【解题导语】一项调查显示,三分之二的女性更愿意为男上司工作,因为他们比女上司具有更多的优势。

  72.What does the underlined part“their female counterparts”in Paragraph 2 refer to?

  A.Female companions.

  B.Women managers.

  C.Leading members.

  D.Man managers.

  解析:选B。推理判断题。根据第二段的内容可知,许多女雇员也喜欢有一个男主管,因为他们“更有权威”,而且比女主管“更坦诚”。词组their female counterparts指“女主管”。

  73.Compared to female employers,male bosses ________.

  A.generally have a poor sense of business

  B.are not good at managing their company

  C.seldom praise their staff members openly

  D.are more likely to keep their temper under control

  解析:选D。推理判断题。从文章第一段可知D项正确。从前四段可知A、B两项错误;从文章第三段末尾可知C项与原文不符。故选D。

  74.In which aspect did female bosses score more points?

  A.They were more flexible in working hours.

  B.They didn’t feel a tension from other women at work.

  C.They were more considerate towards their employees.

  D.They didn’t allow personal problems to affect their mood.

  解析:选C。根据文章的最后一段可知,女性上司在和雇员之间的关系中更人性化,故C项与文中意思相符。

  75.What is the best title of the text?

  A.Male or female boss?

  B.The finding of a new study

  C.Women prefer to work for male bosses

  D.Who is better at managing a company?

  解析:选C。主旨大意题。根据文章的第一段可知,三分之二的女性更愿意为男上司工作,这是最近的一项研究发现的主要内容,也是本文的主旨大意。因此本文主要讲述的是:Women prefer to work for male bosses。

  第Ⅱ卷(共35分)

  第四部分写作(共两节,满分35分)

  第一节短文填词(共10小题;每小题1分,满分10分)

  阅读下面短文,根据以下提示:1)汉语提示,2)首字母提示,3)语境提示,在每个空格内填入一个适当的英语单词,并将该词完整地写在右边相对应的横线上。所填单词要求意义准确,拼写正确。

  An American bestseller has been popular among the students in our school ________(最近).76.________

  It is so inspiring that I would like to recommend it to you.This book,Chicken Soup for the Soul,w________

  77.________

  by Jack Canfield,first appeared ________ 78.________

  1993 and soon became a bestseller.It will

  surely inspire readers of all ________(年龄).79.________

  It has been put into many languages,

  spreading love to all over the world.B________,80.________

  an English version is of g________ 81.________

  help to us English learners as it will help

  improve our English.It costs 64 yuan,________ 82.________

  you can get it for 54.4 yuan through

  online shopping,which will ________(节省)83.________

  you 9.6 yuan.You can order it at

  dangdang.com,and g________ the 84.________

  book within one week after your payment.

  For more ________,please visit the website.

  85.________

  答案:76.recently 77.written 78.in 79.ages 80.Besides 81.great 82.but 83.save 84.get 85.information

  第二节书面表达(满分25分)

  英语课上,老师讲了海伦•凯勒的故事,请根据下表所列内容写一篇短文,并适当发表自己的感想。

  生卒1880~1968

  生平1.19个月时因严重发烧而失明、失聪;

  2.从7岁开始,在老师Annie指导下学会读书和说话;

  3.1904年6月以优异成绩毕业于Radcliffe College。

  事迹1.著名作家和教育家;

  2.一生致力于残障人士的福利和教育事业。

  注意:1.词数120左右;

  2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

  ________________________________________________________________________

  ________________________________________________________________________

  One possible version:

  In today’s English class,the teacher told us the story about Helen Keller,whose life and deeds have inspired millions of people.

  Helen Keller was born in 1880 and died in 1968.As a result of a severe fever,she became blind and deaf at 19 months old.When she was 7,she learned to read and speak with the help of her teacher,Annie.In June 1904,she graduated from Radcliffe College with excellent grades.

  Helen was a famous writer and her works such as Three days to see are well­known through out the world.As a great educator,she also devoted all her life to the welfare and education of people with disabilities.

  From the story I learned that nothing is difficult if we put our heart into it,so I will study hard to realize my dream.

名师测评 限额免费

  • 刘叶

    高二化学 5.0

    高级教师,2000年毕业于河北师范大学化学系,自毕业以来一直担任班主任及高中化学教学工作,在工作期间,所教班级在高考中多次取得市前三名的好成绩,被评为市级模范教师,市级化学学科带头人等称号。

  • 王明明

    高三数学 5.0

    101学酷名师,9年高中数学教学经验,总结出一套快速提升学习成绩的方法以及答题的技巧。将教学与故事结合,让学生举一反三,上课能听懂,考试不用愁

  • 于长富

    高三语文 5.0

    从教30余年,教学经验丰富。1985年--2000年,山东威海重点中学历史教师;2000--2010北京重点中学;2010--至今崛起中学。教学风格严谨,教学内容实用,使学生受益匪浅。

  • 周于

    高三英语 5.0

    高级教师,被评为市级模范教师,市级英语学科带头人等称号;网络教学6年,有丰富的网络教学经验。教学风格幽默风趣、激情而有耐心,深受各位家长和学生的喜爱,我愿付出我的一切,为孩子们在学习上排忧解难。

  • 龚新明

    高三物理 5.0

    中学一级教师,湖北省黄冈市优秀教师,2006年生物科学专业(师范类)本科毕业,2009年生物学硕士毕业,获理学硕士学位。曾辅导学生参加全国生物竞赛获一等奖。所教多届高三毕业班成绩突出,多次被评为黄冈市优秀教育工作者。

  • 程建辉

    高三化学 5.0

    化学专业硕士,中学一级教师,省示范高中化学名师,多次参加高考阅卷工作,辅导学生参加全国化学竞赛赛,并获得指导老师优秀奖。从教十多年来形成了自己独特完整的化学教学方法,使他们在化学的学习思路和成绩上有很大的提高。

姓名
手机
验证码
获取验证码
您的需求
在线预约
立即申请
新高二赢在起跑线
标签: 高二 英语 (责任编辑:Lily)
开学钜惠
10秒填写领取秋季高分规划
姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
提交
作业答疑