4小时期中特训营

高二

101教育热线电话
400-6869-101
微信
当前位置: 首页 > 高二> 高二英语> 高二英语学习方法

高二英语听力模拟训练(二)

来源:101教育网整理 2018-02-03 字体大小: 分享到:

高中英语听力模拟训练(二)

第一节


听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What are the students asked to do before Tuesday?

A. Do some reading.

B. Listen to some radio programs.

C. Talk about the Olympic Games.

2. Where does this conversation probably take place?

A. At the graduation ceremony.

B. At home.

C. In a competition.

3. Why does the guest complain about the food?

A. The food tasted terrible.    B. The food came too late.   C. It was not what he ordered.

4. What does the man seem to worry about most?

A. Pleasing the woman.      B. The number of bedrooms.   C. The price to fit their budget.

5. What does the man mean?

A. He won”t be able to help the woman.

B. The library is closed tonight.

C. Jean is using his car.


第二节


听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第

6段材料,回答第68题。

6. Why did the girl want to have dinner in the restaurant?

A. She was very hungry and thirsty.

B. The food there was cheap and tasted good.

C. The food there was better than the others.

7. What did the boy need first?

A. Something to eat.         B. Something to drink.     C. A glass of mineral water.

8. Which of the following was not mentioned in the dialogue?

A. A glass of milk.          B. A glass of cream.       C. Some orange.


听第

7段材料,回答第911题。

9. How will the woman go to Paris for her holiday?

A. By taxi.                B. By plane.             C. By train.

10. When will the man leave for his holiday?

A. At 9:15 p.m. on Wednesday.

B. At 9:50 p.m. on Wednesday.

C. On Friday.

11. How soon will the speakers see each other?

A. In a week.              B. On Friday.             C. We don”t know.



听第8段材料,回答第1214题。

12. On what day are they talking?

A. Wednesday.             B. Thursday.              C. Friday.

13. What is the woman speaker going to do?

A. She wants to sleep more time.

B. She wants to stay up late.

C. She wants to spend a night outside.

14. What is the woman speaker doing?

A. She is asking for permission.

B. She is complaining.

C. She is suggesting.



听第9段材料,回答第1517题。

15. What does the man think of his present job?

A. It is challenging.         B. It is boring.            C. It is promising.

16. Which of the following is required for the job in the paper?

A. A degree and an active mind.

B. Work experience in Germany and France.

C. A lively character and interest in traveling.

17. What does the woman think of the man”s decision?

A. It is surprising.          B. It is crazy.             C. It is wise.


听第

10段材料,回答第1820题。

18. What is the aim of the research in the United States?

A. To prevent people from going to public toilets.

B. To observe how people behave in the public places.

C. To see how the good advice to wash hands is followed.

19. What does the study show?

A. Not many people use public toilets.

B. Most people are not afraid of getting sick.

C. People don”t seem to wash their hands so often as they say.

20. How many people in the U.S.A. were observed in the program?

A. 1,000.                  B. 8,000.                 C. 9,000.


听力原文:

第一节

听下面

5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

现在,你有

5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。

(Text 1)

W: Is there any homework for next Tuesday?

M: Nothing to read or write. But we are asked to listen to a radio program on Olympic Games and be ready to talk about it in class.

(Text 2)

M: Look, our son is on the stage. He is being awarded the certificate.

W: Yes, at last he has finished his studies. It has been a long way.

(Text 3)

W: Is there anything wrong, sir?

M: There certainly is. This fish is inedible.

W: What”s the problem, sir?

M: Well, to start with, it”s undercooked, and then it”s cold, too.

W: I”m sorry about that. I”ll have it changed.

(Text 4)

M: I think this house will suit us just fine.

W: Will it have enough bedrooms for all the children?

M: It only has two bedrooms, but the price is just right for our budget.

(Text 5)

W: Do you think you could give me a ride to the library tonight?

M: I”d like to, but I”m heading in the other direction, I”m meeting Jean tonight.

第一节到此结束。


第二节


听下面5段对话或独白。每段对话或独自后有几个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听下面一段对话,回答第

6至第8三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

(Text 6)

W: Shall we have our dinner in this restaurant? There are good meals here. And the food is not too expensive.

M: Well, you do know best.

W: What shall we have? I”m really hungry.

M: So am I. First I”d like something to drink.

W: Then let”s have a glass of mineral water or some orange.

M: I prefer orange with ice.

W: What else do you suggest having?

M: A salad would do, I think.

W: I”ll have some potato crisps, hamburger, beef, chicken, and a glass of cream.

M: That”s too much. And they are high in fat, sugar and salt.

W: That”s right. What about a Chinese diet?

M: Good.


听下面一段对话,回答第

9至第11三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

(Text 7)

M: Hi, Kitty, where are you going for your vacation?

W: Paris. I”ve been wanting to go there for ages.

M: Now your dream will come true. When. are you off?

W: Next Wednesday evening.

M: How are you getting to the airport? Is anybody seeing you off?

W: Yes, my brother will go with me to the airport to see me off. We”ll take a taxi. My plane takes off at 9:15.

M: Are you staying in a hotel in Paris? Hotels there are particularly expensive and it”s hard to book one at this time of year.

W: No, it”s not necessary. My cousin lives there and I”m staying with her. What about you? Are you going anywhere?

M: Yeah. I”m going to New York on Friday with my parents.

W: How are you getting there? By train?

M: No, by plane.

W: How long are you staying there?

M: It all depends. Maybe a week. See you when we get back. Have a nice time in Paris!

W: Good luck. Have a nice trip!

M: Thanks. The same to you. Bye.


听下面一段对话,回答第

12至第14三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

(Text 8)

W: Dad! Jenny”s having a sleep-over Saturday night. Please say I can go!

M: This Saturday? The day after tomorrow?

W: Yes. We”re supposed to go in our pajamas and bring a dress. We”ll all go to church together Sunday morning.

M: Well... are you caught up with your homework?

W: I”ll study all day Saturday and finish everything before I go. I”ll even practise the tongue twister, I promise.

M: Who else is going?

W: Sally and Sarah and another girl I don”t know. She goes to the private school up the hill

M: Will Jenny”s parents be there?

W: I think so.

M: All right then. If you finish your homework, and if Jenny”s parents are there, you can sleep over. I”ll call them now to make sure.


听下面一段对话,回答第

15至第17三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

(Text 9)

M: God, I am tired of my job, everyday is just the same.

W: Hey, you know what? I have a job for you in the paper today.

M: What?

W: Here it is. European Space Agency requires translators.

M: European Space Agency? Don”t know whether I suit that one.

W: That”s to be said here. They need an English translator to work in French and German.

M: Em, I am good at both. What else are they asking for?

W: Just that degree and at least 3 or 4 years of work experience, they also say the person should have a lively and questioning mind.

M: If I stay in my present job any longer, I shall have no mind left. What about the pay?

W: Well, it says it depends on education and experience. Hey, besides, there is a list of extra benefits. Have a look at it yourself!

M: Em. Travel, healthcare and paid training. Huh, this isn”t bad. Maybe I should write to them straight away.

W: Oh, you certainly should.


听下面一段独白,回答第

18至第20三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

(Text 10)

M: Health experts say washing your hands reduces the spread of viruses and other organisms that cause diseases, This advice may sound simple. However, experts say a lot of people do not follow it.

A recent study has found that many Americans fail to wash their hands after using public toilets. About thirty percent of the people leave public restrooms without stopping to wash their hands.

In the study, researchers asked one thousand adults how often they washed their hands. The researchers observed almost eight thousand people at public toilets in five major American cities. Results of the study were compared to a similar study done in 1996.

More than ninety-five percent of Americans questioned say they always wash their hands after using public restrooms. However, the study has found that only sixty-seven percent of them actually do so.

The study has also found that American men are less likely than women to wash their hands after using a public restroom.

第二节到此结束。


听力答案:

1. B 2. A 3. A 4. C 5. A

6. B 7. B 8. A 9. B 10. C

11. C 12. B 13. C 14. A 15. B

16. A 17. C 18. C 19. C 20. B


 


 

                                                           

上一篇:高二英语听力模拟训练(一)

下一篇:高二英语听力模拟训练(三)

高二期末考前辅导
标签: 英语 高二 练习题 听力 答案 (责任编辑:米露)
4小时期中特训营
10秒填写领取春季规划方案
姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
提交