暑秋培优精品班5折

高二

101教育热线电话
400-6869-101
当前位置: 首页 > 高二> 高二英语> 高二英语知识点

高二英语Module 6 Unit 1 Laughter is good for you

来源:101教育网整理 2018-01-31 字体大小: 分享到:


   

高二

   

英语

   

译林出版社

内容标题

Module 6 Unit 1 Laughter is good for you

编稿老师

陈琳


本讲教育信息

. 教学内容:

Module 6 Unit 1 Laughter is good for you


. 教学目标: Unit 1 Grammar


. 教学重难点:Grammar

Present tenses are used to talk about the present time. These tenses include simple present, present continuous, present perfect and present perfect continuous.


 

simple

continuous

perfect

perfect continuous

present

simple present

present continuous

present perfect

present perfect continuous

past

simple past

past continuous

past perfect

past perfect continuous

future

simple future

future continuous

future perfect

future perfect continuous

past future

simple past future

past future continuous

past future perfect

past future perfect continuous


1. We use the simple present tense to talk about things that

are true now or are always true.

I am at a comedy show.

The sun rises in the east.

occur regularly.

The Academy awards show is on television every year.

Every time a prop comedian tells a joke, he or she uses a thing, called a prop.


2. We use the present continuous tense to talk about actions that::

are happening or in progress now.

The audience is laughing at the joke.

I don”t understand why I am not losing weight!

are being planned now, but will happen in the future.

The Comedy Club is giving a lecture about stand-up next month.

They are going to the Academy Awards show in February.

happen repeatedly, used with always, usually with a negative connotation.

You are always making the same mistakes!

Sue is always changing her mind.


3. We use the present perfect tense to talk about how the past and present are connected. We use it for:

experiences that are repeated.

He has hosted the show eight times.

Billy Crystal has been in many films and television show.

things that happened in the past, but have an effect on the present.

Doctors have found that people who laugh a lot live longer!

Some stand-up comedians have become famous as television and film actors later on in life.

things that started in the past and are still happening now.

People have always enjoyed laughing.

Comedians have always told jokes and performed comic acts.


4. We use the present perfect continuous tense to talk about action that started the past, have lasted up to now and will probably continue to happen.

Doctors have been researching that question.

The curtains finally open —— the audience have been waiting an hour for the show to start.


【典型例题】

1.— Oh, dear. I forgot the air tickets.

— You ______ something.

A. have left        B. are always leaving        C. are leaving    

D. always left

答案:

B 进行时与always连用通常带有否定、埋怨的语气,“总是……”,故正确选项为B

2. — I ______ so busily recently that I ______ no time to help you with your math.

— That”s OK. I can manage it by myself.

A. have been working; have    

  B. have worked; had

C. am working; will have      

  D. had been working; had had

答案:

A 根据句意可知“我最近一直很忙”,故用现在完成进行时have been doing 表示从过去到现在一直都在做某事,可排除BCD项第二空用过去完成时,表示过去的过去,错误,故选A

3. Remember to send me a photo of us next time you ______ to me.

A. are writing  

B. will write        C. has written   D. write

答案:

D 这是一个固定的用法,下次写信给我的时候“next time you write to me”, 长大后“when you grow up”,你下个月毕业的时候“when you graduate next month”,这些都是用一般现在时表将来的例子。

4. I ______ ping-pong quite well, but I haven”t had time to play since the New Year.

A. will play    

B. have played        C. played       D. play

答案:

D 读句子体会本句的语境。这句话的意思是“我打乒乓球挺好,但是自从新年后就没有时间打球了。所以这里指的是一直都是真实的,故使用一般现在时,选D

5. — Have you finished the report?

— No. I ______ it all this week.

A. will do        

B. had done         C. have done     D. have been doing

答案:

D 根据语境“报告没有完成,整个星期一直都在做”,故用现在完成进行时,选D

6. I can guess you were in a hurry. You ______ your sweater inside out.

A. had worn        B. wore    

   C. were wearing    D. are wearing

答案:

D inside out指的穿反了,里层穿在外面,类似的词upside down“上下颠倒”,根据语境,“我猜得出你很匆忙”(为什么呢?)你现在穿的衣服是反的,所以用are wearing,选D

7. — Why? Tom, your shirt is so dirty!

— Mum, I ______ my storeroom downstairs.

A. cleaned         B. have cleaned       C. was cleaning    D. have been cleaning

答案:

D 句子意思为“你的衣服为什么这么脏,我一直在楼下打扫储藏室”,故正确选项为D

8. They won”t buy new clothes because they ______ money to buy a new house.

A. save              B. are saving    

C. have saved     D. were saving

答案:

B “他们不会买新衣服,因为他们正在为买房子省钱”,所以用现在进行时,正确选项为B

9. The traffic in our city is already good and it ______ even better.

A. gets             B. got                C. has got        D. is getting

答案:

D 表示“正变得越来越好”,用现在进行时,故选D

10. — What do you think of this kind of TV set, which ______ in Shanghai?

— Well, I don”t care about such things.

A. was made        B. is made        C. has been made     D. had been made

答案:

B “在上海制造的电视机”,CD为完成时,强调对现在的影响,A强调的是过去制造,语境中谈话的两人均用现在时,强调目前,故选B

11. The plane ______ at 7:00 p.m. , so I have to be at the airport by 6:40 at the latest.

A. has left            B. would leave       C. will have left    

D. leaves

答案:

D 这里用一般现在时表将来,飞机起飞虽然是在将来,但是有计划表,而且是经常发生的,所以在这里我们仍然用一般现在时。

12. I used to drink a lot of tea but these days I ______ coffee.

A. prefer                B. preferred      C. had preferred     D. am preferring

答案:

A these days“这些天”与used to“曾经”,现在与将来的对比,所以这里用一般现在时,正确选项为A

13. I want to buy that kind of cloth because I ______ the cloth ______ well.

A. have told; washes  

B. have been told; washes

C. was told; washed    

D. have been told; is washed

答案:

B “我想买这种衣服,因为别人告诉我这种布好洗”,被告知,故A为错误选项;“布好洗”wash well 主动表被动,且是真理性的,一直都是这样,所以用一般现在时,正确选项为B

14. He _____ articles for our wall-newspaper these three years, and he ______ about forty articles.

A. has been writing; has written        B. has been writing; wrote

C. is writing; has been writing          D. has written; has written

答案:

A “这三年来一直在为黑板报写文章”,一直在做……,用现在完成进行时。后一句表示已经写了40篇文章,强调过去发生对现在有影响,故用现在完成时。正确选项为A

15. She ______ to the office than she got down to writing the report.

A. has no sooner got    

B. had hardly got

C. no sooner got            

D. had no sooner got

答案:

D no sooner… than…, hardly …when…“一……就……”,no sooner/hardly 后接过去完成时than/when后接过去时,正确选项为D。注意:如果no sooner, hardly放在句首时,句子要倒装,所以这句话可变为“No sooner had she got to the office than she got down to writing the report.

【模拟试题】

I. 单项选择:

1. I wonder why Jenny __________ to us recently. We should have heard from her by now.

A. hasn”t written B. doesn”t write C. won”t write D. hadn”t written

2. My dictionary ______. I have looked for it everywhere but still ______it.

A. has lost; don”t find              B. is missing; don”t find

C. has lost; haven”t found           D. is missing; haven”t found

3. ______ it with me and I”ll see what I can do.

A. When left             B. Leaving        C. If you leave           D. Leave

4. With the development of science, more new technology ______ to the field of IT.

A. has introduced  

B. is being introduced

C. is introduced    

D. was introduced

5. — Each of the students, working hard at their lessons, ______ the book.

— So have I.

A. is reading       B. has read            C. reading           D. reads

6. The baby is generally healthy, but every now and then he ______ a cold.

A. has caught    B. is catching            C. will catch      

D. does catch

7. It is when the plane ______ that you”d better find out at the booking office.

A. would take off         B. had taken off

C. was taking off           D. is taking off

8. —-I”m sorry, but there”s no smoking on this flight.

— Oh, I ______ that. Sorry, I won”t again.

A. don”t know     B. didn”t know        C. won”t know     D. haven”t known

9. I first met Lisa three years ago. She ____________ at a radio at the time.

A. has worked B. had worked C. had been working D. was working

10. He will have learned English for eight years by the time he ____________ from the university next year.

A. will graduate B. will have graduate C. graduates D. is to graduate

11. Rainforests ____________ and burned at such a speed that they will disappear from the earth in the near future.

A. has cut B. are cut C. are being cut D. had been cut

12. I don”t really work here. I ____________ until the new secretary arrives.

A. just help out B. have just helped out

C. am just helping out D. will just help out

13. — ______ Betty this morning?

— Not yet, but she is sure to be here before noon.

A. Have you seen    B. Will you see        C. Do you see        D. Did you see?

【试题答案】

1

5 ADDBB 610 DDBDC 1113 CCA


                                                           

名师测评 限额免费

  • 刘叶

    高二化学 5.0

    高级教师,2000年毕业于河北师范大学化学系,自毕业以来一直担任班主任及高中化学教学工作,在工作期间,所教班级在高考中多次取得市前三名的好成绩,被评为市级模范教师,市级化学学科带头人等称号。

  • 王明明

    高三数学 5.0

    101学酷名师,9年高中数学教学经验,总结出一套快速提升学习成绩的方法以及答题的技巧。将教学与故事结合,让学生举一反三,上课能听懂,考试不用愁

  • 于长富

    高三语文 5.0

    从教30余年,教学经验丰富。1985年--2000年,山东威海重点中学历史教师;2000--2010北京重点中学;2010--至今崛起中学。教学风格严谨,教学内容实用,使学生受益匪浅。

  • 周于

    高三英语 5.0

    高级教师,被评为市级模范教师,市级英语学科带头人等称号;网络教学6年,有丰富的网络教学经验。教学风格幽默风趣、激情而有耐心,深受各位家长和学生的喜爱,我愿付出我的一切,为孩子们在学习上排忧解难。

  • 龚新明

    高三物理 5.0

    中学一级教师,湖北省黄冈市优秀教师,2006年生物科学专业(师范类)本科毕业,2009年生物学硕士毕业,获理学硕士学位。曾辅导学生参加全国生物竞赛获一等奖。所教多届高三毕业班成绩突出,多次被评为黄冈市优秀教育工作者。

  • 程建辉

    高三化学 5.0

    化学专业硕士,中学一级教师,省示范高中化学名师,多次参加高考阅卷工作,辅导学生参加全国化学竞赛赛,并获得指导老师优秀奖。从教十多年来形成了自己独特完整的化学教学方法,使他们在化学的学习思路和成绩上有很大的提高。

姓名
手机
验证码
获取验证码
您的需求
在线预约
立即申请
高二期末考前辅导
标签: 英语 知识点 高二 Laughter (责任编辑:米露)
暑秋培优精品班 全场5折
10秒填写领取夏季高分规划
姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
提交